Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1934 / 2534
(#) tomi1990120 hozzászólása Jan 1, 2017 / 1

Oke holnap delutan osszedobon probanyakon es kiprobalom.
(#) zotya1983 válasza tomi1990120 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /

(#) pucuka válasza zotya1983 hozzászólására (») Jan 2, 2017 /

Szerinted mit tesz két ellenpárhuzamos dióda, ha átfolyik rajta egy zavarokkal terhelt hurokáram?
Olyan keresztmoduláció lesz, hogy a szemed kijön tőle. Azt aztán ki nem szűröd semmivel. Csak próbáld üzemeltetni egy adó közelében. Akár mobil telefon, CB, vagy Kossuth, Petőfi adó.
A diódák helyére inkább egy nagyértékű ellenállás (0,1 - 1 Mohm), vagy kerámia kondenzátor (1 - 10 nF/min 100V) tennék, ha már ragaszkodsz a védőföldhöz.
(#) elvenelder hozzászólása Jan 2, 2017 /

Sziasztok!
Először is buék mindenkinek!
Másod sorban a segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék építeni egy bluetooth hangszórót. Rendeltem 5db kis végfokot (sztereó) ezeket lehet hidba kötni? Ha igen milyen módon? A bt modul az megvan akksi és 2 db 10w-os hangszóró is. A hangszórók nagyon szépen szolnak de egy végfok nem hajtja őket rendesen. Ezért érdekelne hogy lehet e őket hidalni. Kép a végfokokról.
(#) zotya1983 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 2, 2017 /

Elfelejtettem leírni a kép csak illusztráció!!
(#) Gafly válasza elvenelder hozzászólására (») Jan 2, 2017 / 1

Szerintem ezek mar eleve hidalva vannak.
(#) szikorapéter válasza elvenelder hozzászólására (») Jan 2, 2017 / 1

Ahogy a kolléga is írta ezek alapból hídvégfokok. Nagyon kicsi az áramigényük (nagy fokú hatékonyság),ezért cserébe minimálisan melegszik "nagyobb" teljesítmény leadása esetén is. A modul amit fotóztál 5V-os tápfeszültségről névleges 2x5W-os teljesítményre képes. Sajnos ha ettől nagyobb teljesítményt szeretnél vagy válassz másik erősítő típust,vagy építs egy komolyabb erősítőt ami képes nagyobb teljesítmény leadására is.
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Jan 2, 2017 /

Helo elkeszult az a segedpanel atnezed jo e?
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Jan 2, 2017 /

Úgy nézem jó lesz, a trimmert csavard el az óramutató járásának megfelelő irányban ütközésig, hogy a minimális nyugalmi értékről induljon.

Oke ugy lessz csak felek nehogy valamit elrontsak.Ha mukodni fog akkor 10mv-ra allitsam be az ellenallasokon a feszultseget?Hidegen?Csak azert hidegen mert meg sosem volt meleg a borda
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2017

A panel bekötést már írtam, remélem boldogulsz vele.
Hidegen 3-5mV elegendő emitter-ellenállás feszültségesésnek, melegen pedig 5-10mV lehet az érték. A mérést jel és hangszóró nélkül végezd!

Rendben.
(#) mc-4 hozzászólása Jan 2, 2017 /

Sziasztok!
Crescendo mosfet erősítőnek mekkora hütőbordát kell használni passziv hűtésnél?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2017

Ma osszeraktam még egy vf6-ot is probanyakon esetleg ha ráérsz azt is megnezned ha teszek fel rola kepet?

Ha nem is nekem címezve, de nyugodtan felrakhatod a VF6 témába.
(#) elvenelder válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 2, 2017 /

Köszi a segítséget. Neked is Gafly. Ment a "like".
(#) szikorapéter válasza elvenelder hozzászólására (») Jan 3, 2017 /

Örülök hogy segíthettem.
(#) Longa György válasza mc-4 hozzászólására (») Jan 3, 2017 /

Szia!Minél nagyobbat!Amit linkeltél oldalt ott van fotó.Arról lehet következtetni, hogy mekkora!
(#) mc-4 válasza Longa György hozzászólására (») Jan 3, 2017 /

Az első oldalon lévő dobozt veszem alapul.
(#) mc-4 válasza mc-4 hozzászólására (») Jan 3, 2017 /

Mindenféleképpen 0.5 K/W alatt akarok maradni.
(#) jocka0012 hozzászólása Jan 3, 2017 /

Üdv!
Van egy pioneer sa-510 es erősítőm , és kiváncsiságból megnéztem a kapcsolási rajzát.Kezdő vagyok tudna nekem segíteni , valaki , hogy válaszol pár kérdésemre?Az első az lenne , hogy van ebbe áramvédelem?Ha igen , akkor melyik részáramkör látja el ezt a feladatot?Másik kérdésem az lenne , hogy a 4db dióda (D5,D7) milyen feladatot lát el?

piosa510.JPG

(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Jan 3, 2017 /

Beleraktam a segedpanelt ahogy mondtad de ha bekapcsolom az ego folyton vilagit mi lehet?
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Jan 3, 2017 /

Mekkora feszültség esik a végtranzisztor emitter-ellenálláson?

Hat azt nem mertem le mert folyton vilagitott ugyhogy gyorsan lekapcsoltam.Merjem le?Addig nem lessz baj nem eg el semmi?

Azért van benn az égő, hogy lehetőleg ne menjen tönkre semmi.
Az átalakítást megelőzően próbáltad hogyan viselkedik az égő? Ha nem, tedd vissza a két diódalábat és nézd meg! A segédpanel maradhat közben rajta, ha nincs útban.

Igen probaltam epp hogy csak felvillant es ki is aludt.olyan fel hangeronel kezdett villogni a diodakkal.

Ellenőrizd a segédpanel bekötésének helyességét! Mérd meg a két bekötési pont között mekkora a feszültség, nem baj, ha az izzó világít közben.
(#) Gafly válasza jocka0012 hozzászólására (») Jan 3, 2017 /

Ami a túláram védelmet illeti, az szerintem nincsen a rajzon. Az R65 ellenállás(sok)on eső feszültséget figyelheti, ami a 3 és 4 pontokra van kivezetve.
A D5...D7 diódák a végfokozat nyugalmi áramának beállitásában és stabilizálásában vesznek részt. A két végtranzisztor és a két meghajtó tranzisztor összesen 4 diódányi nyitófeszültséget igényel. Azért szokás félvezetőt (diódát/tranzisztort) alkalmazni, mert a hőmérséklet emelkedésével a nyitófeszültség csökken, ami nagyobb nyugalmi áramot eredményez, és egy öngerjesztő folyamat végént tönkremehetnek a tranzisztorok. A tranzisztorokkal jó hőkapcsolatban lévő diódák ezt a káros hatást csökkentik.

A ket bekotesi pont kozott pontosan 2.4v-van

Mérd meg ugyan ezt a trimmert a másik végállásba tekerve, lehet elnéztem az irányt.
Következő: »»   1934 / 2534
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem