Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2699 / 3608
(#) pjg válasza szamóca hozzászólására (») Jan 24, 2017 /

Egy olyan nagy ablak nem hinném, hogy kijön 100 ezerből. Euro norm hőszigetelt.
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Jan 24, 2017 /

Majd holnap küldök képet. Az idén készítenem kell egy új ablakot de minden tudásom autodidakta. Más szóval a marás technika nem az erősségem.
Szamóca: ott a pont. Ekkora ablakot nem tudok venni de kisebb méretbe már sikerült csinálni. Habár nem egy mester munka.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2017
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 24, 2017 /

Egy ilyen ablakot hobby szinten nem csinálsz. Júniusban végzek a sulival utána ha gondolod átbeszélhetjük a hogyant.
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Jan 24, 2017 /

Komplett ablak kell, tok, vagy ablakszárnyak?

Gondot okoz átjönni?
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 24, 2017 /

Akkor jó, ha csak a tudás hiányzik, nem a felszerelés.
Előbbit tudunk interneten küldeni

Ilyen hidegben igen, de amúgy megoldható. Csökmőre? Vasárnap késő délután Szeghalom környékén leszek.

Zsáka. Emlékszel voltàl már itt.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 24, 2017 / 1

Erre még én is emlékszem.
Csak Nálad a fene se' tudja, hogy éppen merre az arra

Nem tudom miért Csökmő ugrott be. Az most nagy kitérő lenne, hátul a kocsiban a család. Hagyjuk tavaszra. Nyárig úgysem fér bele az időmbe. 5 vizsgát kell tegyek.
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Jan 24, 2017 /

Arra emlékszel, hogy ott adtál nekem egy 220-as villanymotort? Mekkora kondi kellhet hozzá. A címkén sajna nem olvasható.
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Jan 24, 2017 /

Na ezt kérdezd meg inkább Frankie-től. Amit neki adtam abban még gyári kondenzátor volt és állítólag átlényegült nála NYÁK fúróvá. A tiéd volt az utolsó a készletben, kondi nélkül. A fene sem emlékszik már rá
Mellesleg annyira nagy nem lehetett benne...
Apám meg forog az urnájában, hogy ilyet kérdezel négy év Pollák után
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Jan 24, 2017 /

Hajónapló, kiegészítés: Frankie -> Frankye
Bocsánat az elírásért
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Jan 24, 2017 /

4? 44! Amúgy a villamosgépek nem volt erősségem.
Amúgy a fatertól, áldja meg az Isten, elektroncsövet tanultam.

Nem akarlak lerázni, de, ha sürgős az ablak ők korrektek minőségben és árban is. Ez szerkezetkész ablak. Neked kell lefesteni, felvasalni és beüvegezni. Thermopán üveg megy bele. Bővebben: Link
(#) Frankye válasza Gafly hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Frankye a hajónaplónak: Meg kell skubiznom otthon, mert fejből már nem emlékszem, de megírom majd. (Persze, ha el nem felejtem megnézni...)
(#) pjg válasza Frankye hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Köszi
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Itt van a beígért fotó.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Ja vagy úgy. Én ablakra gondoltam.
Ehhez legjobb lenne marógépen kontraprofil maró, de meglehet csinálni falcmaróval, csapolással. Kell ez a sok apró üveg?
Szimpla, vagy dupla üvegezésű? Gondolom szimpla, mert nagyon párás. Én ezt kidobnám és egy nagy keretbe dupla Thermopán üveget tennék osztás nélkül. Esetleg kettéosztva.

Kézi munkával is meglehet csinálni. Gyalupad, falcgyalu, fúrógép, véső.
A macsekok ott is feljárnak a párkányra?

Mérd már meg mekkora a falnyílás.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2017
(#) szamóca válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Én sejtettem, hogy ilyesvalamiről van szó. Hallgass pjg-re! Tényleg olcsóbb, és jobb megoldás amit ajánl, én is azt tettem.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Szerintem is pjg megoldása a legjobb. Nekem is úgy vannak a garázsablakok. Csináltatsz egy megfelelő méretű hőszigetelt üveget és gyalult lécsekkel becsavarozod a falba. Ha kell hogy ilyen kinézetű legyen tehetsz elé egy lécrácsot dísznek.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Ebből kéne 2 db, meg az üveg.
Ablakfríz 72 x 86 x 6000 8839 Ft/db
(#) jani1987 hozzászólása Jan 25, 2017 /

Nem az anyagi rész a legzűrösebb hanem anyám. Fél mindentől amihez hozzá nyúlok.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Szülőknek mindig igaza van
(#) kameleon2 hozzászólása Jan 25, 2017 /

Csak végszükség esetén, de ez vészhelyzet (fagy van). Dorogon tud valaki albérletet? - Privátban jöhet.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Több dologban igaza van az uraknak, de megfelelő méretű lécből ki lehet szépen falcgyaluval munkálni, a keresztezéseknél illeszteni. Mélyebbre gyalulni az üveg helyét, és dupla üveget tenni (jobb hőzárás, valamint utólag is kivitelezhető, ha egyszerre "nem fussa"). Nem hátrány a kazettás ablak, könnyebb pótolni, ha "baleset" éri, és olcsóbb is kis darabokból összerakni. A dupla-üveg technikáját bármelyik rendes üvegestől megtudhatod, nem egy ördöngösség. Továbbá, ha utólag nyitórészt akarsz, azt is könnyebb megoldani. Előre le kell gyártani, cseréléskor az eredeti üveget fel tudod használni. Én az ablakaim nagy részét bontáskor kidobott ablakok üvegeiből (és kereteiből) pótoltam, illetve az újakba is ilyenek kerültek. Pénzt még nem adtam ablakért.
(#) szamóca válasza granpa hozzászólására (») Jan 25, 2017 / 1

Annyit azért hozzátennék, hogy aki még fát csak kályhába tett, az azért ne próbálkozzon elsőre falcgyaluval, kézifűrésszel egy kazettás ablakkeret elkészítésével.
Azért az nem olyan egyszerű. Már a megfelelő faanyag beszerzése is igényli a hozzáértést. Pláne hogy szárított, asztalos minőséget nem TÜZÉP-en árulnak. A csavarodott, görbe, vizes, egyéb hibás szálak kijavításáról nem is beszélve.
(#) jani1987 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Akinek a tudjátok miből sikerül légvárat építeni az tud valamit. Hajdú-Bihar megyébe hol vennél normális faanyagot? Egyáltalán miből érdemes? Az ajtót fenyőből csinálták de a gyanta már átütött rajta.
(#) kowi hozzászólása Jan 25, 2017 /

Sziasztok! Mondanátok valami strababíró festéket amit egyből rozsdára lehet kenni alapozás nélkül? Lehetőleg olyat amit próbáltatok már
(#) zolika60 válasza kowi hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

A Hammerite szerintem jó. Különösen azok a verziói amik kalapácslakk szerűek.
Következő: »»   2699 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem