Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Szia, köszi. Tényleg nagyon sok infó van itt. De fogalmam nincs, hogy ez a DC mérés hova tartozik a készüléken belül. Valószínűleg valami analóg digitál átalakító kimenete van elcsúszva. (vagy nem) De hogy hol?
Abban tudnátok segíteni, hogy egyáltalán mi a neve a readout felső sorában megjelenő feszültség (DC) beállításának, kalibrálásának? (bemeneti DC-t méri)
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Vettem egy H313 orosz szkópot és ki szeretném cserélni az elkókat de 500µF-sak és ekkorákat nem lehet kapni. Mekkora kondival helyettesíthetem? Kössek párhozamosan két elkót vagy rakjak bele nagyobbat?
470µF -os van, ez tökéletes az 500µF helyett. Az elkók gyári szórása nagyobb, mint a 470 és 500 közötti eltérés. A feszültségtűrésre figyelj, minimum olyan feszültségű legyen, mint az eredeti.
Hello! Várhatóan a 470µF is meg fogja tenni. Tervezéskor általában számítanak a kapacitás csökkenésére is. Bár a múltban az elkók tűrése +100% és -10% között volt definiálva. Manapság pedig a méretcsökkentések miatt a valóságban inkább +0% a felső határ. De kapható 680µF-os kondi is, ha új vételről van szó. De ha több tagból teszed össze, akkor sem fogsz nagyot tévedni.
Segítséget szeretnék kérni vettem egy( fluke szkópot. anaog digital)és vízszintes irányban torz a
képe. Mi okozhatja ?
Típusa is van a Fluke szkópnak?
Első képen inkább függőleges irányban torz, fókusz próbáltad? Lehet még asztigmatizmus beállítás hiba is.
Üdv fluke PM3380B olyan baj van még hogy digitális módban a sugarat nem teszi középre.
Nem tudom az rs232 csatin be lehet e ezt állítani.
A képernyőkép az valószínűleg belállítási hiba. Ha a normál focus, astigm, trace rot (nem tudom ezen mik vannak kívülről elérhetőek, nem ismerem behatóen ezt a típust) nem lehet rendes képet csinálni, akkor meg kell nézni a service manual-t, valószínűleg vannak még belső geometriai beállítások.
A másik kérdéshez. 1. minden rendesen be van-e állítva. El"tekergetett" beállítások akármit okozhatnak, tudni kell, hogy mi, mire van állítva. Először tedd a beállításokat valamilyen ismert helyzetbe. A szkóp nem egy bekapcsolom és azt mutatja, amit akarok eszköz, ezt tudni kell. Pláne ezek a digit szkópok nem olyanok, kézikönyvet esetleg service manul-t tanulmányozni kell, mielőtt használod. 2. he ez megvan. Lefut-e minden önteszt rendesen? Lefut-e a szkóp önkalibrációja (ha van ilyen)? Van-e külsö kalibrációs eljárás, és ez rendeben van-e.
Üdv benne egyetlen egy potméter sincs állítani nem lehet benne semmit sem.
le fut az önteszt hiba nélkül.nagy az eltérés a képernyőn ha középen tiszta a kép akkor szélén mosott. egyszóval a fókusz állítóval nem lehet be állítani hogy tiszta legyen a kép mindenhol.
Service manualt elolvastad? Első legyen az ilyen eszközök hibakaresésénél. A 7 fejezete szól a beállításokról. Ezeket megnézném, különösen a 7-9 szakasz asztigmatizmus állítást. De még egyszer mondom, nem ismerem ezt a szkópot.
Ha nem fókuszálható, akkor valószinűleg asztigmatizmus beállítás kellene. Ez a szervizmenüben érhető el, belépési kód kell. Ez ha jól emlékszem " 32415" . De itt a szervizmenüben semmi mást ne állítsál el, mert úgy el lehet cseszni, hogy komoly műszerparkkal sok pénzért lehet csak helyrehozni.
Ha digi módban nem lehet középre hozni a sugarat, az nagy valószinüséggel e típuscsalád típushibája, az ADC előtti buffer (hibrid ic.) hibája. Mérni kellene a buffer kimenetén a szintet, szervizkönyv írja a helyes értéket, ebből megállapítható a hiba. Ilyet beszerezni, nem tudom.
Köszi a hálás vagyok szerviz menübe hogy lehet be lépni?
itt a rajza segítenél hogy mi a hiba hol találom azt a buffer ic ét? pontosan? fluke_pm3370b_pm3380b_pm3390b_pm3384b_pm3394b_o...
A csatolt kép jobb felső részén BUFFER név keretben, ő az. A 3-as kimenetén kell 0V és -1V között lenni a feszültségnek, a pozíció gomb két véghelyzetében. Szkóppal kellene nézni.
Ez a jobb oldali álló digitális panelon van felül, világosbarna álló (nem fekvő) kb. 2cmx3cm. Szerviz menübe "Utility" gomb, és nem emlékszem hogyan tovább, de ott kiírja, ebből tovább lehet menni.
Kiegészítésképpen előző hsz.-emhez. A buffer bemenete kb. 0.3V és -0.5V között mozog, kimenete kb. 0V és -1V között, a függőleges pozíció két véghelyzete között. Tehát ha bemenete és kimenete között nem így vannak a feszültségviszonyok, akkor rossz a buffer. A fenti feszültségekre pontosan nem elékszem, kb. ennyi, de buffer hiba esetén lényegesen nagyobb eltérés van.
A buffer -úgy tudom- cél ic. csak ehhez a típuscsaládhoz lett tervezve, gyártva. Nem boltban kapható általános alkatrész.
köszi akkor a 7 kivezetéses d8013 (df0230) 3 mas kivezetésén ugye.
A következők vannak autoset,probe,scren és sound, remote setup,print plot clock,mainte nache, nem találom a servíz menüt.
A 7 kivezetéses D8012 3 lába a kimenet, 2 lába a bemenet. Ezeken kellene mérni, talán a multiméter is jó, a függőleges pozíció középállásában. Utánanézek a szervizmenünek.
A szerviz manual szerint itt van.
Szerviz menü: utility - maintenance - enter keyword (itt beadod a "32415" jelszót) - manual calibr - astig / a "track rotary" forgógombbal megkeresni "astig"-ot. Astig állítás közben a fókuszt is folyamatosan pontosítani kell a forgógombbal, a kettő hatással van egymásra. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2017
Köszi megtaláltam tejesen ki tisztult de hogy lehet memorizálni mert ha ki lépek rossz lesz?
Marad minden a régiben.
Ezt nem tudom, nem kérdez rá, hogy "Yes" vagy hasonló? Memóriaelem jó benne? Hátoldalon kis fedél alatt 2db. AA ceruzaelem van benne, bár szerintem enélkül is tárolná.
Nekem most nem analóg szkóppal van problémám, de ez az egyetlen élő topik, ahol segítséget remélhetek.
Kezembe került egy (barbárok által használt) Tektronix 2230 as digitális tárolós darab, ami funkcionálisan működik ugyan, de teljesen szeretném helyreállítani. A burkolat horpadásai sikeresen javítva, (nagyon megnehezítette a széthúzást) belső portalanítás szárítás megtörtént, de egy potméter tengelye törött (WAR HOLDOFF) és elveszett a forgatógombbal együtt, és a bemeneti érzékenység állító gomboknak az osztásos tárcsája is törött kopott, illetve hiányzik. Eredeti alkatrészek beszerzésében kérek segítséget, vagy hogy van-e valakinek a birtokában ilyen roncs készülék.
http://qservice.eu/ árul Tek alkatrészeket, saját webboltjuk is van, meg eBayen is fent vannak. Megbízható, már többször vásároltam tőlük. De eBayen is kifoghatsz alkatrészt, csak meg kell találni, ami néha nem egyszerű.
Találtam eBayen is, de elég ügyes az árképzés: 178$-os forgatógomb.
Hasonló cipőben jártam én is. Szintén tek 22xx szkóp, több hiányzó gombbal. Qservice-n épp nem voltak raktáron a hozzá való gombok meg sehol máshol sem. Még azon is gondolkodtam, hogy veszek egy hibás donor készüléket de azt se találtam több mint egy évig. Számolgattam is, hogy minden gombot pótolni annyiba kerülne mint amennyiért vettem a szkópot. Aztán "elegem lett", hogy csak áll a szekrényben és nem tudom használni, így végül eladtam.
Ilyenkor érdemes rákérdezni a szállítási költségre. Legtöbbször ez automatikusan kalkulált költség, az eladó beír valami súlyt és nem is tudja, hogy mit számol a rendszer. Lehet, hogy meg tudod győzni, hogy a három dolláros cuccot dobja be egy borítékba és adja fel neked.
Túl nagy kereskedő, akinek kétféle bejáratott szállítási módja van, mással nem is hajlandó foglalkozni, és IDE mindenképpen sokba kerül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |