Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nyomdászok, PC grafikusok, és egyéb hozzáértők véleményét kérem.
Milyen elvek alapján kell/lehet kiválasztani, hogy egy nem fénykép eredetű forrásanyag (pl. ábra, grafika, vonalas rajz, stb.) képpé alakításakor melyik formátum képes a leginkább az eredeti tartalom visszaadására? Máshonnan közelítve mikor jó választás a BMP, JPG, PNG, vagy a TIF? Főleg a JPG-vel vagyok bajban, mert az konkrétan elmaszatolja a kontúrokat, viszont a tömörítettséget tudom paraméterezni -néhány program ezt engedi-.
"Apaaaa! Az eber a majomtól származiíííík? Én nem! Te!
Habár nem konkrétan a kérdésedre válaszolok, de szerintem ami neked kell, az a .svg vagy .png. Ezeket szokták használni többek között vektoros graifikákhoz, azaz olyan ábrák, rajzok során, amely veszteségmentesen vannak elmentve. Nekem pl. logo-k, egyszerűbb ábrák .svg-ben vannak meg. Ezeket tudom pl. pólóra nyomtatni, matricát csináltatni, stb. (nincs háttér, csak maga a rajzolat)
A nyomdászok a TIF-et használják. Úgy tudom, veszteségmentesen tömörít.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
Idézet: No de mi van a pixelgrafikákkal? Mondjuk arra ott a png. „Skálázható vektorgrafikus grafikai fájl” A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
Én a BMP ismerem veszteségmentesnek. Bővebben: Link
Köszönöm a tippeket, de engem a mögöttes "műszaki tartalom" érdekelne elsősorban. Pl. az nagyon jó lenne, ha megtudható lenne melyik formátum hogyan működik, hogyan képezi le a képet.
Angol megy?
Ez a szabvány: ISO. 12639: Prepress Digital Data Exchange – Tag Image File Format for Image Technology (TIFF/IT). International standard ISO/IEC, 1997. Erre meg azt mondják, ez a legjobb leírása a TIF Formátumnak. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
Üdv!
Van itt olyan, aki a Kandó villamosmérnöki karán tanul / tanult? (lenne egy pár kérdésem!)
Legújabb kedvencem.
Az Ukrán (orosz?) Xfaktor 2-ben csalással vádolta a zsűri: Bővebben: Link Az Xfaktor 3-at megnyerte. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
Köszi!
Nem tudtam, hogy ilyen is van!
Sziasztok. Rendelt már valaki mobilt kínából? Érdemes ezzel foglalkozni? Tudom hogy nincs jótálás de az már amúgy sem ér semmit? Mit lenne érdemes venni? Androidosat szeretnék, legalabb 5 colos kijelző 1080p, dual sim, LTE. Ezekre lenne szükségem. Tudtok ajánlani valamit?
JPG esetén is engednek bizonyos programok igen jó minőséget, lásd melléklet. A képek nevei a tömörítési minőséget jelentik (100, 80, 50, 20, a nagyobb a jobb).
szerk.: A fórummotor átméretezi a képeket, éppen a lényeg nem látszik... A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
Igen, a JPG tulajdonságait magam is tudom manipulálni.
Konkrétan arra keresek valamilyen megoldást, hogy a képből "értelmesebb" vektort tudjak visszaállítani. Szinte bármilyen képformátumot elérek, és abból szinte bármilyen vektoros formába tudok konvertálni de.... És itt jön a lényeg, mert egy sima egyenes vonalat, akár a kép, akár a vektoros formája egyenesként jelenít meg -ez jó is így-, de az egyenesen sok-sok többlet pont is szerepel, mint "sarokpont". Tippem szerint, a pontok számának csak 10.000-ed részére lenne szükség, de nekem már az 1.000 részes korrekció is jól jönne. Tulajdonképpen egy olyan opcióra vágyom, ami néhány általam megadott paraméter alapján "átnézné" a vektorokat, és a beállított feltételek szerinti kerekítés alapján fölösleges pontokat eltüntetné.
Személyes HE tapasztalatokat várnék...
Van két közeli ismerősöm, akinek kínai noname telefonjai vannak. A telefonok az alsó árkategóriás (120 euro) készülékek, 1-2 éve szolgálnak, semmi bajuk (többször is rendeltek már, mindennemű probléma nélkül: Aliexpres, GearBest). Tudtommal mind a ketten meg vannak elégedve. Az azonos árú Lumia vagy Androidos telefonokat tudtommal jócskán verik.
Szerinted kompetensebb egy He-felhasználó, mint egy csak ezzel a kérdéskörrel foglalkozó fórum, ahol ilyen jellegű hozzászólások, témák garmadája található évekre visszamenőleg?
Nekem Nokia 2700 Classic van és a többiek szeme láttára rádobom a betonra minden gond nélkül. Tedd meg ugyanezt egy mostani modern telefonnal ha valakinek van bátorsága. Ha baja lesz ugyan ilyet veszek.
Ki akart versenyezni, versengeni veled, vagy akárkivel??? A kolléga tapasztalatokra volt kíváncsi, én elmondtam, amit tudtam. Az a te dolgod, hogy neked mire van igényed, nekem igazán szükségem van sokszor internet-hozzáféréshez, ergo az általad említett régi Nokiával nem tudnék sokra menni...
Fene tudja! Én telefonálásra, fényképezésre, filmezésre, NET-re használom, nem dobálom betonra.
Ez nem az átlagos mindennapi felhasználási köre szerintem. Ha ez alapján választanék, mert a munkám életvitelem ezt kívánja meg, akkor olyan tokozású ütésálló példányok között nézelődnék, amik erre a feladatra készültek.
Személyes tapasztalatom a Xiaomi márkával...
Nem nagyon lehet mellényúlni, minőségben és megbízhatóságban. Az utóbbi 2-3 évben nagyon felfejlődött a gyártó, nem véletlenül. Ár - gyorsaság - használhatóság tekintetében nagyon az élbolyban van szerintem. A támogatottsága is elég jó, ami a szoftverfrissítéseket illeti, nem sokáig tökölnek vele, ha kiderül valami kezelhetőségi hiba. Nyilván célszerű vigyázni rá, és nem dobálózni vele. Én csak egyszer jártam pórul, de akkor nagyon. Nem volt a telefonon semmilyen tok, és pont a sarkára esett a betonon. Kijelzőcsere lett a vége, amit magam végeztem el. De azóta is működik és teszi a dolgát, azóta azt már megvették tőlem, mert pont olyat kerestek én meg váltottam az akkori nagyobb testvérére. Jelenleg Xiaomi Redmi 3 típusom van, Kínából vettem, az etotalk-ról, majdnem 1 éve. Azóta már ennek is megjelentek nagyobb és fejlettebb testvérei, ugyancsak elég baráti árakon.
IP 68-as LandRover (feliratú) telefonom van. Esett vízbe, sárba, betonra és vasúti bagikőre. Semmi baja (Made in China).
Szia.
Itthon két Lenovo van: P780: Egy ideig két kártyával használtam. Akkuidő kb 2 nap volt így. ROW firmware helyett ráraktam a frissített CN firmware-t. Jobb lett a háttértár elosztása, szabad kapacitása. Párom használja EGY kártyával. Jobb a térereje, mint a Samsung Galaxy mini 2-nek. Telefonálás és Facebook mellett 3-4! napot bír neki. P70: Én gyűröm. Kb 2 napot bír, gyors. Térereje is jó. Nem rég jött hozzá verzió frissítés is. Kamera lehetne jobb is, néha nem sikerül neki elkapni a "pillanatot" rendesen.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hozzászólását. A Lenovo P70 hez hanyas android frissítés van jelenleg?
Szia! Nekem bevált az egyik kolega által ajánlott mobil illetve a környezetemben többeknek is más-más típusok. Fontos megnèzni hogy mely hálozatot támogat ill. legyen benne b20 támogatás mert itthonra nem árt. De ha Vodás vagy felejsd el a 4g-t a kinai mobilok 99% nem.megy vodáèknál. Mèg egy fontos tènyező! Olvass utánuk! 2 honapot keresetem kutattam mielött ezt megrendeltem volna, attol független hogy nekem ezt ajánlották itt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |