Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   11 / 113
(#) jocko válasza kowi hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
A fegyver egy legálisan tartott szabadon vásárolható gázpisztoly volt,amit Tomcat a saját bérelt ingatlanának a területén használt,( le volt papírozva az egész,persze,hogy nem az övé volt) és ezt az ügyet nem is tudta megtámadni a rendőrség úgy tudom.Én az összes tolvajkergetők részt végignéztem.És azzal sem volt gond,hogy kiteszik a csalibringát,sokszor a rendőrséggel karöltve mentek az akciók! Először ez volt!!!Aztán elkezdtek gondolkodni,hogy ki is Tomcat,mit akar ezzel,és osztottak szoroztak vél. szerint,és az első hibánál előjött a nyuszika esete a sapkával....( ürügyet kellett keresni) A gond azzal van,amikor valaki szervezetten kezd igazságot osztani a törvény nevében.Szerintem ez volt a baj.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2016
(#) kowi válasza jocko hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Nézd nekem van fegyvervizsgám... ha a saját házamba bejönnek és én fegyvert használok fegyvertelen ember ellen akkor lecsuknak. Ez a törvény.
(#) sonajkniz válasza kowi hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Okos, mint a legtöbb magyar törvény.
Kívánom azon politikusoknak, akik a bűnözők védelmére hoznak törvényeket, hogy törjön be hozzájuk egy hegyomlás méretű agresszív barom, és szedje őket miszlikbe, miközben a zsebéből nem húzhatja elő az önvédelmi fegyverét a saját hülye törvénye miatt.
(#) kowi válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Sajnos nálunk vannak érdekes törvények
(#) dokidoki válasza kowi hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
A baj az, hogy akárhogy keveredsz bármilyen helyzetbe a törvénnyel - joggal, abból semmi jó nem születik. A tizen-plusz parancsolat - törvény betartatására egész iparághálózat jött létre, és mellette mentül több a törvény - szabály, annál több a bűn is. Pedig az első tíz is a lehetetlent fekteti le.
(#) Attila86 válasza kowi hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Tévedés! Nem rég variálták át a törvényeket, most már ha az otthonodban támad rád valaki akkor te lelőheted! Nincs már az arányosság elve, miszerint mérlegelned kell hogy ő mivel támadott rád. Ha az otthonodban ér a támadás, akkor bármivel, bárhogyan megvédheted magadat vagy a családodat. Annyi, hogy a törvény szerint törekedni kell arra hogy lehetőleg ne oltsd ki az életét.
(#) lazsi válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Ez jól hangzik, de ide hasznos lenne egy link erről a törvényről! Különben csak egy vélemény...
"... törekedni kell ..." - hát nem fog sikerülni...
(#) AMD válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Utána lehet bíróságra járkálni és bizonygatni, hogy jogos volt a védekezés..
(#) Dióda hozzászólása Dec 21, 2016 /
 
Ha csak ez a közönség kérése akkor idézem.
"29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt.

Btk."

Nekem is van fegyvervizsgám és fegyverem is gázzal tárazva és ha betörne vagy ránktörnének itthon akkor gondolkodás nélkül püff neki. Nem állnék neki verekedni vele olyan közel nem is engedném magamhoz az elkövetőt. Amugy ha beterítem gázzal hogy még a betont is törülközőnek nézi hirtelen, attól miért is jobb ha verekedek és nekem is de neki is lehet maradandó baja belőle? Bár én azt mondom hogy inkább két rendőr kisérjen mint egy pap.
(#) Attila86 válasza AMD hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Ilyen esetben így is úgyis bíróságra kell járkálni. Meg én úgy vagyok vele hogy ha ez ezzel jár, akkor eljárkálgatok én a bíróságra. A mérleg egyik nyelvén az van hogy megvédtem a családom épségét, akár életét, cserébe bíróságra kell mászkálni. Azt hiszem nem kérdés hogy melyiket válassza az ember. Sőt, ha a bíróságra mászkálás vége akár X év börtön, akkor is le fogom lőni azt aki a szeretteim életére tör. Ha ennek börtön a következménye, hát legyen. Nyilván nem örülök neki, de még mindig összemérhetetlenül jobb mintha...
(#) jocko válasza Dióda hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Nekem volt négy elég komoly gázpisztolyom 6 évvel ezelőtt,ehhez nem kell semmilyen vizsga,és rengeteget lőttem velük,ismerem a működésüket,hatótávolság stb.,és biztosan, ha megfelelően van használva akkor hatástalanná teszi az ellenfeledet,jó helyen éri a felhő,de én sajnos voltam olyan szituációban utcán,éjjel közterületen,hogy egy meglehetősen jó kiállású láthatóan börtönviselt (nem szőke) férfi ellen kellett volna használnom egy wp22-őt ,és inkább kibeszélés,és futás lett a vége.Mert mérlegeltem a szituációt,hogy van hibalehetőség,és ez az eszköz nekem nem életbiztosítás.Talán nem véletlen ,hogy az olyan szigorú jogalkotók sem tartják elég veszélyesnek ezeket az eszközöket,hiszen szabadon vásárolhatóak.Tehát azt mondom,ha csak gáz,akkor nem vagyok biztonságban.Fegyverekről ennyit.
(#) Dióda válasza jocko hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Természetesen minden helyzet más ezen kár vitázni. Van amikor ez jobb vagy amikor az. Mondjuk kertes házban lakom és maci kutyánk is besegít az őrzésben illetve kamerarendszer és riasztó nameg az elmaradhatatlan szeneslapát és tokmánykulcs amik még rendelkezésre állnak illetve én és a fiam is már a 80kilót rúgjuk így talán a házat csak megvédjük.
(#) kowi válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Ezt jó tudni én már rég vizsgáztam akkor úgy tanították hogy fegyver ellen fegyver ököl ellen ököl. (Hozzáteszem ha a családomra támadna valaki a saját házamba biztos hogy nem verekednék ) De hogy meghurcolnának meg sokáig járnék bíróságra az biztos!
(#) KBal76 válasza jocko hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Azzal a fajával én sem mernék hôsködni. Nekem is van ilyenem, de amikor egyszer a telken próbálva elakadt, na akkor vettem egy rg59-est, kértem arra is engedélyt, az nem akadhat el.
(#) jocko válasza KBal76 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Volt rg59-em is!utoljára azt vettem 5 éve...Már nincs meg..a jardok vitték sajnos mert rossz helyen volt nálam,buktam az árát meg 30 lőszert is
(#) weend válasza jocko hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Szia!
Mi az, hogy rossz helyen? Ezt lehet egy kicsit bővebben?
(#) jocko válasza weend hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Szia nem!
(#) weend válasza jocko hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Köszi a kimerítő választ
(#) kameleon2 válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Van pár alapkövetelmény. Felsorolás privátban.
(#) kameleon2 válasza kowi hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Teljesen mindegy mi szerepel a törvényben, ha nem lehet betartani és betartatni. Vagy ki lehet bújni alóla.
(#) Norberto válasza Dióda hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Idézet:
„A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.”


Nem köteles kitérni? Mivan?!?

Úgy írnak erről, mintha ez szorult / para helyzetben egy mérlegelendő és megfontolandó dolog lenne, hogy mik a jogok és kötelességek... az ember örül, ha túlél manapság egy komoly betörést a családjával, nemhogy még agyaljon és mérlegeljen is közben, álmából felriasztva.

Látjátok, ezt az agyamentséget okozza, ha a törvényhozók begolyóznak a 25 éve vetített Reszkessetek betörőktől...
(#) weend válasza Norberto hozzászólására (») Dec 21, 2016 / 1
 
Idézet:
„Látjátok, ezt az agyamentséget okozza, ha a törvényhozók begolyóznak a 25 éve vetített Reszkessetek betörőktől...”

25 éve folyamatosan vetített.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2016
(#) voodoo válasza jocko hozzászólására (») Dec 22, 2016 /
 
Nekem van egy króm G020-asom

Jó kis vas.
(#) jocko válasza voodoo hozzászólására (») Dec 22, 2016 /
 
Üdv!Érdekes modell,nem volt még a kezemben de nagyon hasonlít az első keserű voltran viper-emre,csak gondolom itt is az a baj,hogy spiáter meg hasonló fémötvözeteket használnak hozzájuk,szándékosan,hogy gyengék legyenek.Én sokat vitatkoztam azon,hogy forgó vagy szekrénytáras a jobb,de én inkább hajlok az öntöltő felé.Egy rg70 állt legközelebb hozzám a kis mérete miatt,volt hozzá nagyon profi tokom is,szerettem viselni,de a működése az olyan silány volt,hogy elkeserítő.
(#) Norberto hozzászólása Dec 25, 2016 /
 
Azt meg szabad-e itt kérdezni, hogy a külföldről rendelős topikból miért lett több - bármiféle személyeskedéstől mentes - hozzászólás is törölve, amik egyébként úgy gondolom, hasznosként születtek meg, többek tollából is? Ez az a kategória, amikor az ember csak értetlenül pillázik
(#) Szárnyas válasza Norberto hozzászólására (») Dec 25, 2016 /
 
Jogos a kérdés! Ha már mindenképpen törölni kellett onnan, akár ide is át lehetett volna tenni az egész eszmecserét.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Több mod. kérelem is érkezett rá.
Sárga mezőben fel is van tüntetve.
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Egyébként ha ráguglizik az ember, talál infót.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2016
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Kösz, na pont abban a topikban nem láttam eléggé a sárga részt. Így világos.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Sokan fordítva használják a h.sz. megjelenést, ami alapból fentről lefelére, (régi elől) van állítva. A beállításokban én átállítva használom, így nálam mindig látható. Javasoltam az alapbeállításban ezt régebben pont e-miatt, de a többiek elvetették.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2016
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Mi lenne, ha ezt a linket, amit az előbb megosztottál, betennétek abba a topikba a sárgán kiemelt részbe, hogy mindenki azt tanulmányozza, akinek ÁFA-s vagy VÁM-os kérdése lenne? Elég jól körbeírják ott a helyzetet.
Következő: »»   11 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem