Fórum témák
» Több friss téma |
Valóban, C3 helyére olyan 47 mikrós BP kondi lenne a reális, az IRFP fetek meg nem audio célra valók. De a rajz máskülönben alapvetően jó, az efféle hibákat pedig illik megtalálni! (ti is megtaláltátok. Nekem egy Kiso 800W erősítő rajzában van egy brutál hiba, amit ha beépít valaki, a DC szinteknek kapásból annyi, jó eséllyel füstbombaként végzi a szerkezet, de ettől még a rajz alapvetően jó. Csak ezt a gebaszt kell kivenni idejében!) Az Elektoros Gigant viszont teljesen jó, azt építettem is, hallgattam is, perfekt. De audio fet kell bele, nem pedig kapcsolóeszköz!
Szerintem rossz helyre címezted tanácsaid, nem én próbálkozom IRFP fetekkel helyettesíteni.., csak a kérdezőnek próbáltam segíteni.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2017
SIKER
Összedobtam a bővitést,találtam itthon a bontóban tranyót meg ami kell. Finoman betudtam állitani a 100mAt bemelegedet hütöbordával. Még egy kérdés: a kimeneten nyug állapotban -35mV van jelen. Ebből hogyan birok lefaragni?
Gratulálok!
Ekkora DC hibával nem érdemes foglalkoznod. Ha nagyon zavar T1 és T2 emitter körébe építhetsz kiegyenlítőt, lásd R1 trimmer.
Ennek a hozzászólásnak a végén tettem róla említést.
Stabilabb lesz tőle a nyugalmi áram, mert ez az ellenállás elnyeli a hirtelen melegedés okozta áramnövekményt. A rajta eső feszültség csökkenti az Ugs-t. Az ellenállás másik szerepe az a helyi visszacsatoló hatása, növeli a FET sávszélességét, ezáltal a torzítás csökkenése várható. Próbáld ki, ha módodban áll!
Van egypár darabom belöle ugyhogy kifogom próbálni.
Ha párhuzamosan rákötök még egy-egy fetet persze ellenálásokka ugy nagyobb teljesitményre számithatok? Birni fogja a meghajtó rész?
Ha személy szerint nekem szánod a kérdést, akkor kattints a hozzászólásom fejlécében található "Válasz" szövegre!
Növelheted a FET-párok számát. Ettől közvetlenül nem változik a kimeneti teljesítmény, viszont alacsonyabb impedanciájú hangszóróval is terhelhetővé válik. Például ráköthetsz két hangsugárzót párhuzamosan.
Régebben javitottam Robbsound PA1200 végfokot,abban is irfp-k voltak 240,9240 ha jól emlékszem 5 pár csatornánként. Diszkóé volt méjnyomókat hajtottak vele. Bitang egy gép, ott simán kicseréltem ami fertek bevoltak zárlatolva pár ellenálás.. és mai napig dübörög.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |