Fórum témák
» Több friss téma |
Ha megcsináltatod szakszervízzel fizetőbe, akkor a garancia is marad a készülékre és az új panelra is kapsz 1 év garit.
A garanciákra, szavatosságra vonatkozó törvény egyértelműen fogalmaz. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2017
A relé tápfeszültsége a hőkorlátozón megy keresztül, ha az kontaktos nem kapja meg a feszültséget.
Szia
Az összes X2-es kondenzátort cseréld ki, van amelyik a lángérzékelősért, van ami a tápért felelős. A legnagyobb elko a tápegység mellett az felel a panel tápfeszültségéjért. Ha mind kicserélek kb 1500ft akkor jónak kell lennie. Roland
Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni. Van egy Ariston Genus fali gáz kazánom/kéményes/.Most szükség lenne rá ,de nem akar dolgozni. A gyújtó láng megy szivattyú bekapcsol a termosztát jelére rendszer nyomás ok 1,5 bar de több semmi a fűtés nem indul el. Esetleg ötlet tanács valakinek?Előre köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2017
Köszi, ez tetszik
Most keresem honnan tudnám letölteni az EAGLE 5.1 vagy 5.6-t, és megnézem mire jutok vele. Ha esetleg nem boldogulnék vele, feltöltött jpg-ről átkonvertálnád nekem? Holnap kiszerelem és feltöltöm.
Ugyan konkrétan ezt a kazántípust nem ismerem, de valószínűleg van benne egy áramláskapcsoló, ami azt figyeli, hogy a szivattyú keringteti-e a vizet. Ez lehet el- illetve felakadva. Körül kellene nézni a belsejében, hátha megtaláljátok. De egy konkrétabb típusmegjelölés is jó lenne, úgy könnyebb segíteni!
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2017
Amit feltettem kép az csak egy példa volt, az azt követő hozzászólás pedig csak azért írtam, mert eszembe jutott, hogy ezzel másnak segíthetek. (A HE SEO-ja elég jó, pár nap múlva beírod a google-ba, a kazántípust meg a panelazonosítót és ott lesz a találatok elején.)
Ha megnézed a képet akkor láthatod, hogy két nagyjából azonos perspektívájú, nagyfelbontású képből (alkatrész és forrasztás oldali) lett összerakva. Nekem ez segített a kapcsolás feltérképezésében majd a működés megértésében végül a hiba feltárásában. Nálad ha jól látom ennél komplexebb panel van, aminél lehet nem működik ilyen jól a technológia, lévén sok vezetősáv van mindkét oldalon, bár a felső réteg átlátszóságával lehet játszani. Esetedben a termosztátcsatlakozótól kell a kontrollerig visszakövetni a dolgokat és remélni, hogy van benne opto vagy bármi ami el lehetett ütve az MCU előtt.
Sziasztok!
Vaillant VUW240 kéményes kombi cirkó kéményhibára kiállt, azaz villog a zöld led. Kéményt ellenőriztem,kicseréltem a füstgáz szenzor szettet, de már ha várok vele, bedugom a konnektorba, bekapcsoláskor a saját teszt során bevágja hibára magát. Az önteszt során észrevettem hogy a gázszelep mágnestekercse kattog, és utána áll ki hibára. Gázt kap a készülék.
JZoli köszi a válaszod!
A kazán pontos tipúsa ARISTON GENUS 23R. Az áramlás kapcsolót hol érdemes keresni próbálok kettő képet fölrakni hátha könnyebben tudsz segíteni. 1.kép bejövő 2.kép az elmenő oldal. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2017
Lehet, hogy szőrszálhasogatásnak tűnik, de valamivel messzebbről kellene képet készíteni, mert így nem sok minden látszik.
Van ebben a kazánban egy váltószelep, könnyen lehet, hogy az akadt el, és nem vált át fűtésre, ezt is érdemes lenne megnézni. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2017
Nem gondolom,hogy szőrszál hasogató lennél inkább örülök,hogy próbálsz segíteni!
Készítettem 2 távolabbi képet.A képek alapján esetleg megtudnád mondani melyik az a szelep az jó lenne. Köszi.
Még mindig csak kérdezek. Ez kombi kazán, tehát meleg vizet is csinál, vagy csak egy sima fűtő kazán? Ezt azért kérdezem mert találtam róla mindkét verzióról képet. Viszont az egyikeni a váltószelep nézeti rajza ott van ezt felteszem, a 9-es a váltószelep.
Szia!
A nagy általánosságban a forrasztási kontakt hiba miatt zavarodnak meg. Szétpattintod, és meg fogod látni! Csatlakozóki, relék lábainál. Ritkán van hogy besülnek a relék.
Szia!
Ott van a jobb kép (352.jpg) alsó részén, két ér megy rá, fehér csatiba. A fekete műanyag ház, szerintem egy fogólapátot rejt. Vagy az egy membrános nyomáskapcsoló. Ha nyomáskapcsoló, 1,5bar-nal zártat kell mutatnia műszerrel. Amúgy sem árt szétszedni, tiszta kosz a kazán. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2017
???
Tudna valaki segíteni? És kimaradt hogy a piros led is villog ennél a nyomorult Vaillant 240-esnél. A füstgáz szenzor szettet (a komplett 2darabból álló) próbáltam újat bele, de meg sem nyikkan. Tilt a bekapcsolás után!
Az újnak más a bekötése. Bár nem lehetne más. Nemrég futottam bele én is.
Pedig cikkszám szerint rendeltem.
Ugyan az a bekötése is. Van egy sejtésem hogy a panelen van valami, de hátha megerősít benne valaki? Neked mi volt a megoldás? A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2017
Segítséget szeretnék kérni egy Saunier Duval SD 30 KLZ kazánnal kapcsolatban.
A hibajelenség, hogy este még fürödtünk, reggel pedig nem jött meleg víz a csapokból. Hideg víz rendben folyik, de a meleget megnyitva egyáltalán nem folyik a víz. A kazánszerelő telefonban az mondta, hogy dugulás lehet a hideg miatt, amit kicsit kétkedve fogadtam. Milyen lehetőségem van ellenőrizni, hogy nem pl. a meleg víz keringető szivattyú ment tönkre? A szivattyú egy Grundfos UPS 15-60-130, a vezérlőjén van egy pöcök, ami 3 állásba lehet. Van valami lehetőség arra, hogy úgy elindítani a szivattyút, hogy lássam, hogy a vizet keringeti? A fűtés része a kazánnak rendben működik. Milyen egyéb dolgok tudok ellenőrizni, hogy a hibát behatárolhassam? Előre is köszönöm!
Szia!
Ha van a szivattyú végén egy lapos króm színü csavar, akkor meg tudod nézni. Azaz hallgatni. Ha rárakod a csavarra a csavarhúzót, a csavarhúzó másik végét meg a füledre, hallanod kell hogy megy a szivattyú. Vagy, jól béleld körbe nylonnal a környékét, nehogy véletlenül ráfröccsenjen a víz az elektronikára, majd nagy lapos csavarhúzóval tekerd ki a csavart. Finoman, lassan, mert ha dől a víz, akkor inkább csavard vissza. Ha nem dől annyira a víz,csak szivárog, kitekered, és látod a tengely végét, hogy forog-e?! Ha a tengely végénél benyúlsz, finoman egy csavarhúzóval, pörögve kell mennie. Ha meg tudod pörgetni, elindul,ha nem, besült a csapágya.
Ha a fűtés rendben van, a szivattyú is jó. Ha a meleg víz egyáltalán nem folyik, akkor a dugulás fennállhat...
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, este megnézem a szivattyút. Ha pedig minden rendben, megpróbálom a dugulást valahogy elhárítani.
Nálam máshogy volt bekötve. Át kellett kötni. A csati olyan volt csak más sorrendbe volt belekötve. 3ból 2 ilyen volt.. Elég rossz arány. De lehet hogy csak gyártási széria hiba.. Az utánuk következő pár darabnál nem tapasztaltam elkötést.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2017
A csapvízhez nem sok köze van a szivattyúnak, az a szolgáltató által biztosított nyomással jön. A keringtető szivattyú pedig a fűtés körben van, de a két kör nem keveredhet. Nem zárta el valaki a kazánba menő vízvezeték csapját? Ha nem, akkor tényleg dugulás, fagyás, stb... a hideg víz a kazánt megkerülve jut a csaphoz, úgyhogy ha az van, akkor csak a kazánba nem jut be, vagy a kazánból ki a víz.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2017
Hali!
Segítséget szeretnék én is kérni, meghalt a kazánunkban a Honeywell S-4565 B 2025 vezérlő, vásároltunk másikat de ez S- 4565 A 2050-es amire azt mondták,hogy jó a 2025.ös helyett. de nem jó mert nem kacsolja be a második kör mágneskapcsolóját. Van-e valami lehetőség,hogy ez a vezérlő is tudja azt amit a régi ?
merciabc köszi neked is a segítséget!
Megvan a szelep szét is szedtem,rengeteg kosz rozsda darab volt benne.Kitakarítottam szépen,remélem a membrán jó még, majd holnap kiderül.Azért holnap mert tovább megyek a hőcserélöt is kiszerelem,mert az is megérdemel egy nagy takaritást alig lehet áttlátni a lamellák között. Egy kép a szelep belsejéről.
Ez szép!
Ráfér egy nagytakarítás a készülékre!
Megnéztem, nincs elkötve.
Értékek is jók. Hogy egyből bevágja füstgáz és piros led hibára...? Még a keringető szivattyút se indítja el? Elkókat most cserélem, hátha.
Szia!
Ne nyúlj bele! Vidd vissza, mert garanciális, és hozzanak olyat amit kértél!!! Ők informáltak félre, hát hozzák is rendbe! Ha a tűlábas csatlakozásnál megnézed a fehér bekötési rajzot, látod hogy más a lábkiosztás. (Ha megvan a régi, és bp.-i vagy ráleshetek este.) A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2017
Sziasztok!
Valószínűleg dugulás volt, mert tegnap mire hazaértünk este, volt meleg víz újra. Viszont most azzal a jelenséggel találkoztunk, hogy a fűtés folyamatosan F1 hibával megáll. Resetelve újra elindul, van hogy 10 percig, van hogy 2 óráig működik, majd újra leáll. Korábban is volt ez a hiba, akkor azt mondta a szerelő, hogy ha folyamatosan leáll, akkor cserélni kell a vezérlést. Viszont eddig jóval ritkábban csinálta, volt hogy napokig (hetekig) működött, volt hogy egy nap 3x is resetelni kellett. Főként hidegebb időben jön elő rendszeresebben a hiba. Tudok ellenőrizni valamit, mielőtt cseréltetném a vezérlőt, hátha máshol van a hiba? Szomorú lennék, ha sok pénzért kicserélik, és nem javulna meg. Ha mégis a vezérlő, nagyságrendileg milyen árban van a vezérlés ehhez a kazánhoz (Saunier Duval SD 30 KLZ)? Ezt látom rajta: "Honeywell VK4105G 1146". A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |