Fórum témák
» Több friss téma |
Mivel érdemes HMV lemezes hőcserélőt tisztítani? Tudnál ajánlani valamit? Nálam háztartási vízkőoldót használt a szerelő. Legközelebb már én csinálnám és érdekelne hogy mivel célszerű. Köszi.
Csapokat elzárni, áramtalanítani, nyomást leengedni ( elektronikát letakarni vízhatlan anyaggal) O gumigyűrűt lehet hozzá kapni és csak azt kell kicserélni.
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a Baxi Fourtech 24f kombikazánom tavaly lett felszerelve új rendszerhez. Tavasszal kezdte el hideg állapotban olyan hangot ad , mint amikor egy nagy fazékban melegszik a víz. -De ezt zavaróan hangosan. amikor a lángot elkezdi lemodulálni akkor elcsendesedik és normálisan megy tovább. A"szerelőm " csak vakarja a fejét. Valakinek van ötlete? Köszönöm: Csaba
Kb 3 hete volt komplett tisztítása, nem szakszervizes végezte (folyton kialudt az őrláng és erős kattogós-dübögős hangot adott ki), viszont tanult gázszerelő, nem hobbista. Szét szedte, vízkőtelenítette, savazta a rendszert és azóta hibátlan.
Viszont vélhetőleg ő állíthatta be ezt az 50 fokos fűtési hőmérsékletet amit gyönyörűen tart is. Csak hát így 2-3 percenként ki-be kapcsol és alig bírja felfűteni a lakást 21 fokra, mert a radiátorok nem bírnak nagyobb hőt leadni. VIM által elküldött felhasználói kézikönyv - amit köszönöm - mutatja melyik a hőmérséklet szabályozó gombja, de azzal sem lett jobb, mert nem melegebb az előre menő vízkör.
Akkor eltört a tekerő rúdja. Teljesen minimumra tekerve leáll?
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
Szia!
Az a váltószelep tengely vége. Csinálj egy képet kissé fentebbről, mert érdekes helyen szivárog... Emlékeim szerint az egy zárt rész. Szilikon zsír, kémcső tisztító kefe, O-gyűrű legyen készleten. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
Ezt elfelejtetted közölni...
Az az érzékelő be van kenve gyárilag hővezető pasztával.
Köszönöm a vállaszt! Átnéztem mindent, megpucolgattam most működik.
Sziasztok,
Egy 6éves Baxi 240fi kazán már három napja E25-ös hibakóddal leáll. Véletlenszerűen csinálja, néha menet közben is jön a hibakód, de nem áll le, hanem újraindul. A szivattyú működik rendesen. Szerelő volt itt,lejjebb vette a lángot,teljesítményt, de ez sem használt.
Pontos típus?
Valószínű, a szivattyú nem indul el, vagy csak vegetál, de biztos, hogy keringési hiba... A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
Baxi ECO 3, a kazán még nem volt savazva, az a furcsa, hogy 40 fokos előremenő víznél is előfordul a hibakód beugrik kb 10 másodpercre leáll a fűtőláng, majd a hibaüzenet eltűnik és a rendszer ismét fűt. Pont ott álltam előtte amikor csinálta ezt a hibajelenséget.
Igen, ha nyári állásba tekerem akkor kikapcsol és csak az 1-es fokozatnál kapcsol be. De 1-2-3-4-5-6-7 állásban is 50 C-os.
Nem kondenzációs kazán és ezért is kérdeztem hogy ez elég hőfok?
Ha 1es állásban is 50 fokos, akkor ntc hiba
40 fokot mutat, vagy 40nek érezhető?
Ha azt is mutatja fűtésnél akkor az ntc szakadt azon a hőfokon. Ha a melegvízvételkor csinálja, akkor lehet kazándugulás, vagy szivattyú, de annak hangja is van olyankor, esetleg fűtési ntc is produkál ilyet melegvízvételkor. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
Csak fűtésre használjuk, megmértem a hőfokot egy multiméterrel is, néhány fok különbséggel azonos értéket mutat a kijelzővel. Sajnos ritkán jön a hiba, rendelek NTC-t, kicserélem, és majd beszámolok a fejleményekről.
Ha lehúzom az NTC-t E05-ös hibakódot ad, próbáltam egy fix 5,1K ellenállással, amíg az volt benne nem jött a bevillanó E25. Lehet az NTC valamely hőfokon zárlatos?
Sziasztok!
Fontos kérdésem lenne. Újonnan vásárolt házunkban egy Westen 24i boiler kazán szolgáltatja a fűtést és a meleg vizet. Amikor megvettük a házat, a ház mellett találtam meg a gázkémény téglarész feletti leszakadt részét (alucső tetővel). Hívtam egy szerelőt, aki megállapította, hogy a gázkazán biztonsági kapcsolója ki van kötve. A kéményt én tettem vissza, a kapcsolót a szerelő visszakötötte. Minden jól működik, azonban már másodszor fordul elő, hogy viharos szélben letilt a kazán, negyed óránként kikapcsol, resetet kell nyomni és akkor újra indul, de újra és újra kikapcsol. A tetőnk jóval magasabb a környező házakétól, így az erős szél vélhetően belefúj a kéménybe. Erre találhatták megoldásként a kémény leszakítását és a biztonsági kapcsoló kikötését az előző lakók. Elég macerás szeles időben egész éjjel a kazán mellett állni, hogy a gyerekek ne fagyjanak meg. Tudtok valami megoldást? Nekem az jutott az eszembe, hogy felteszek a kéményre egy csapágyas, forgó huzatszabályzót (olyan mint egy sapka, S alakú bevágásokkal és a szélben forog). Felszerelhető ez gázkéményre? A segítséget előre is köszönöm! És bocs, hogy hosszú voltam....
Szerintem biztosan nem az "S alakú huzatszabályzó" a jó megoldás...
Én hívnék "szerelőt". Kazánosok/gázosok/kéményesek ismerik egymást.
Tisztelt Gafly, nem "S alakú huzatszabályzót" írtam.
Nem akartam zavarni a köreidet, látom rossz helyen járok. Én hívtam is "szerelőt", de nem tudott mit javasolni. Amikor az ember negyedóránként kapcsolja egész nap a kazánt, hogy a gyerekei ne fázzanak és vélhetően így fog telni az egész éjszaka, nem nagyon kíváncsi az epés megjegyzésekre. Csak segítséget szerettem volna, ehelyett jól felbosszantottam magam. KÖSZÖNÖM Gafly!!!!!
Én is olcsó háztartási vízkőoldóval (8-10% -os sósav) csináltam, amíg a feketeség eltűnt és fémtiszta lett, 5-10 perc, azután alapos öblítés vízzel. Amióta viszont iszapszűrőt tettem a fűtés visszatérő ágába, közvetlenül a kazánhoz nincs szükség ilyen tisztításra évek óta. Szét szedtem, de teljesen tiszta volt.
Nekem a kazánbelső többszöri légtelenítése segített. Kazánt lezártam a fűtőkörtől és a biztonsági szelep kinyitásával engedtem le a vizet belőle egy vödörbe, miközben a feltöltő csappal vizet nyomtam át rajta. Ezt többször megismételve, biztonsági visszazárva, fűtökör visszanyitva, 1 bar fölé állitva a nyomást, megszűnt a hang. A kazánomban lévő légtelenítő valószínű vízkövesedett talán ezért nem légtelenített. Mivel új a kazánod ezért nem gondolom, hogy vízkövesedés okozná a zajt, egyébként az is lehet.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
Szia!
Egy síktárcsát kell felrakni. Csak jó erős anyagból legyen, nehogy letépje a szél! A tetőgerinctől 80cm magasság kell a kémény min. tetejét. Most erős szelek vannak, vissza nyomhatja a füstgázt, de ha még jobban megszakítod, nyáron lesz belőle bajod! A huzatnövelőtől meg megbolondulsz, olyan hangja van.
Nem zárlatos, csak lefáradt.
Előfordul majdnem minden fajta kazánnál hogy egy bizonyos hőfokig jó értéket ír, és nem növeli vagy csökkenti tovább az értéket. (NTC vagy NTK)
Sziasztok !
Átolvastam a fórum bejegyzéseit, de számomra sajnos nem vált egyértelművé, hogy hol keressem a hibát, így most segítséget szeretnék kérni. Nekem egy OCEAN (BAXI) ECO 20 FP kombikazánom van, a probléma hogy mind melegvíz előállításakor mind fűtéskor ha a víz hőmérséklete eléri a potméterekkel beállított hőfokot a kazán kikapcsol a láng elalszik és mint ha nem lenne lángmoduláció, majd ha a víz hőmérséklete kb. 15-20 fokkal visszaesik akkor újra ismételten begyújt a kazán melegíti a vizet a beállított hőmérsékletig, majd kezdődik az egész előről. Fűtés esetén ez lassan történik meg mivel idő kell hogy a radiátorokban lévő víz felmelegedjen, de fürdés közben ez gyorsan megy kb 20-25 másodpercenként és hát nagy élmény hogy folyton elmegy a melegvíz. Az NTC szenzort kicseréltem de nem történt változás a probléma továbbra is jelentkezik.
Szia! A hidroblokkon lévő mikrokapcsoló kapcsol e és a tömszelence rúdja működteti e ezt a kapcsolót?
Szia ! Nem tudom, hogy a hidroblokk hol található, de van 2 db mikrokapcsoló a kazánban egy elől egy meg hátul és mind a kettő kapcsol és a rudazatok is megfelelően mozognak a melegvíz csap megnyitásának hatására.
Köszi! Milyen iszapszűrőt használsz? Milyet érdemes alkalmazni? Nálam egy ilyen Y iszapszűrőt raktak fel, de nem is tudtam, hogy ez annak minősül, csak most ahogy rákerestem lett ismerős a kép.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2016
Ez nem iszapcsűrő. Ez csak egy sima vizszűrő, ami a darabos szennyeződést hivatott megfogni.
A gázszelep is felakadhatott, vagy a modulációs poti hibás. ( már ha van benne )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |