Fórum témák
» Több friss téma |
Ez rendszerfüggő, de lehet normális is, ha jól szigetelt a ház.
Szia! Köszönöm szépen a válaszodat. Ebből is sokat tanultam.
A dokumentációt amit belinkeltél ismerem. Ez használati útmutató, de én szerelési kézikönyvet ("service manual") keresek. Nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán, de gondoltam, hogy a gyár készített valamit a szerelőinek, valami oktatási anyagot. Milyen alkatrészt (áramköri elemet) jelent az elkó? Ez rövidítés ugye?
vision61, zoszka, VIM!
Lefényképeztem a vezérlőmet. Kérlek írjátok meg , hogy ez melyik típusú vezérlő, illetve hogyha ebben van, akkor melyik az a potméter amelyikkel állítani lehet a szivattyú fordulatszámát! Milyen mérésekkel tudnám megállapítani, hogy jól működik-e?
Itt egy nagyobb kép a vezérlőről:
A panel középső részén találod a trimmer potit.
A paneled típusa SZMV-2 Ezeknél nem szokott elektrolit kondenzátor (elkó) hiba előfordulni. A tirisztor, vagy az újabb PIC-es változatnál a triak hibásodik meg.
Panel ki lett szedve, egy zseni mester megjavította, a kondik ki voltak száradva és egy trafót is kicserélt. Férjem szerelte ki és be, úgy tűnik működik a rendszer. Azért köszönöm a segítséget!
Jól szigetelt a ház. 8 cm grafitos austrothermmel van szigetelve, pár éve ablakokat lecseréltük műa. ablakokra. Még van pár lecserélendő ablak. A nagyszobában napsütéses időben el kell zárni minden fűtést, mert olyan meleg van
Szia!
Köszönöm a választ! Állítani fogok a potin. Jól értem, hogy ezen a panelen ami nekem van a tirisztor szokott tönkremenni, de ennek a panelnek van egy újabb változata (a PIC-es) amin pedig a triak szokott tönkremenni? Kérlek írd még meg, hogy mi a tünet, ha tönkremegy a tirisztor, és hol találom a panelen! Köszönöm!
Jelentem megtörtént a szekunder hőcserélő savazása ami megoldotta az "AA" hibát, és ez nem garanciális javítás. Sajnos semmi spéci keringtetős gép nem volt a szerelőnél (pedig 12.000 Ft-ért elvártam volna), egyszerű háztartási vízkőoldót töltött bele ami kb. 10 percig áztatta ki az olajos-vízköves dzsuvát. Biztos, hogy nem lett fémtiszta a hőcserélő belseje, de ideig-óráig jó lesz. Valószínűleg a radiátorokból jött az olaj, sajnos nem lettek átmosva felszerelés előtt.
Legközelebb ezt viszont már én tervezem megcsinálni, ha újra előjönne a hiba. Vízkőoldón kívül van valami ajánlott vegyszer? Esetleg Brigéciol az olaj lerakódás oldására? Ahogy figyeltem 2 csavar tartja csak hőcserélőt a helyén. Van még valami amire figyelnem kell majd amikor le és visszaszerelem? A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
Szia zoszka!
Idézet: „A szivattyú melyik fojozatban üzemel?” Itt mire gondoltál? Hol tudom megnézni, hogy milyen fokozatban üzemel? Köszönöm
Szia!
Idézet: „Az utókeringetés idejét többször megmértem: 25 másodperc. Kipróbáltam azt is, hogy az utókeringetés idején belül áramtalanítottam a kazánt: ebben az esetben is rögtön kialszik a főégő.” A leírtak alapján a tirisztor (és a vezérlő panel) hibátlan.
A szivattyún van egy kapcsoló, ha van az 2, vagy 3 állású.
A gázarmatúrában lévő előbeállítót betekerve teljesen, majd 2,5 fordulat vissza. Ez a gyári beállítása. Ha a szivattyún van fokozatszabályzó és az alcsonyra van kapcsolva, akkor a fázishasításos félfordulat szabályzás miatt a szivatyú gyorsabban teker és égve maradhat a főégő.
Köszönöm a válaszodat!
Idézet: „A gázarmatúrában lévő előbeállítót betekerve teljesen, majd 2,5 fordulat vissza. Ez a gyári beállítása.” Itt arra a recézett felületű gyűrűre gondolsz ami az indítógomb tengelyén van? Vagy arra ami a képen bekarikázott záró anya alatt van?
Egyik se. Az égő alatt van az armatúra közepén
Az új kazán 1napi áramszünet után nem indul újra. Error 607 Gáz rendben, nyomás 1,3bar.
Segítséget és tanácsot kérek a Tisztelt Kollégáktól. Gyula.
Szia!
Idézet: „Segítséget és tanácsot kérek a Tisztelt Kollégáktól.” Tőlük hiába kérsz segítséget, hiszen kb. annyit értenek hozzá, mint Te! Többre mész, ha a hozzáértőktől kérsz segítséget! Arról nem is beszélve, ha valami használható infót is adsz a kazánodról, rendszeredről!
Idézet: „Tőlük hiába kérsz segítséget, hiszen kb. annyit értenek hozzá, mint Te!” Mármint te?
Szia Zoszka!
Iróniának szántam, bár ezt külön nem jeleztem. Hiszen kollégának -általában a hasonló szakterületen tevékenykedőket szokás nevezni. Na most ha Gyula pl. kertész, vagy férfiszabó, akkor hiába vár segítséget a "kollégáitól". Szerencsésebben járt volna el, ha hozzáértőket ír! Nem beszélve arról, hogy semmi érdemleges infót nem adott meg. Még a kazán típusát sem. Bocs, a félreérthető hozzászólásomért!
Szép estét mindenkinek. tanácsot szeretnék kérni a következőhöz.:Junkers kombi kazánom nem adott meleg vizet ,Szervizes szakember?kicserélte a panelt 70 ezerért.Most egy pár percig van meleg víz ugyan de utána meg áll.És ha van kedve néha meg indul de a leállás marad.A szerelő úr szerint ez más hiba mint a panel csere,Ezért újabb javítási költséget kér.Tud valaki segíteni mi lehet a gond?Köszönöm előre is.
Respect
Ha a típust is tudnánk, könnyebb lenne a válasz.
zs-23-1 AE-23 a tipus szám.felmegy kb,90 fokra víz hőmérséklet és akkor áll le.Köszönöm.
a zs23 nem kombi... nem zw?
De igen csak elírtam.
Legtöbbször a HMV ntc a ludas.
És a panel feltehetőleg hibátlan volt, az újnál meg máshol állt egy poti...
Zoszka kösz a választ,savazást ajánlott az úri szerelő telefonban.Többet viszont már ide nem teszi be a lábát.Két éves a készülék és 3-szor panelozott.
A HMV hőcserélő savazás is aktív lehet, amennyiben a kazán hőmérséklete meleg-víz készítés alatt túl magasra megy. Ez is okozhat ilyen jellegű hibát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |