Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WLAN router
 
Témaindító: Androla, idő: Nov 24, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 20
(#) Skori válasza gyulank hozzászólására (») Okt 19, 2016 /
 
Az oldalon ahol a firmware-t le lehet tölteni, általában le szokták írni, hogyan kell beazonosítani a hw-t, és melyikre jó az adott fw. Konkrét ok nélkül cserélgetni a fw-t felesleges, sőt előbb-utóbb sikerül egy olyat feltenned, hogy utána kuka lesz a cucc, és akkor feleslegesen küzdöttél vele....
Régebbit feltenni meg végképp felesleges volt, ha a rajta levővel is működött....
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
(#) gyulank válasza Skori hozzászólására (») Okt 21, 2016 /
 
De én azonosítottam be jól. Nyilván a V2-őn belül a legújabbat tettem fel (bár ezt V3-nak írja a router), de a V5-höz újabb van.
De a kondenzátor mit csinál, és mennyire számít, hogy jó, vagy nem jó, hogy benne van, vagy nincs, hogy olyan értékű-e, vagy más?
(#) gyulank válasza Bakman hozzászólására (») Okt 23, 2016 /
 
Zárlatos az E13005-2 tranzisztor.
Van C3503-D; C5027; C4104. Lehet valamelyikkel helyettesíteni? Vagy milyen, olcsó tranzisztor felelne meg helyette?
Leszakadt a forrasztási fólia. Erre van valami stabil megoldás?
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
(#) Skori válasza gyulank hozzászólására (») Okt 23, 2016 /
 
Valószínűleg csak zavarszűrő kondi.
(#) jdani hozzászólása Nov 23, 2016 /
 
Üdv. Hogy tudnám megállapítani a körülöttem sugárzó WiFi routerek típusát?
Vagy ez titkosított dolog?
(#) Inhouse válasza jdani hozzászólására (») Nov 23, 2016 /
 
Letöltöd a telefonodra a Wifi analyzer nevű appot és ott a "szemre" kattintva az AP list módot választod. Írja a hatókörben levő aktív eszközök nevét, MAC címét, a csatorna számát, a frekvenciát, a kódolást, a jelszintet és a gyártó nevét (pontos típust nem). Ennél többet lehet, hogy nem tudsz... Mihez kell?
(#) jdani válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 23, 2016 /
 
Köszi a dolgot.
(#) Pioneer94 hozzászólása Jan 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Ismeri Valaki az Alcatel I240W-A GPON HGW-t?
Szeretnék utána rakni egy saját wifi routert úgy, hogy a routerem kapja a publikus IP címet és ez végezze a címfordítást is (NAT). Jelenleg az Alcatel végzi a NAT-ot, meg a wifit is ez adja, de nem tudom, hogy ki lehet-e kapcsolni ezt a funkcióját. A wifit elvileg ki lehet, de a NAT-ot nem tudom. Be bírok lépni a webes felületre és a WAN nál van egy pipa a NAT mellett, amit nem enged kiszedni. Lehetséges, hogy a wifi miatt nem engedi?
A WAN kapcsolat PPPoE, és a net mellett van még 2 IPTV meg 1 VoIP vonal is.
Ezek ha jól tudom, akkor az internettől és a PPPoE kapcsolattól függetlenül mennek.
(#) dokidoki válasza Pioneer94 hozzászólására (») Jan 17, 2017 /
 
Vagyis pontosabban kettő eszközt szeretnél használni. Abból az egyik a szolgáltatótól kapott modemrouter, és ez után tennél egy sajátot. Kettő lehetőség van: egyik hogy a saját routereden kikapcsolod a DHCP-t, és egyik lan portjára dugod fel, a WAN port nem lesz használva, így marad többnyire 3 lan és a wifi szabadon. a Másik meg, hogy a szolgáltatói modemen beállítod, hogy PPPOE - keresztül megy, és ekkor a lanjára, a saját routered WAN-ját dugod. Ekkor a saját routeredben kell megadnod a megfelelő formában a beállításokat jelszót felhasználónevet.
(#) Pioneer94 válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 17, 2017 /
 
A második lehetőség lenne nekem a jó, vagyis az, hogy a saját routerem WAN portját kötöm a HGW LAN portjára, amin most a net megy, és vagy úgy, hogy a saját routerem lépjen be PPPoE-n, vagy legalábbis a címfordítást ez végezze, vagyis publikus IP címet kapjon.
Csak azt nem tudom, hogy a HGW-ben van-e ezekre lehetőség.
De majd próbálkozok
Nagy bajt elvileg nem tudok csinálni. A telefon meg a IPTV ettől függetlenül megy asszem.
(#) dokidoki válasza Pioneer94 hozzászólására (») Jan 17, 2017 /
 
Lennie kell szerintem, mert nálam is így működik. Bár az eszköz az más típusú mint a tied, de valószínűleg egykutya. Már azért is gondolom, mert a szolgáltatói eszköz lan portjai végesek, így kell lehetőségnek lennie arra, hogy bővíts. Nálam arról nem is beszélve, hogy egy rakás nem alap konfiguráció van használva egy viszonylag régi D-link eszközön. Ami funkciókat illeti már nem találhatóak meg, vagy nem működnek korrektül újabb eszközökön.
(#) Pioneer94 válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 20, 2017 /
 
A HGW-men van 4 RJ45 port, amiből csak az 1.az internet, a maradék 3 meg csak az IPTV STB-ké. Egyszer véletlen oda dugtam be a gépet és 10.xxx...-al kezdődő címet kaptam, persze net nem volt, mert ugye ez csak a TV hálózata. Netet csak switch-el meg wifin keresztül lehet szétosztani. 192.168.1.xx címet oszt ki a HGW.
Egyébként én is egyrészt a beállítások miatt akarok másik routert. Van itthoni szerverem is, amin szoktam weboldalakat szerkesztgetni, de a publikus címemen nem is érem el a szerveremet, mert a HGW admin oldalát adja be rá, de csak nekem. Más eléri "kívülről", mert szerencsére port forwardingot tud ez is.
Majd kisérletezgetek a NAT kikapcsolásával, csak valszeg újra be kell hozzá állítani a PPPoE-t.
(#) Petyaa hozzászólása Jan 21, 2017 /
 
Üdv mindenkinek! Ma vásároltam egy TP link WR940N routert, amivel az a bajom hogy wifin, és lanon keresztül csak 10Mbps sebességet tudok elérni, a wan kábel sebessége 50Mbps ami asztali gépre kötve megvan. A tálcán a rádió típusánál 802.11g -t ír. A router beállításában b/g/n re van állítva. Ezen kívül csak b/g állítási lehetőség van. Hogyan lehetne N sebességűre beállítani?
(#) qtrica válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 22, 2017 /
 
Milyen a WLAN kártyád tipusa?
(#) Petyaa válasza qtrica hozzászólására (») Jan 22, 2017 /
 
TP-link WN-721n. Reseteltem a routert, most már 802.11n szabványt ír ki, de a sebesség még változatlan, lanon és wifin keresztül is.
(#) Petyaa válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 22, 2017 /
 
Közben sikerült N sebességűre beállítani, viszont újabb hibát találtam a rendszerben, mivel továbbra is csak 10Mbps sebességet tudtam elérni vele. A hiba oka végül az volt, hogy a bejövő kábel után toldócsatlakozóval egy kb 30méternyi utp kábelen volt a router, és valahol szakadás volt, most a bejövő kábel után egy méternyi utp-vel van összekötve, így már elértem 36Mbps sebességet is. Viszont jött egy újabb hiba, amint hirtelen nagy adatforgalom van, az internet megszakad, majd a csatlakozás le/fel oldja meg a problémát. Lehet hogy most meg az usb wifi adapter adta meg magát?
(#) Inhouse válasza Pioneer94 hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Idézet:
„Netet csak switch-el meg wifin keresztül lehet szétosztani.”
Nem egészen. Ha a WAN bemenetre dugod, akkor másképp kell állítani, ilyenkor a második router után egy új hálózat jön létre, ez a router osztja az IP címeket a saját beállított tartományából. Ha egy LAN portba dugod, és kikapcsolod a DHCP-t, akkor switchként működik és az első fő router osztja az IP címeket ugyanabból a tartományból.
(#) Inhouse válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Érdemes megnézni egy ingyenes app-al okostelefonnal, hogy a 2 (vagy több) vezeték nélküli eszköz (pl. router) milyen csatornán működik. Ha ugyanazon több eszköz is dolgozik, érdemes arrébb rakni egy üres helyre.
Wifi Analyzer
(#) pucuka válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Akkor ehhez mit szólsz? A ch11 -en a két legnagyobb az enyém. (UPC)
(#) Pioneer94 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Amit írtam, az csak a jelenlegi helyzetre igaz, a mostani HGW-el. Van benne wifi, meg egy LAN-nak konfigurált RJ45 port, amit switchel osztok, a maradék 3 meg IPTV, és ez végzi a NAT-t meg a DHCP kiszolgálást.
Én meg úgy akarom majd átállítani, hogy ez az 1 port WAN port legyen, amire majd a saját routeremet kötöm, meg kikapcsolom rajta a wifit is, hogy azt a másik router adja.
Vagyis a HGW-t csak egy "sima" modemként akarom használni.
Csak erre még nem találtam megoldást, mert a HGW beállításaiban a NAT elől nem engedi kiszedni a pipát, hogy letiltsam.
(#) Inhouse válasza Pioneer94 hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Idézet:
„Vagyis a HGW-t csak egy "sima" modemként akarom használni.”
Routerként inkább, a modem az ami a szolgáltató által telefon, vagy koax vezetéken érkező jelet alakítja át TCP/IP-re.
(#) Inhouse válasza pucuka hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Ha együtt tud működni a két eszköz aktívan az adott csatornán akkor oké, ha nem akkor jön a baj.
(#) Pioneer94 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Értem.
Nekem a lényeg az, hogy a HGW-n ki akarom kapcsolni a NAT-ot, hogy az utána kötött routerem kapja a publikus címet és aztán ez végezze a NAT-ot, DHCP kiszolgálást stb., meg a net szétosztását UTP-n és wifin.
(#) Petyaa válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
Átkapcsoltam a 13. csatornára itt most jó még. Viszont úgy tűnik az usb wifi adapter kezdi megadni magát, egy pár perces youtube-os videót szakadás nélkül nem tud betölteni. Ilyenkor az újra le/fel csatlakozás segít csak. A térerő 3 körül szokott lenni.
(#) Tiborough hozzászólása Feb 27, 2017 /
 
Tisztelt fórumtársak!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdésem, de remélem kapok választ. Van egy ZTE MF90c mobil routerem ami a napokban sajnos elhalálozott. Egy utólag beépített szivargyújtóba dugtam USB-átalakítóval. Hallottam egy szikrahangot és azóta a router nem kapcsol be. A szikra az átalakítóban történt, amiben elfüstölt egy ic. Sajnos nem volt alkalmam kimérni hogy esetleg fordított polaritással volt-e bekötve a szivargyújtó, valószínűleg igen. A szivargyújtó természetesen működik hiszen annak mindegy a polaritás. Nem tudom hogy a router emiatt fordított polaritást kapott vagy túlfeszültséget. A routert szétszedtem, átvizsgáltam nagyítóval, de semmilyen elfüstölt alkatrészt nem találtam benne. A kérdésem az lenne hogy van ember aki életet tud csiholni a készülékbe, vagy kuka az egész? Köszönöm előre is a válaszokat.
(#) Inhouse válasza Tiborough hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Műszer kell és meg kell mérni. Ha fordítva van bekötve, akkor kijavítani, amíg más készülék nem jár így.
Nézd meg az USB adaptert, hogy nem az ment-e tönkre!
(#) Tiborough válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Szia! Be lett mérve a szivargyújtó, és sajnos fordítva lett bekötve, azóta ki van javítva a hiba. Az adapter, mint írtam elfüstölt. A router sajnos nem kapcsol be. Gondolom a fordított polaritás tett árt a készülékbe. Azt tudom hogy az elkok tönkremennek ilyenkor, de nem tudom mi a helyzet az smd kondikkal. Szerinted van esély a javításra?
(#) dB_Thunder válasza Tiborough hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Esély van rá, de szerintem a félvezetők is elmentek az örök vadászmezőkre...
(#) Inhouse válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Ha tönkrement a szivargyújtó-USB adapter, akkor miről próbáltad, hogy a router is rossz?
Nem hinném, hogy a routerig eljutott volna a fordított feszültség...az USB adapterben addigra kiment a biztosíték, rövidzárat csinált a védődióda.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
(#) Tiborough válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
ZTEDobtam fel pár képet. Az adapterben levő ic szó serint kifüstölt. Innen viszont nem tudom hogy milyen feszültség ment a routerre. Fordított 5, vagy esetleg több mint 5 volt. A lényeg hogy a router nem kapcsol be és a töltést sem veszi hálózati adapterről sem. Viszont ha rádugom a töltőt, akkor az akkumlátor ériintkezőin megjelenik az 5 volt. A panelon nem látszik semmilyen károsodás. Azt sem tudom hol kellene keresni a hibát, és ha meg is van honnan lehet megtudni a tönkrement alkatrészek értékét.
Következő: »»   15 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem