Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Elsősorban a panel tápját kellene helyrerakni. Elkokat kicserélni, aztán megnézni, hogy továbbra is fenn áll e a probléma. Üdv, Palkó.
Üdv.
Van egy Fagor fg2814 mosógép F04 hibával nem indul,az lenne a kérdésem,ki lehet iktatni az ajtó zárat?
Szia.
kondizd at. mar nem emlekszem az ertekekre, de gyanusan puposak lesznek. uj indesitnel viszont celszeru mindent atforrasztani. abban valamit nagyon elqrtak..
Mindenek elott nezd at az ajtozar csatlakozot.
elszoktak egni. ha pedig mar odaig eljutottal, erdemes szetkapni a zarat es feltakaritani.. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2016
Nagyon koszi.
a biztositek volt a bunos. megjegyzes.. nincs kijelzes nyitott ajtonal.. pedig en is azt hittem..
Köszönöm a segítséget,hasznos volt,el volt égve a belseje,valószínűleg ajtózár csere,még próbálom javítani,de belül tüskék is megolvadtak.
Sziasztok!
Indesit IWUC 4105 mosógéppel kapcsolatban kérnék segítséget.. Utolsó mosást rendben befejezte, majd a következő bekapcsoláskor nem csinál semmit. Illetve be sem lehet kapcsolni. Minden led sötét.. Mintha nem kapna feszültséget. van ezekben valami biztosíték, amit esetleg érdemes megnézni ? Ajtókapcsoló okozhat ilyen problémát ? Kivettem, de úgy tűnik ez nem egy sima kapcsoló... Meg lehet mérni működik, vagy nem ? Köszi előre is ! ps anyós gépe.. "kösd rá direktbe a 220 at" jellegű ötleteket is várok
Szia!
Valószínű, hogy az elektronika tápegységével van gond. (Elsősorban puffer elkók) De mindenek előtt ellenőrizd, hogy eljut e odáig a 230V. Üdv, Palkó.
Szia!
Van külön tápegysége, vagy a vezérlőpanelon van a táp ? ..köszi. üdv
Szép jóestét!
Úgynézki megoldódott a gond,kicseréltem a kondikat,azóta jól megy a gép. Bár még mindég nemértem,a bennelevők is mérésre(ESR)jók voltak. Köszönöm a segítséget!
Erre szoktam mondani : ne mérd cseréld ki őket ! Csak kíváncsiságból szoktam mérni őket, 10-ből 7-8 jónak mutatkozik méréskor de nem az!
Üdv! Nekem egy Indesit Widxl 126-tal gyŭlt meg a bajom. Programozás és elindítás után,hallani és látni,hogy ereszti be a vizet a dobba,de azután az ajtózár jelzõ piros led villog,valamint a 4 fenti zöld ledbõl 3. Az idōzírõ,a vasalást kõnnyítô,valamint az 1200-600,feliratú. Ezek lassabban villognak. A gép persze leáll. Erre nem találtam semmi érteles leírást,mi lehet. A segítségeteket szeretném kérni,hogy kb mi lehet a gondja. Köszönöm elõre is.
Szia!
Én ezt találtam. Üdv, Palkó.
Majdnem jó. Nekem az Indesitnél,az elsõ,a második,és a negyedik villog. És az ajtózár led. Az ajtózáré gyorsabban,a másik három lassabban. Ha kikapcsolom a gépet,néhány pillanat múlva újra villog magától.
Közben szétszedtem,átnéztem,átmozgattam minden csatlakozást,kitakarítottam teljesen. Ōsszeraktam,bekapcsoltam. Most megy.
Közben olvasgattam más fórumot is, és az ajtókapcsolót is említik hibalehetőségként..
Ezt egyenlőre egyszerűbb volt szétszedni. A 2-es 3 as lábon megjelenik a 220 V , de nem történik semmi. Azt olvastam ez egy bimetál, és kapcsolni kellene neki egy idő után. Lehet ez a gond ? üdv
Eléggé rossz helyen jársz.Kijelzésnek attólfüggetlenül is kell lennie hogy a zár jó vagy sem.
..ez nem jó hír.
egyébként, ha nincs rákötve a vízvezetékre még a kijelzőnek kellene mennie ?
Persze, az elektronikának "élni" kell, hogy tudjon akármit is csinálni. Ellenőrizni kell, hogy a panelig eljut e a 230V, amennyiben igen, a tápegység következik. Elkók cseréje, előtét ellenállás ellenőrzése.
Na látom, mindenképpen forrasztanom kell..
Ez lenne a vezérlő panel. jobb felső masszív csatlakozó a bejövő táp. A mellette lévő csatlakozóról megy a 220V az ajtókapcsolóra. Ott meg is jelenik, így a vezérlőn is kell lenni 220 V-nak.
Jobb oldalt van egy kis panel függőlegesen áll, kis trafó van rajta. Az a tápegység. DC 12V-ot állít elő. Mérd meg, hogy az megvan e a kimenetén.
Na abba bemegy 300V DC, és nem jön ki semmi..
Holnap megveszem a kondikat első körben.
Hali
arra a picire ami a táp panelon van ? azon mit tudok mérni rövid záron kívül ? van még rajta egy védő dióda. ha azt mérem kiforrasztva egy multiméterrel dióda vizsgáló állásba, mindkét irányba kb 40 ről indul, majd szakadást jelez.. ez jó lehet ?
Ha az valóban dióda, akkor biztosan rossz.
Ez valóban dióda, de túlfeszültség védelemre való. A multiméter így nem méri. Mérj rajta keresztül egyenfeszültséget. Mondjuk egy 9V-os elemet. Nyitó irányba tudsz feszültséget mérni rajta keresztül záró irányban nem. Persze csak ha jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |