Fórum témák
» Több friss téma |
Kerítés vezérdrót eternit csövön?
Vagy primer oldali fázishasító? Ugyanakkor, ez hol villanyszerelés? A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
Az egyes képen az ötödik vezeték a közvilágítási kapcsolószál, ami fázis, ha sötét van. Csak a félreértések elkerülése végett jelzem ezt.
Családi ház? Mert ha igen, és megszüntette az összekötést az óra előtt, akkor ellenörzni kell, hogy óra után, jellemzően az elosztótáblában össze van-e kötve.
Bocsánatot kérek,hogy meg mertem zavarni a szakmai eszmefuttatásodat.
Mielőtt félreértenéd, nem trollkodás volt.
Az első módszert apám használta/készitette a megrendelők nagy megelégedésére. A másodikról pedig AccessDenied irt szakdolgozatot (amit nagy élvezettel olvastam, és köszönet érte).
Olvasd vissza a hétfői válaszod,akkor mi,ha nem"trollkodás?Nem mindenki született zseninek.Próbálj meg hasznos tanácsot adni.
Arról nem (én) tehetek, hogy eltűnt az a post, amire válaszoltam.
Igy eléggé "el van árvulva" szegény...
Így van.
A szolgáltató hálózatán nem látszik, hogy az a fogyasztók szempontjából TN vagy TT hálózat. A szolgáltatóban amúgy megmaradtak azok az előírások, amelyek országosan megszűntek, így a saját dolgait nullázza akkor is, ha a hálózat nem minősül TN-nek. Egyébként, már bocsánat, hogy ide írom, de a moderatúra nem szereti a magukban lógó bejegyzéseket, és igazából Miphee ügyéhez szól (de ő nem szakember), még akár az is lehet, hogy TT hálózaton volt nullázva, hiszen ez a lehetőség már a 70-es évek vége óta fennáll (belső feltételek).
Én senkit nem szoktam győzködni vagy a jelenleg érvényben lévő szabványoknak megfelelően szerelek( Ami sok esetben vésés illetve vezetékcsere) Amire sokan azt mondják lehúzás és hívnak egy kókányt. Ők megússzák "olcsón" Én meg nyugodtan alszok
Szerencsére nem kellett vésni, elég volt a vezetéket cserélni.( csak a szerelvény dobozoknál , azok ki lettek váltva az új sorolhatóra, javítófesték volt ) Így a végén mindenki boldog volt és én is nyugodtan alszom. .
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
Sziasztok!
Szeretném ha véleményeznétek a felszerelt dobozt, valamint azt szeretném kérdezni hogy van e valami akadálya annak, hogy ez elé az egész történet elé bekössek egy a mellékletben szereplő 3 fázisú kapcsolót ? Előre is köszönöm. B
Kapcsoló az ok.
Fi betápot, hogy kötötted? 1-3-5ös pont a be és 2-4-6os pont a ki? A kmeknél is az 1 a be 2 a ki.
Szia !
Fordítva kötötted be a FÍ relét , az 1 3 5 7 kapcsokra kösd a betápot ! Az ívoltás miatt nem mindegy hogyan kötöd be ! Inkább hívj egy villanyszerelőt, a 400 V nem hobbi kategória ! A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2016
Köszönöm szépen a hozzászólást mindkettőtöknek.
Villanyszerelőt nem hívok, mert az ő munkája a mellékletben látható. Természetesen van olyan villanyszerelő aki nem így dolgozik, de nekem nem sikerült olyannal találkoznom. A FI állását holnap ellenőrzöm, sajnos nem volt egyértelmű a dobozán látható bekötési rajz. Tesztelésre működött (természetesen nem csak a teszt gomb megnyomására) de valóban az ív oltásra nem gondoltam.
Én a helyedbe, ezt az elosztót jó messzire elhajítanám. Ezt se ártana felújítani, és szabványoknak megfelelően kivitelezni.
Valóban, én is így látom. De a kinyitás utáni sokk, azt mondatta velem, hogy ehhez túl hideg és sötét van. Majd tavasszal. Mivel az elosztó és az óra a házon kívül van, így nem kellemes ilyenkor dolgozni rajta. A nagyobb baj, és kellemetlen dolog, hogy az a furcsa zöld vezeték sok helyen feltűnik a ház különböző kötődobozaiban, különböző feladatokat ellátva. Láttam már fázisként, nulla vezetőként, de védőföldként is. Amikor a ház !!ÚJRAVEZETÉKEZÉSE!! megtörtént, sajnos nem ellenőrizte senki a villanyszerelők munkáját, hozzáértés híján.
Elsőre nekem azok a szürke vezetékek mm fal vezetéknek tűnt, (mert szürke, de a szürke alatt ugye szabványos színezése van) de most ránagyítva nem az. Tipikus esete, a jóvanazúgy kategóriának. Én az ilyen "villanyszerelőt" ki se fizettem volna, és még a nyakába akasztok egy pert is.
A szürke lehet fázis. Ennek ellenére az ilyennek én a horonymarót sem adnám a kezébe, nem hogy a csavarhúzót. Gipszet keverni, vésni talán, de hogy hozzányúljon a drótokhoz, az kizárt. Egy baj van, hogy a villany a trehány munkája miatt nem őt üti agyon!
Mondjuk az a fura zöld drót teljesen úgy néz ki, mintha karácsonyfafüzér lett volna valamikor.
Meglepő, de a zöldnek a keresztmetszete nem karcsú, 1,5mm^2 ha jól emlékszem. Azzal legalább nincs baj, csak azzal hogy miért ezt használta, és hogy miért mindenre ezt használta. Lehet ez volt akciós és gyorsan vett belőle pár 100 métert.
Jaj már nem ismered az ilyen egysejtűeket... Ez volt neki a sufniba, amihez jutányosan jutott hozzá, 3 csirkéért
Idézet: „ehhez túl hideg és sötét van. Majd tavasszal. Mivel az elosztó és az óra a házon kívül van” Nem szükséges ezzel tavaszig várni, ez úgy is zsúfolt, ( már a mérőhely doboza ) ebbe már a FI-relé sem fér bele és ha bővítesz az sem. Be kell vinni a belső térbe az elosztót és ott kényelmesen szerelheted. Legalább egy 18 modulos elosztótáblát vegyél. Egy ilyen művelet rövid idő alatt megvan. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2016
Gabó-nak igaza van, hogy ki kell cserélni, hiszen 30 éves kismegszakítók vannak benne, de nem oda a mérőhelyhez. Én nem tenném egy légtérbe az elosztótáblát a mérőhellyel.
Az ilyen munka nem évszakfüggő bármikor megtehető.
Hali!
Mennyire szabályos? Egymás mellé rakok két 220 as dugaljat. Az egyikben rendes nappali, a másikban különmért vezérelt áram van. Egy fázisú hálózatról van szó. Két mágneskapcsolóval megvezérlem, hogyha a különmértbe van áram, akkor arról működjön a fogyasztó, ha nincs akkor az állandó nappaliról.
Szabálytalan. Vezéreltbe csak fixen szabad fogyasztót kötni. Másrészt az átmeneti állapotban balesetveszélyes.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2016
Így tudom én is, hogy szabálytalan. Pedig a regisztrált villanyszerelő, ki is építi a különmért dugalljzatot.
A vezérelt áramkörre csak fix csatlakozás lehet.
A megépített vezérlés pedig így nézhet ki. Ha két konnektor van, egyikben nappali, másikban vezérelt, hol jön képbe a mágneskapcsoló ? De konnektorra nem mehet a vezérelt. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2016
Szabályosnak nem szabályos, de itt olvashatsz a dologról hogy mit hogyan érdemes megcsinálni.
Hálózati, váltó feszültségnél nem mindegy? A és B pontot távolítsa el eléggé egymástól. Nem?
A FI-relénél minden esetben a Nulla érintkező zár először és bont utoljára ez főleg 3 fázisú 4 pólusúnál lényeges, de a 2 pólusú is így működik. Erre gondoltál ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |