Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Digitális óra
Az LM 8560-as ic-t telepes üzemről nem fogod tudni üzemeltetni,mert a kijelzés nem fog menni.
Kicsit off, de hátha elfér itt! Rádiós órákhoz való hangerő szabályzó potit vajon lehet kapni külön(főleg Budapesten)? Sajnos nagyon úgy néz ki, megnyekkent a poti is a cocacola-s rádióban, így nem tudok előre haladni... Az óra részhez beteszek egy picike nyákot, lm2575 alapokon, és az fogja folyamatosan szolgáltatni a 9V 4-5mA-t. Legalábbis remélem beválik!
A panelról teszel fel egy képet?
Ez volna az igazi https://4donline.ihs.com/images/VipMasterIC/IC/TXII/TXIIS145582/TXIIS145582-1.pdf?hkey=EF798316E3902B6ED9A73243A3159BB0
Közel 37 éve sikerült vennem egyet, hogy mostanában forgalmazza e valaki azt nem tudom. Anno Budapesten a Fő utcai kis boltban vettem.
Ne haragudj, de nem találtam meg az IC-t. Holnap folytatom a keresést. A kijelzés valóban nem megy csak akkor, ha van táp.
Ha kell igen! Kicsi, lapos potméter.
Sziasztok
má hogy ne menne telepes üzemről az LM8560,,, én má megoldottam, sőt madzagosnak a NYÁK rajzot is elküldtem. itt van : http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_634.html?pg=1391 Gyuszi
Igazad van! Én teljesen elfelejtettem Arra gondoltam hogy egy egyszerű órát akar készíteni. Az LM8560 alapkapcsolásában gondolkodtam.
Szia Gyuszi!
Az LM8560 anyagát fel tudnád tenni ismét, mert azon a linken nem találom. Megígértem a kollégának, hogy segítek neki, de már semmit nem találok hozzá. Köszi!
A HQ Elektronikaban kapható az IC, 870Ft.
Köszi! Néztem a kapcsolás oldalát, de csak az IC leírását találtam meg, a többi alkatrészről semmit nem ír az oldal. Esetleg ebben is tudnál nekem segíteni?
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2761385.html
Itt találsz egy lengyel rajzot, paneltervvel, alkatrészekkel. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2016
Sziasztok
hétfőn tudom csak felrakni az anyagot az óráról mert az otthoni gépemben van,,, én meg most házon kivül vagyok... Azzal a Lengyel oldallal pedig csak egy gond van : duplex LED kijelző kell hozzá. A display belső bekötése itt van : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3060837.html nekem annakidején nem sikerült ilyet szereznem, főleg nagy, kék kiszerelésben,, ezért alakitottam át. Gyuszi
Ilyen gyári duplex kijelzőm van nekem is egy pár db.de én készítettem ledekből.
Szia! Tudok neki duplex kijelzőt adni, az megvan. Én is csináltam ledeset, még egy panelt találtam is, csak én anno ráterveztem a kvarcgenerátort is. Ki kellene bogozni, mert semmi doksit nem találok hozzá.
Köszönöm, hogy felteszed!
Szia
..itt a bekötési rajz. Hogy ébresztőként is működjön, hozzá kell még tenni pár kapcsolót, tranzisztort. Az LM8560 adatlapjában megtalálod hogy mit kell bekötnöd, esetleg ha Csupasz segít... nekem igy karácsony előtt sajna nincs rá időm. EAGLE tervet is küldök, persze ahhoz is hozzá kell rajzolni a fent elmitetteket. /vagy csak oda/ Egyébként 12-15V DC-ről megy, a 9V elem csak Battery-backup, tehát ilyenkor a display nem világit. Má van hozzá komplett leirásom amit én irtam, ugyanis ez egy érettségi zárómunka, de azt csak mail-ben küldöm ha kell. A display_matu.brd ilyen kijelzőhöz van tervezve: LD-S100UB-C. Ha valami... írj, kérdezz nyugodtan. Gyuszi
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, nagy bajban országunk/fővárosunk. Digitális óra Kollektívan csukjuk be a fél szemünket, kössük hátra egyik kezünket és a hátunk mögött dobjunk össze egy MŰKÖDŐ órát a népnek. A feladatra ilyen feltételekkel lenne 10 perc, bár szerintem abba már a munka utáni szerszám-elpakolás is beleférne. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2017
Idézet: „pár ezresért már olyan vezérlést adnak, ami automatikusan beállítja magát egy távoli atomórára hangolódva” Mondjuk a cikkíró sem ért hozzá, de legalább jól hangzik. Abban igazad van, hogy sokan meg tudnák csinálni (akár innen a fórumról is, kb. házi feladat kategória egy főiskolán). De ugye nem ide jönnek a megrendelések...
Eleve nagy hibának tartom, hogy aknába telepítették a vezérlést, a tér díszvilágításával együtt(ami meg azért nem jó, mert idővel a led modulok. Valami miatt beáznak, és egy idő után annyi beázott modul lssz(ami ettől elmegy rövidzárba a táp szempontjából) hogy a táp megadja magát. Mikor közelgett az átadás, akkor a beázott modulokat kicserélték, de ahogy néztem a beázás továbbra is fennáll.
Mi indokolta, hogy oda tegyék? Van hely az oszlopban is pl szemmagasságban. Könnyebb javítani stb.
Fogalmam sincs, nem én terveztem. Lehet még én is jobb terveket csináltam volna, mint a mostani elfogadoft tervek...
Kicsit félreérthető, de a DCF77 jelét közvetve, de atomórából sugározzák.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
Senkit sen szeretnék az érdemeiken túl értékelni...
Azért van itt néhány bökkenő: Szemmagasságban elhelyezni - Legyen vandáldiztos DCF vétel - Egy gödörben, vasbeton - fém "dobozban" Jó nagy kijelző, nagy fényerő - Táppal együtt egy teljesen zárt, vaddálbiztos, időjárásálló "dobozban".
Nyilván a vezérlődoboz elhelyezésére gondoltam a szemmamgasságnál. Vandálok ellen meg lehet olyan nyíllászáró szerkezetet készíteni, ami ezt megakadályozza. De ha mindig a vandálok ellen kel védekeznünk- mert mi van ha a vandálok..- akkor semmi sem készülhetne olyan módon amit praktikusan használhatnánk., csak páncélozottan rácsokkal, és egybekkel védve.
Sziasztok!
Ennek a digitális órának keresem a teljes kapcsolási rajzát, esetleg a NYÁK tervét! Előre is köszönöm.
A második oldalon minden megvan. Igaz, a NYÁK tervet át kell rajzolni, mert ott csak a beültetési rajz van de látszanak a vezetősávok.
Nincs minden meg a kapcsolási rajzon, mert hiányzik a 7 szegmenses kijelzők áramköri rajza! Csak a 60 db LED áramköre van a rajzon, hozzá az időalap egy része.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2017
Elnézést, valóban. A NYÁK lap is két oldalas...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |