Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Lehet tudni, hogy miért?
Tudomásom szerint szeretett volna "elbúcsúzni" az oldaltól, és egészségi problémái is voltak. De ezt ő tudná megmondani igazából, én csak kézen közön hallottam ezt.
Idézet: „Köbzoli törölve lett?” Igen. Aki akarja, azért el tudja érni. Néha olvassa is a fórumot (szerintem). Hozzászólni nem fog, Ő nem olyan, aki más néven megint beregisztrál, majd "sunyiban nyomatja". Remélem ez így eléggé korrekt és semleges tájékoztatás volt (amelyre senki sem kért és hatalmazott fel).
Mint említettem - én csak azért "tornáztattam" az akkut, hogy könnyebben felvegye utána a töltést. Ez meg is történt. 1 óra alatt fitt lett.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2017
Sziasztok.
Tudtok valami jó online pénzkeresési lehetőséget? Szeretnék pénzt keresni de nem találok sehol semmit, esetleg tudtok valami Angol pénzkeresős oldalt? Köszönöm, Üdv. Idézet: A részedről igen, de én egy moderátortól, vagy ne adj isten Topitól vártam volna tájékoztatást. Eléggé fontos része volt az oldalnak. Nem tudom van-e még olyan felhasználó akinek csak fele annyi hozzászólása volna. „Remélem ez így eléggé korrekt és semleges tájékoztatás volt (amelyre senki sem kért és hatalmazott fel).”
"Eléggé fontos része volt az oldalnak" Bizony , bizony! Nagyon sok segítséget kaptam tőle én is. Egy pillére volt ennek az oldalnak. Regisztrációm óta NAPI! Szinten olvasom az oldalt. Így tudom, hogy miről beszélek. Vérmodiként az én hozzászólásaim is rettegtek. De rendben is volt tartva az oldal. Most is sokan , sokat dolgoznak az oldalon moderátorként. Így minden megy tovább. De köbzoli egyénisége, szaktudása akkor is hiányzik.
Topi-t kérdeztem köbzoli felől még csak nem is válaszolt. Elhiszem, hogy nagyon elfoglalt de ez már vagy 2 hónapja volt...
A Bannerekbe nem túl jó sima deszt vizet önteni. Éppen megfelelő a savfokuk. Refraktométerrel mértük és bizony készrekevert akkusav kellett bele.
Teljesen fel volt töltve az a Banner? Ugyanis kisüléskor a sav felszívódik a lemezekbe és látszólag hígul az elektrolit.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2017
Igen, így is mértek régen töltöttséget a savsürüség alapján. Feltéve, hogy az alap savsürüség jól van beállítva.
A nyilvánosságra csupán annyi tartozik, hogy Zoli kérte a törlését az oldalról. A miértről - akit esetleg érdekel - kérdezze meg Őt, személyesen. Topi is csak ennyit mondott, ennél több nem is tartozik ránk, azt hiszem.
Ezzel ezt a témát le is zárhatjuk, ugye?
Természetesen lezárhatjuk, de ettől én még sajnálom, hogy így alakult.
Nem a kimerült akkumulátorral való indítózást teszi lehetővé, hanem a jó, de hideg akkut ébreszti fel.
Igen. Napelemes rendszer akkujai voltak és a meleg miatt jelentős volt a párolgás (Kánikulában).
Ha fél percre felkapcsolod a fényszórót (+helyzetjelző) és a ködfényszórót, akkor KB 20 A -rel terheled meg. Ez az akkuból valóban vesz ki egy kis töltést, emberi számítás szerint ~0,1 amperórát csökken a töltöttsége. (pontosan kiszámolni most nincs kedvem). Ez egy 44Ah-s akkumulátornál se sokkal több, mint 0,2%. Ha emiatt nem indulna a kocsi, (vagy a kapocsfeszültség a memóriatartás szintje alá esne) akkor bizony az üzembentartó baltázott el valamit, de nagyon!!!
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2017
Akkor is hibádzik valami, mert a sav nem párolog el. Töményebb lesz.
Habár mostanában én is csak ritkán, s akkor is "sunyin" olvasgatok, muszáj most szólnom. Köbzoli remélem olvassa, mert szeretnék Neki köszönetet mondani mindazért, amit kaptam tőle: sok-sok segítséget. A kezdetekkor is sokszor mellém állt, pártolt, helyes útra terelt. Igazán jó emberről van szó, örülök, hogy személyesen is meg tudtam ismerni az egyik HE találkozó során, sajnos, már réges-régen beszéltem vele, de ennyivel azt hiszem tartozok! Még egyszer köszönök mindent, és kívánok minden jót Neki!!!
Ha az elektrolit nem kiborult, hanem párolgás vagy gázképződés miatt csökkent a szint, akkor nem szabad készre kevert savval tölteni, csak desztillált vízzel szabad utántölteni.
A töltve 1,28kg/l-es töménység gépjárműveknél a fagyásveszély és a minél kisebb belső ellenállás miatt van meghatározva, más célú akkumulátortelepeknél ez sokkal alacsonyabb is lehet.
Én kérek elnézést, de az itt feltett kérdésre valamiért itt válaszoltam.
Remélem érted, hogy a hozzászólás mindnyájatoknak szólt, csak te voltál az utolsó hozzászóló.
Ellenőríztük, volt előtte-utána mérés a refraktométerrel. A folyadék pótlása óta nem volt gond. MAximális kapacitáson dolgoztak az akkuk. Ennek már 2 éve. A solar akksikra pedig 1/2 év garancia van a Bannernél. Volt olyan is, ami már szemetesedett. Ezeket alaposan átmostuk, újrasavaztuk. Ezek is mentek még jó ideig.
Asztalos témába jártas véleményt kérek. Aki látott paraszt házat nagy ablakkal (16 üveggel) tudja miről beszélek. Csak az nem jön be az ablakon aki nem akar mert annyira kirohadt a keret. Más szóval új keret kell. Némi segítség jól jön akár link formájába is. Addig a hobbiasztalos blogon nézelődök.
Ablakot kéne cserélni, nem a tokkal szórakozni.
Vagy ha annyira tetszik a stílusa, újra legyártani.
Csak sejtem, pénzhiány lehet az ok, ezen megoldások ellen. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |