Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Egyetlen alkatrész sem pontosan felel meg a rá írt (kódolt) névleges értéknek, de abban biztos lehetsz, hogy a a csomag készítője a megfelelő pontossági osztályú alkatrészeket rakta be.
A pontosan számított értékekkel kapcsolatban is tévedsz, az elméleti adatokból kiszámított értékhez szokták kiválasztani a legközelebbi szabványos értéket a szükséges pontossági sorozatból.
És amivel mérted az ellenállásokat, az mennyire pontos, mert egy olcsó multiméter még többet is szokott tévedni....
ÜDv. Egy tesztet kell kitöltenem orosz oldalról. Gugli segítségével van lefordítva. Mi a helyes válasz, tudnátok segíteni?
1C 2B 3D 4G
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
A többit legalább értettem, ezt egyáltalán..
Én a másodikra tippelek, ha jól értelmezem. Hogy néz ez ki oroszul?
Persze, ez kiszámolható könnyen, de mivel 200 µF-t tudok mérni a jelenlegi multival, így nagy a pontatlanság.
Szerintem akkor is a második. A közös kollerktoros kapcsolás nem tudja erősíteni a feszültséget, a kimeneten a bemenet mínusz bázis-emitter nyitófeszültség jelenik meg.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
Köszi, ezen elgondolkodom, szerintem PIC-kel meg tudom oldani. Majd kísérletezek.
Utolsó, de ennek sincs sok értelme..
На вход диодного моста в т.В относительно т.А подается +/-12V,светодиод HL загорается :
только если подать +12V только если подать -12V в обоих случаях не загорится вообще
6ból 4 pontot fogtam.. 5nek kell lennie legalább.
Pedig csak egy szerencsétlen dumpot akarok letölteni az oldalról De van egy második teszt, nekifuthatunk..
nincs fény,,, mert minden esetben a "+" a LED katodjára kerul.
Szerintem nincs. Jobb ha eredetiben mutatom?
Осциллограмма какого сигнала изображена на рисунке ? Кадровый СИ Строчный СИ Сигнал SDA шины I2C Часть полного видеосигнала
Amúgy jó nem?
Érdekes hogy ilyen tesztet kell kitölteni egy regisztrációhoz.
Magyarul jobb?
Nevezze meg a feszültséget a pont, A és B (az érték a vessző után figyelmen kívül hagyja, tekinthető ideális dióda), ha a transzformátor megy 10V (RMS): 14V 30V 28V 42V A és B közötti feszültséget kérdi szerintem.
Azért ilyen, hogy kiszűrje a nem szakmabelieket.
Talán feszültségháromszorozó, tehát 42V. |
Bejelentkezés
Hirdetés |