Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Oke holnap delutan osszedobon probanyakon es kiprobalom.
Szerinted mit tesz két ellenpárhuzamos dióda, ha átfolyik rajta egy zavarokkal terhelt hurokáram?
Olyan keresztmoduláció lesz, hogy a szemed kijön tőle. Azt aztán ki nem szűröd semmivel. Csak próbáld üzemeltetni egy adó közelében. Akár mobil telefon, CB, vagy Kossuth, Petőfi adó. A diódák helyére inkább egy nagyértékű ellenállás (0,1 - 1 Mohm), vagy kerámia kondenzátor (1 - 10 nF/min 100V) tennék, ha már ragaszkodsz a védőföldhöz.
Sziasztok!
Először is buék mindenkinek! Másod sorban a segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék építeni egy bluetooth hangszórót. Rendeltem 5db kis végfokot (sztereó) ezeket lehet hidba kötni? Ha igen milyen módon? A bt modul az megvan akksi és 2 db 10w-os hangszóró is. A hangszórók nagyon szépen szolnak de egy végfok nem hajtja őket rendesen. Ezért érdekelne hogy lehet e őket hidalni. Kép a végfokokról.
Elfelejtettem leírni a kép csak illusztráció!!
Szerintem ezek mar eleve hidalva vannak.
Ahogy a kolléga is írta ezek alapból hídvégfokok. Nagyon kicsi az áramigényük (nagy fokú hatékonyság),ezért cserébe minimálisan melegszik "nagyobb" teljesítmény leadása esetén is. A modul amit fotóztál 5V-os tápfeszültségről névleges 2x5W-os teljesítményre képes. Sajnos ha ettől nagyobb teljesítményt szeretnél vagy válassz másik erősítő típust,vagy építs egy komolyabb erősítőt ami képes nagyobb teljesítmény leadására is.
Helo elkeszult az a segedpanel atnezed jo e?
Úgy nézem jó lesz, a trimmert csavard el az óramutató járásának megfelelő irányban ütközésig, hogy a minimális nyugalmi értékről induljon.
Oke ugy lessz csak felek nehogy valamit elrontsak.Ha mukodni fog akkor 10mv-ra allitsam be az ellenallasokon a feszultseget?Hidegen?Csak azert hidegen mert meg sosem volt meleg a borda
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2017
A panel bekötést már írtam, remélem boldogulsz vele.
Hidegen 3-5mV elegendő emitter-ellenállás feszültségesésnek, melegen pedig 5-10mV lehet az érték. A mérést jel és hangszóró nélkül végezd!
Rendben.
Sziasztok!
Crescendo mosfet erősítőnek mekkora hütőbordát kell használni passziv hűtésnél? A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2017
Ma osszeraktam még egy vf6-ot is probanyakon esetleg ha ráérsz azt is megnezned ha teszek fel rola kepet?
Ha nem is nekem címezve, de nyugodtan felrakhatod a VF6 témába.
Köszi a segítséget. Neked is Gafly. Ment a "like".
Örülök hogy segíthettem.
Szia!Minél nagyobbat!Amit linkeltél oldalt ott van fotó.Arról lehet következtetni, hogy mekkora!
Az első oldalon lévő dobozt veszem alapul.
Mindenféleképpen 0.5 K/W alatt akarok maradni.
Üdv!
Van egy pioneer sa-510 es erősítőm , és kiváncsiságból megnéztem a kapcsolási rajzát.Kezdő vagyok tudna nekem segíteni , valaki , hogy válaszol pár kérdésemre?Az első az lenne , hogy van ebbe áramvédelem?Ha igen , akkor melyik részáramkör látja el ezt a feladatot?Másik kérdésem az lenne , hogy a 4db dióda (D5,D7) milyen feladatot lát el?
Beleraktam a segedpanelt ahogy mondtad de ha bekapcsolom az ego folyton vilagit mi lehet?
Mekkora feszültség esik a végtranzisztor emitter-ellenálláson?
Hat azt nem mertem le mert folyton vilagitott ugyhogy gyorsan lekapcsoltam.Merjem le?Addig nem lessz baj nem eg el semmi?
Azért van benn az égő, hogy lehetőleg ne menjen tönkre semmi.
Az átalakítást megelőzően próbáltad hogyan viselkedik az égő? Ha nem, tedd vissza a két diódalábat és nézd meg! A segédpanel maradhat közben rajta, ha nincs útban.
Igen probaltam epp hogy csak felvillant es ki is aludt.olyan fel hangeronel kezdett villogni a diodakkal.
Ellenőrizd a segédpanel bekötésének helyességét! Mérd meg a két bekötési pont között mekkora a feszültség, nem baj, ha az izzó világít közben.
Ami a túláram védelmet illeti, az szerintem nincsen a rajzon. Az R65 ellenállás(sok)on eső feszültséget figyelheti, ami a 3 és 4 pontokra van kivezetve.
A D5...D7 diódák a végfokozat nyugalmi áramának beállitásában és stabilizálásában vesznek részt. A két végtranzisztor és a két meghajtó tranzisztor összesen 4 diódányi nyitófeszültséget igényel. Azért szokás félvezetőt (diódát/tranzisztort) alkalmazni, mert a hőmérséklet emelkedésével a nyitófeszültség csökken, ami nagyobb nyugalmi áramot eredményez, és egy öngerjesztő folyamat végént tönkremehetnek a tranzisztorok. A tranzisztorokkal jó hőkapcsolatban lévő diódák ezt a káros hatást csökkentik.
A ket bekotesi pont kozott pontosan 2.4v-van
Mérd meg ugyan ezt a trimmert a másik végállásba tekerve, lehet elnéztem az irányt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |