Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor jó, kaphat így is egy kis ventit natúrba, és mehet órákig (talán).
Üdv! nem tudom mennyire lehet hirdetni, de lehet h valakit érdekel,ha nem ,akkor bocsánat!
zöld dpss laser modul kínábol passzív hűtéssel,táppal előreláthatólag 35 000 körül...most jön az első darab,érdeklődni e-mail(tacki@freemail.hu)!köszi
Itt van egy kis teszt egy pointerről :
Bővebben: Link Itt meg egy legalább J tartományban üzemelő KTP YAG zöld Bővebben: Link
Most vettem a vateráról egy 30 mw-os zöld lézer pointert
8mw-van ráírva de garantálom hogy többet tud. kipróbáltam mert kíváncsi voltam rá. nekem alapból egy szupepe féle zöld lézerem van régóta 300 mw-os pumpával. az kb 20-40 mw-ot ad le a kristály adatlapja szerint is. Van egy 500 mw-os meghajtóm is és azzal is kipróbáéltam a kristályomat. A kristálynak 500 mw meghajtásnál kb 60 mw-ot kell leadnia. Na ez a pointer nem sokkal marad el az én 500 mw-tal való meghajtott kristályomtól. Tehát meg merem kockáztatni hogy ez a pointer lead 50 mw körül is. eléggé vakító fénye van a falon és fényes nappal is látszik szemből a nyaláb. az élettartamát még nemsikerült meghatároznom de eddig semmi gond nincs vele.
egy két nap és rakok fel képeket is róla.
Némi kép keletkezett róla.
Lesz egy videó is csak nem tudom még két mega alá szorítani.
Lehet azért erősebb a tiednél, mert nem jól raktad össze, és nem ad le még 30mw-ot sem. Tegnap szerltem egy 30mw-os lézert, ami ijen ábravetítő lézerekben van, szerintem erősebb volt mint amit a vateráról vettem 50mw-osat.... Egyébként amit tegnap szereltem, aza vaterán lévő tango nevű lézerből való.. valami 35 ezerért árulják asszem...
Kínai szar amúgy...
Hi!
Pedig jól raktam össze mert én arról beszélek most hogy próba közben a legerősebb fényét értettem aminél erősebbet már nem tudok produkálni az 500 mW-ossal akárhogy mozgaTOM FORGATOM IDE ODA.
Azt, hogy mennyit ad ki, csakis méréssel lehet megállapítani, az a biztos. Ha 8mW van ráírva, akkor szerintem 100mW-os lehet a pumpálás (vagy kevesebb), így elég furcsa lenne egy 50mW-os zöld kimeneti teljesítmény. Mérd meg, mekkora áramot vesz fel.
Ami rá van még írva hogy 250 mA-t vesz fel de ezt majd megmérem.
Pontos áramfelvétel 247 mA 3 volt külső labortápról.
Akkor saccra (a dióda hatásfokából adódóan) az infra kimenő teljesítmény kb 150mW lehet. Max 200, de annál több semmiképp. Ez alapján a zöld, amit kiad a legeslegjobb esetben 25-30mW. De ez megint csak saccolás, valamivel le kéne mérni.
hogyan és miből lehetne készíteni egy pontos lézer fényteljesítmény mérőt ?
még egy kis kép.
Helótok! A héten megjön a zöld lézer 8mW-os, az a toll alakú. Valaki tudna egy áramgenerátorrajzot adni hozzá? Valami egyszerű kellene. Köszi szépen!
Lapozz vissza néhány oldalt, és megleled. :eek2:
Esetleg megmondanád hányadik oldalon van? Mer nem találom. kösz
A mellékelt képen ami van az jó 8mW-hoz? És ha jó akkor kb mennyi pénzből jönne ki a megépítése?
Valószínüleg jó, kb. 50 Ft.
Ez nem áramgenerátor, hanem fesz. stabilizáló. Kicsit több mint 3,6V van a kimenetén. Használhatod ezt is, de szvsz. kell egy ellenállás utána.
Csak azt nem értem,hogy egy állandó áramú táplálást igénylő eszközt miért feszültségstabilizáló kapcsolásról hajtotok meg. A zenerdióda tűrése és a tranzisztor hőmérséklet függvényében változó nyitófeszültsége szerencsétlen esetben tönkreteheti a lézert.
Ezt próbáltam én is mondani.
Másik topicban olvastam ilyet: Idézet: „Hát sajna már kiégett, de pirosan világított. lehet sok volt a 4.5 volt neki nem tudom!” Egy néhány-tíz ohmos ellenállást ha sorba kötött volna vele, még mindig működne. Mivel ez toll alakú, van benne ellenállás v. áramgenerátor, tehát a fesz. stab. is jó lehet. A DVD-olvasóból lézer? topicban van rengeteg áramgenerátor rajz, ott érdemes keresgélni. Itt egy találat. Idézet: „Kicsit több mint 3,6V van a kimenetén” Nem jól irtad. Az NPN tranyó emittere egy nyitófeszültséggel alacsonyabb potenciálon van mint a bázisa. Tehát:3.6V-0.66V=2.94V De mint irtam ebbe az értékbe erősen beleszól a hőmérséklet is.
Akkor ez müködni fog ha jól értem. És ha ezt használom akkor nem lehet baja a lézernek mint például fényerőcsökkenés?
Ja és mégegy kérdésem van. Mellékeltem egy képet pirossal bekarikáztam rajta \"valamit\" amiről nem tudom hogy mi. Esetleg egy 470 OHM-os ellenálás lehet?
Igen, az. De egy rendes áramgenerátorral jobban járnál.
Mér az mennyivel jobb ennél?
Hát, mondjuk nem nyírja ki a diódáidat sorba
Keress még egy kicsit, majdcsak meglátod a már 10x belinkelt áramgenerátor rajzát |
Bejelentkezés
Hirdetés |