Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az Alkyton is egy nagyon nagyon jó festék ,de nem olcsó, sőt.... Bővebben: Link
Pár litert már elfújtam belőle, szórni nagyon jól lehet, kenni is szépen lehet, csak az lassabb A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2017
Hú tényleg jó árban van De ha beleszámolod a csiszolást alapozást... Lehet mérlegelni
Egy-két szomszéd/ismerős próbált ilyesmit, egyik sem jött be. Vagy csúnya a felület vagy gyorsan ledobja a festéket a rozsda.
Nekem egy dolog vált be. 5-8x rozsdamarózva 1-2 órás szünetekkel, utána Budaprimer alapozó.
Hammerite is lejön. Rozsda hízik. De a rozsda zömét jobb eltávolítani.
A cink alapú festékek ilyenek jellemzően. Például a Hammerite, Supralux és a Trinátnak is van ilyen sorozata. De a rozsda nem jelenthet vakrozsdát. Ugyanis a festék akkor a rozsdával együtt pereg le. A cink - alapozóként működik és passziválja a rozsdás felületet. Tehát az illúzió, hogy az udvaron 10 éve heverő rozsdás vasra rákened oszt jónapot. Drótkefézni mindenképpen kell. Csak az alapozót úszod meg. Zsíros felületre sem jó.
Mérd már le azt az ablakot. Lehet, hogy tudok segíteni.
Látod a képen kétoldalt az osztott ablakot? Itt van a garázsomban. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2017
Szeghalomban volt a Csepel autó mögött a Fatesco nevű fatelep. Már régen bezárt, de lehet csak átköltözött máshova.
Fenyőfánál fontos munkafolyamat a gyantamentesítés. Van, hogy csak a fűrész segít. Még tűzre sem jó, mert marhára kormol. Ha a nap süti, biztosan kiolvad a gyanta. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2017
Abban az évben kentem végig a kerítést és a kapukat Hammerite-el (barna, kalapácslakk fazon) amikor született a lányom.
Most érettségizik (ha minden igaz, és nem a Hammerite). Festésre csak a lánynak volt szüksége, a kerítésnek nem Ámbár drótkefézni azért kellett...
A kerítést tizenöt éve festettem vele, a gázcsövet meg tizennyolc. Az utóbbi már megmattult és itt ott rozsdás, ezért a nyáron újra festem. Az öreg autóm rozsdáit is kezelem vele, de ott a só miatt nem olyan tartós.
Sziasztok
Nincs valakinek letöltve egy mercedes c 220 2006-os évjárathoz kezelési utmutató?
Eddig legjobban bevált anyag, a régi palló, ha nincs nagyon "agyonvágva", szétmállva. Megpucolni macerás, kicsit több a hulladék, de pihent fa. Én ha lehet régi fából dolgozom, ha kell telítem. És néhány évig nyeltem a fűrészport a nagybátyám asztalosműhelyében.
Biztosan nem passzol. Olyan nincs. De hozzáalakítható. Vagy az üvegfal, vagy a téglafal.
Amivel dolgozni tudok: asztali körfűrész, dekopír, gépi gyalu, kézi és állványos fúró, talpas derékszög stb. Csak a lényegesebb eszköztárat soroltam fel.
Van is? (asztali körfűrész, dekopír, gépi gyalu,)
Nem száz éves vasat akarok festeni Csak már unom hogy nagyon meg kell takarítani... Legutóbb pedig nem tudom mit ronthattam el le lett rozsdamarózva csiszolva az alapozó szépen megáll rajta a festék viszont... hozzáér valami már látszik az alapozó.
Miután lealapoztad, kicsit át kell csisuzolni megit, csak annyira, hogy karcos legyen az alapozó felülete, így jobban meg tud benne kapaszkodni a festék.
Vannak festékek, amik MEGKÖVETELIK a saját alapozójukat, mert az átlagos cuccokkal kémiailag nem férnek össze.
200x135cm. Ennyi a méret. És igen vannak.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2017
Valószínűleg már feltettem a kérdést korábban. Van valaki aki Bátya-n vagy annak közelébe lakik? Anyám még mindig az első szülött lányát keresi. A neve Felnagy Tímea Erika. Remélem a modik nem törölnek.
Te komolyan itt éled a magánéletedet?
Te komolyan kérdezed? Csak itt tudok több száz embert mozgósítani. Mi a probléma ezzel? Majd 40 éve nem látta és csak segíteni akarok neki. Amúgy bocs ha bármiben segítséget kérek. Inkább nem teszem.
Szerinted egy ilyen intim dolgot nyilvános (elektronikai!!!!! ) fórumon kell megvitatni, itt kell segítséget kérni?
Komolyan sajnállak.... Mit vársz, magánnyomozni fogunk? A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2017
Én pedig téged elvtárs. Ez az OFF-Topic. Ha tisztában van a hobbielektronika szabályzatával,és azt meg nem sértő dolgot ír a topic-ba akkor minek kell piszkálni? Segíts neki vagy maradj csöndben és görgess el felette ha nem tetszik! Én azokat tudom a legjobban sajnálni akik csak másokba kötnek bele segítség meg 0. Bocs a sok OFF-ért.
Köszönöm a hozzászólásod.
Nem téged kerestek itt hetekig mert átverted pár fórumtársad?Ja, dehogynem!! Erről ennyit...
Költözésből kifolyólag. Furcsamód mindenkihez odaért a csomag. De attól még a pofátlanság a részedről durva. Szerintem az OFF-téma azért van fenntartva hogy ha máshol nem is de itt is lehessen valamilyen témában segítséget kérni. Szerintem azért mert valaki mer segítséget kérni a fórumtársaitól az nem oltást kér válaszul. Ha nem viseled el tekerj tovább és kész. Ha tudsz neki akkor segíts!
Teljesen igazad van, de illene észrevenni, amikor már sok. Pár hétig nem voltam itt, mert indítottam egy vlogot és egyébként is sok dolgom volt. Erre mit olvasok itt az off-ban? Több oldal akkumulátor, meg ablak, most meg a festés... Nem vagyok biztos, hogy ezekre ne lenne megfelelőbb fórum, mint a hobbielektronika. Ez pont ugyan olyan, mintha az illető egy asztalos, vagy festő fórum offtopic-jában kezdene el villanyt szerelni.
És teljesen egyetértek Tubeamp fórumtársunkkal. Lehet, hogy sokakat érdekel mások magánélete, de engem például napi, sőt heti szinten is hidegen hagy, hogy éppen hol keres az illető albérletet, vagy éppen mért nem boldogul a csajokkal. Attól függetlenül, hogy a fórum szabályzata nem tiltja...
Kérném most már indulatoktól mentesen, normális mederben folytatni a társalgást!
Légy erős Macs! Az asztalos fórumon úgy szerelik a vellanyt, CNC-znek oldalakon keresztül, hogy csak forog a szemed!
A legtöbb hobbiasztalos ugyanis villanyszerelő, programozó, és egyéb elektromos területről " megtért." A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2017
Mondd azt hogy a hobbielektronikának nincs köze a festéshez... Amibe rakod doboz lefested bármit csinálsz lefested nem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |