Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Párhuzamos kapcsolat a két forrásból DC 5V 1A 10V 0.5A ki:
7.5V-1.5A (kompenzáció feszültség, áram mellett) 15V-1.5A (Kiegészítés a feszültség és áram) 5V-0.75A (Kivonás Feszültség, áram kompenzáció) Ez a baj, hogy csatlakozni eredeti: При параллельном соединении двух источников постоянного напряжения 5V 1А и 10V 0.5А получится: 7.5V-1.5А (Компенсация напряжения , сложение тока) 15V-1.5А (Сложение напряжения и тока) 5V-0.75А (Вычитание напряжения, компенсация тока) Нельзя так соединять
Pontjában a szinuszos jel pontból B eltávolítjuk. Hogyan csökkentse az amplitúdó a jel a B pontban:
csökkentse R csökkentse C gyakoriságának csökkentése a jel Mindezen intézkedések helyesek Как уменьшить амплитуду сигнала в точке В : utolsó válasz: все вышеперечисленные действия правильны (többi válasz érthető) A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
A kérdés:
"Pontjában a szinuszos jel pontból B eltávolítjuk. Hogyan csökkentse az amplitúdó a jel a B pontban: " A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
És?
Ugyanez le van írva magyarul, és eredeti nyelvén is itt.
Magyar szavak ugyan, de nem volt egyértelmű a kérdés magyar nyelven.
Írtam, hogy mindegyik megoldás jó, tehát az utolsó válasz.
Elnéztem a válaszod, bocsi.
При замыкании ключа S светодиод HL: загорится с задержкой загорится без задержки не загорится загорится и погаснет Nekem szimpatikus a 3. magyar válasz
6ból 6 pont, köszi! Az elsőre csak rádobtam egy tippet, még jó is volt
Sziasztok!
Egy egyszerű crossfaderhez szeretnék új toló potmétert csatlakoztatni mert a régi elromlott. Csatolom a képeket a potenciométerről és a crossfader nyákról. Úgy kellene hogy működjön, hogy ha jobb oldalon áll a poti akkor ne legyen hang, amikor elmozdítom balra, akkor kapcsoljon be a hang. (minél kisebb útvonalon kapcsoljon be <1mm) Elnézést hogy nem szakkifejezéseket írok, de nem értek hozzá Melyik lábakat kell forrasztani? Illetve a korábbi potenciométernek azt hiszem le volt kaparva az egyik karbonszála a jobb oldalon 1-2mm-ert. Lehet hogy ez csinálta a megszakítást? Gyakorlatilag ezt a potmétert egy ki- bekapcs gombként szeretném használni. Nem kell hogy halkuljon/ hangosodjon a zene. Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Mi történik, ha egy sima 220V-os, kb 500W-os merülőforralót egyenárammal hajtok meg váltóáram helyett? Illetve lehet-e így használni az eszközt? Lehet buta kérdés, de van különbség? A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
Nyugodtam használhatod, ugyanúgy fog melegiteni.
Esetleg elektrokémiai korróziótól lehet tartan, de ahhoz meg az kellene, hogy nedvesség érja a vezető részeket, az meg váltakozó feszültség eseten sem jó...
Közben sikerült is megoldani, egy vékony cellux-al leragasztottam jobb oldalon felülről a második sávot. és tökéletesen müxik, semmi recsegés vagy kattogás. 1 mm alatt kikapcsol.
Össze is szereltem egy dobozba, nagyon szépen működik, ezerszer jobb mint az eredeti poti!!!
Annyi a bajom, hogy ha húzom a potit jobbról balra, elhalkul a zene. Gondolom ez a poti normális működése. Valaki meg tudná nekem írni, hogyan tudom kiiktatni a halkulást, vagyis folyamatosan ugyanazon a hangerőn legyen amikor nyitva van a "kapcsoló"? gondolom a legkisebb ellenállás. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
Nem értem ennek mi értelme?
Ha nem kell a folyamatos szabályozás, akkor tegyél be a poti helyett egy sima kapcsolót...
Van értelme! ezen az elven működik a legegyszerűbb scratch crossfader! DJ-k használják. Sima kapcsolóval nem lehet azokat a műveleteket gyakorolni amit egy csúszó potival. A korábbi poti is 10K-s volt és az nem fadelt, konstans volt a hangerő. 3db ellenállás van még az áramkörben, R1 - 1K, R2 - 2K, R3 - 1K.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
Tisztelt Fórumozók !Üdvözöllek Benneteket első belépésem alkalmából .Lenne hozzátok egy tiszteletteljes kérdésem:ismeritek-e a francia 340 - oszcilloszkópot a Műszaki paramétereit és a megbízhatóságát -érdemes-e ilyet venni?Ezekre a kérdésekre szeretném ha válaszolnátok!Üdv Arpel61
Üdv a fedélzeten! Kép vagy pontosabb tipusszámot tudsz mutatni/mondani? Lehet, hogy valaki ráismer így de gyanítom, a többség nem.
Apropó, sok dolognak van saját témája, pl. az oszcilloszkóp vásárlásnak is: Bővebben: Link. Az persze külön dícséretes, hogy nem új témával indítottad a szereplésed. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
Tisztelt Bakman !Kösz a segítséget.Sajnos csak annyit tudok hogy a 70-es évekből származik két csatorna és két időalap kb100Mz tranzisztoros kb 16-20 kg.Üdv arpel61
Ha a mai napig működik, akkor a megbízhatósággal talán nincs probléma, de ennyi idő alatt bőven elveszthette a pontosságát. Lehet, hogy az elektronika bírja az iramot, de a kapcsolókkal már lehet gond, szinte borítékolható a dolog. Ha csak pár ezrest kérnek érte, kezdésnek jó lehet, hosszútávra, pontos mérésekhez már kevésbé. Szerintem.
Egyelőre te vagy a nyertes, úgyhogy majd leteszteled. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |