Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Üdv!
Egy jó nagy darab Kpok 2x400W erősítő (több adat nem leolvasható) megér 15K-t, hogy az egyik oldala elszállt? Ránézésre tűrhető állapotban.
Ebből van a Trafó. Infóként. 3200F. Jólenne mind a kettőt feléleszteni.
Ehhez A3-ban vannak a kapcsolásirajzok. Egy kedves barátomtól vannak. A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2016
Ha gyakran javítassz, ajánlok egy két aljzatos hálózati elosztót, ami belül sorosan van kapcsolva. Egyikbe dughatod a beteg készüléket, a másikba meg amit találsz otthon. Szükség szerint az 5 vattos sólámpától, a 2200 vattos olajradiátorig. De persze ahogy Karesz is mondta, legjobb az izzólámpa, mert az áramgenerátoros jellegű.
sziasztok!
kérdésem az lenne hogy tudja e valaki hogyan lehet egy egyszerű tápegységet csinálni egy panasonic sa-ht70 trafójából,ami egy autos rádiót üzemelne? vagy hol érdeklődjek? -köszönöm A nagybetűs mondatkezdés nem opció, hanem elvárás a fórumon! sz. A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2016
Bővebben: Link még rajzot is találsz a képek között.
köszi
Szia! Mindenképp, trafója 12-15 ezer!
Végig mértem a bemenettől a panelig de nem találtam problémát.
Újra is kábeleztem de ugyan az a probléma. Koppanás gátló, DC védelem okozhat ilyen problémát?
Mit lehet tudni arról a panelről amelyikre a jelkábeleket kötötted? Kizárásos alapon ott lehet a hiba forrása.
Általad élesztett panelek. Ezek lennének TDA7294 híd
Arra a panelre gondoltam amelyikre a jelkábelt kötötted, azért is linkeltem be az előző hozzászólásomban, hogy egyértelmű legyen.
Sziasztok!
Az alábbi kapcsolás R1 pozíciószámú ellenállása szerintetek 1000k, azaz 1M?
Az ha jól látom 1000ohm lessz . De nem értem ,mért így jelölték.
Én nagyon "k"-nak nézem.
Bemenet melett van azért inkább 1k ra tippelek. De van itt olyan aki anyira keni valágja a dolgokat. Fejből utánna számol neked.
Szia!
Egyértelműen 1000K-t jelöl a rajz (itt van a kezemben az eredeti könyv, "Sipos Gyula: HIFI erősítők építése" című 138. oldal). Ha szükséged van rá beszkennelem és felteszem a leírásával együtt. Üdv. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2016
Az 1k kevés lesz. A T3 emittere fél tápon van, ezért kicsit több mint a fél táp kellene essen az R3 és R1-n közös eredőjén. kinagyítva a képet valóban 1000K olvasható, viszont az soknak tűnik, a 100k inkább lenne jó, bár nem számoltam nagyon utána.
Óóó, hát ez a könyv megvan nekem, eben van benne a Texas 80as végfok is. Annó ezért szereztem be. Akkor meg tudom nézni én is.
De köszi a segítséged, és a hasznos infót.
Szia! R1=100k. Az JLH erősítőnek van témája, ott minden részletet megismerhetsz.
Szia Reloop!
Megnéztem a könyvben és ahogy gondoltam 1000k ír, de ha te mondod akkor kicserélem 100 k-ra.
Így néz ki eredetileg.
Szerk.: Valamiért nem megy fel a kép. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2016
Én azt hittem, hogy egy bázisosztó működésének értelmezése alap.
Jaa.. Hát annyit tudok róla, hogy az a gyári erősítő ami benne volt annak a bemeneti panelja. Semmi extra tudtommal. Több RCA bemenet és ennyi.
Miután elvégezted a jelkábelek cseréjét, nem marad más hibaforrás mint ez a panel.
Én a 150. oldalon lévő 100W-os erősítőnek álltam neki, de nem működött, csak halkan szólt.
Igen, át is mértem és érintkezett minden hol. Panelban átforrasztottam másik bemenetre de ugyan azt produkálja. Jelenleg nincs itthon sima bemeneti RCA panelem próbáljam ki, hogy a laptopból kimenő RCA-ra ami csatlakozik az erősítőre arra közvetlen rákötni?
Vagy valami tanács, ötlet?
Ez a végerősítő és a bementi csatlakozó közé iktatott panel ezek szerint bemenetválasztó és hangerőszabályzó?
A bementi és a kimeneti pontokat helyesen határoztad meg? Van róla valami dokumentáció? Ha nem ragaszkodsz a bemenetválasztáshoz, egy közönséges sztereó potit kéne beépítened, az biztos siker.
Nem, erre megy rá a bemeneti csatlakozó (RCA) innen megy tovább közvetlen a sztereo potméterhez és onnan a végerősítő panelekre.
Valamikor lehet bemenet választóként üzemelt, ma már nem és a hangerő szabályzója se a gyári. Viszont akkor se értem, hogy miért az egyik oldalnál csinálja ezt csak. Ha rá van dugva mind a 2 RCA akkor semmi gond. |
Bejelentkezés
Hirdetés |