Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Zanussi ZWQ 36121 vezérlőpanelen a forgásjeladó bemenetén R99 és R100 ellenállás elszállt, nem tudom kideríteni az értékét. Előre is köszi!
ITT ki van tárgyalva. holnap megnézem az értékét.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2017
Ja az indesitek csodákra képesek.
Az 1µF/275V~ kondit is kicserélted!? Az nem púposodik. Egy rövid videót nem tudnál dobni a centri program működéséről!?
Ezt a motort a Tacho-s tul mindenestül tedd le az első szemetes mellé ez a kukába való!Tegyél bele egy normális ceset motort.
Ez egy zwq5100 as panel. Számozva nincsen, de szerintem látható. 12k ohm, 33ohm
Akkor sajna más a két panel. Ezen ide megy a tacho. Holnap még ránézek.
Szia!
Az ellenállása kb 90 Ohm, nem megnyűlt , ennyi. Nem érdekes ezek szerint, mert mint írtam teljesen jól működik. Ma összeraktam és OK minden. Tehát a gyári adat hibás, vagy a vezérlés lekezeli, ezt nem tudom eldönteni, mert ugye a felépítése úgymond "titkos" a halandóknak! Üdv: patkolttojas
Szia!
A motor tengelye nem meleg egyáltalán, de nem csak az tartja, mert szinte kalapálni kellett, hogy a ricnis tengelyre rendesen felmenjen. Elképzelten, hogy gyárilag mondjuk kézzel rányomták és ahogy esik, úgy puffan alapon le is jött nemsokára. Üdv: patkolttojas
Szia!
Egyenlőre marad, mert amíg bírja addig nem lesz vele baj, ha meg kipurcan elég akkor kicserélni majd, de legalább tudja az ember, hogy mire számítson! Üdv!
Lehet, hogy ezek az ellenállás értékek az én panelem esetében is használhatók, A 123-as ellenállást ki tudtam silabizálni,de a másik kódját nem látom.
Erre azért ne fogadjál, pláne nyáron egy magasabb hőmérsékletű mosásnál.
330 a kód, azaz 33ohm de ezt írtam. A 2 panel nem teljesen egyforma, de ha az egyik ágon levő ellenállása megegyezik (123) akkor ugyan úgy (330) as a másik szerintem.
Szia!
Igen kicseréltem azt is (műanyag téglalap alakú) Pár ellenálást is. Még a trafót is mert sercegő hangot adott. Csinálok videót is. Csak közben dolgozom is azt is összevissza,amikor időm va akkor barkácsolom a gépet. De ha elindító a centri programot ki írja h 10 perc lezárja az ajtót és kb 2másod percre fel pörgeti a motort ezt csinálja mig le nem jár a 10 perc. Ha jól emlékszem még működött rendesen addig ajtó lezár ruha rendezés (forgat jobbra balra)szivattyú bekapcs és centri fojamatosan kb:6-7perc.
Akkor ott a motor szabályozással van gond. A tacho környékén lesz a gond. Emiatt jó lenne a videó.
Ha meglesz megnézzük és okosabbak leszünk merre menj tovább. Üdv, Palkó.
Üdv!
Indesit IWSD4105 mosógép mosóprogram végeztével nem centrifugál. Centrifuga programra állítva sem indul el. Mi lehet a probléma.
Sziasztok,
előzmény: Bővebben: Link Zavarszűrőt még nem teszteltem, viszont a vezérlőpanelt alaposabban megnézve egy ellenállás és egy dióda(?) füstös. Ennek ellenére kössem ki a zavarszűrőt és teszteljem a gépet vagy így felesleges? köszi előre is
Köszönöm a segítséget. Próbálkozom ezekkel az értékekkel.
Ma a netet böngészve belefutottam egy ugyan ilyen hibába és ott 12k ohm és 59 ohm volt. A panel olyan volt amit én mutattam.
Az nem füst, hanem szénpor. A nagyfrekvenciás kapcsló üzemű tápegység vonzza magához a port. Mérd meg az ellenállást meg a diódát is, ha rendben vannak, akkor mehet a próba.
Sziasztok,
tudna segíteni valaki? Indesit WITP 102 mosógép program végén nem áll meg hanem újból kezdi a programot a végtelenségig . A panelt megnéztem de semmi gondot nem találtam. A kondik jók ,sehol égés vagy forrasztás gond. még mivel lehet gond?
Köszönöm. Az R18-as ellenállás értéke 40 Ohm. Kérdés, hogy ez rendben van e?
A diódát hogyan tudom kimérni? edit: ok, közben megvan. A dióda is jónak tűnik, kapcsol. (570V nyitófeszültség). A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
Szia! Valami ilyesmi a tápegység felépítése és valószínű, hogy a soros tagok megnyúltak egy esetleges túláramtól. Skori oldalán is megtalálhatóak az alapkapcsolások.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
Köszönöm, bár ez az információ, ebben a formában nekem nem sokat segít az előrehaladásban.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
A dióda jó. Mondjuk az mV nem V. Az ellenállásnak mi a színkódja?
Arany, fekete, fehér, barna
Valószínűleg barna, szürke, fekete, arany, ami 18 Ω, 5 %.
multiméterrel tudod a diódát kimérni
18 Ohmnak kell lennie, ahogy vargaf is írja.
Szia!
Én csak pluszban ragasztottam. Ettől függetlenül szorosan megy rá a tengelyre, de ez tényleg csak kézzel volt csak rábiggyesztve, ezért esett le. Szerintem nem merték rányomni rendesen, mert féltek, hogy eltörik a mágnesgyűrű. Más. Arra jöttem rá, hogy valószínűleg nem az indukált feszültség nagyságát figyeli a vezérlés, hanem a keletkezett váltófeszültség frekvenciája a fontos. Ha így van, akkor viszont széles határok között mozoghat a kapott feszültség nagysága, mert azt jó lehet formázni akár egy sima diódás amplitúdó vágással is. Egy soros ellenállás és utána mondjuk egy zener dióda tökéletesen megfelel. Mivel szinte a leglassabb forgásnál (mármint ahogy mosás közben forog a motor) is több mint 4V keletkezik, ezért nem lehet probléma. Szerintem a kisebb ellenállású tekercsben is indukálódik elég feszültség, vagyis tök mindegy milyen van benne. Reméljük a legjobbakat! Üdv: patkolttojas |
Bejelentkezés
Hirdetés |