Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasztok!
Valaki ismeri az S2199, 8 lábú IC-t? Kérem árulja el nekem mi ez. Köszönöm.
Sziasztok!
Hozzám került egy Kristály oszcillátor cső. Van-e ennek még manapság valami felhasználási területe, vagy csak díszként állja meg a helyét?
. Varisztor. Rá is van írva: VDR
Az adataiból kinézheted, hogy mivel helyettesítheted.
Mondjuk csúnyának nem csúnya...
Ha pont 1 kHz-s freki kell, biztos megcsinálja, de ilyen használati értéke szerintem nincs.
Igazából ez nem oszcillátor, hanem egyszerűen üvegbúrás kvarckristály. Lehet vele oszcillátort építeni - természetesen - de ma már ritkán kell ilyen alacsony frekvencia órajelként. Az 1kHz-es rezonanciafrekvencia miatt adódik ez a nagy méret, minél magasabb a freki, annál kisebbek a kvarcok.
Azért egy nixie-csöves órában jól mutatna...
Sóval egyserűen suppressor.
Szeritnem nagyon jól mutatna a polcon! "Miniatur-7-Pin-Base B7G, USA 1940" Valódi muzeális érték!
Igazad van, úgyis kaptam még Z573M, Z574M, és Z571M csöveket, így még a hőmérőnek a negatív kijelzése is meglenne.
Igen, én is néztem, hogy nem mai darab, elég szép is
Van egy NH10 AD tipusú alkatrész (talán fet) amihez helyettesítőt keresnék ,az eredeti alkatrészt sehol nem tudtam beszerezni . Aki tud valamit róla ne tartsa magában , köszönöm .
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
Sziasztok.
Az alábbi potencióméter szerintetek milyen: lineáris vagy logaritmikus? Egy Lenco A50-es hangerő potija(1977-es modell). Köszi előre is. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
Ha hangerőszabályzó, akkor nem kérdés - logaritmikus kell.
Addig, amíg hozzáértő nem válaszol, egy ellenállásméréssel (középső és egyik szélső kapocs között, potméter tekerésével) magad is megállapíthatód, hogy azonos szögelfordulással azonos (lineáris), vagy jelentősen eltérő (logaritmikus) módon változik az érték.
Rá is van írva, hogy "B", tehát logaritmikus.
Mivel a fül érzékenysége nem lineáris, érdekes megoldás lehet a hangerőszabályzás megoldása lineáris potméterrel.
Hogyne lehetne lineáris potenciométerrel rendesen hangerőt szabályozni?
Például ha TDA1524-re van kötve. Csak az akkor még nem volt...
Rá is van írva. 100k B A "B" jelenti azt, hogy logaritmikus. Egyébként, mivel a fiziológiai hallásgörbe is logaritmikus, nem lineáris, ezért sokkal célszerűbb a logaritmikus potméter. De működni fog lineárissal is. Úgysem azzal szórakozol, hogy tekergeted állandóan.
Kösz! Tehát a fül érzékenysége nem lineáris... Amúgy, én a kérdés megválaszolására akartam egy egyszerű, technikai megoldást adni. Persze, más a helyzet, ha van egy, a témában járatos ember a válaszadók között...
Ez tipikusan egy 3,3V-os stabilizátor kocka sorozatszáma.
Ez egy 3.3V-os low drop feszültség stabilizátor engedélyező bemenettel. Itt van az adatlapja: KIA78Rxx. Ha pont ilyet akarsz venni, akkor 78R33 a kulcsszó, ha csak valamit a helyére akarsz bütykölni, akkor valamilyen hasonló teljesítményű 3.3V-os low drop stabkockát kell keresned, amit tudsz vezérelni, vagy valahogy kiegészíted vezérléssel, ha az áramkörben ezt a funkciót kihasználták. A Hestore árulja a 12V-os verzióját (KA78R12), ha nekik írsz szinte biztosra állítom, hogy a 3.3V-os verziót is be tudják szerezni. Persze más boltokat is megnézhetsz. (Halkan jegyzem meg, 5 perc google-zéssel és olvasgatással kideríthető infóra vártál kb. 5 órát.)
A szenzorod - feltételezem - egy "K" típusú hőelem. (A kéziműszerekhez leggyakrabban ezt adják, bár a banándugós csatlakozás gyanús.)
Ha valóban az, akkor a Phoenix adatlapja szerint "tC.c" lenne a beállítás (thermocouple, polaritása van, mert pár mV feszültséget ad a hőmérséklettel arányosan). Bármi is a szenzorod, ez a műszer fogadni képes szinte mindent, csak meg kell barátkozni a beállítás menetével.
Kössz, mindjárt neki is állok, bár a beállítása tényleg egy rémálom. Nagyjából azért már kiigazodom rajta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |