Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2702 / 3606
(#) Alkotó hozzászólása Jan 27, 2017 /

Nyomdászok, PC grafikusok, és egyéb hozzáértők véleményét kérem.
Milyen elvek alapján kell/lehet kiválasztani, hogy egy nem fénykép eredetű forrásanyag (pl. ábra, grafika, vonalas rajz, stb.) képpé alakításakor melyik formátum képes a leginkább az eredeti tartalom visszaadására?
Máshonnan közelítve mikor jó választás a BMP, JPG, PNG, vagy a TIF?
Főleg a JPG-vel vagyok bajban, mert az konkrétan elmaszatolja a kontúrokat, viszont a tömörítettséget tudom paraméterezni -néhány program ezt engedi-.
(#) pjg válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 27, 2017 1 /

"Apaaaa! Az eber a majomtól származiíííík? Én nem! Te!
(#) janikukac válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Habár nem konkrétan a kérdésedre válaszolok, de szerintem ami neked kell, az a .svg vagy .png. Ezeket szokták használni többek között vektoros graifikákhoz, azaz olyan ábrák, rajzok során, amely veszteségmentesen vannak elmentve. Nekem pl. logo-k, egyszerűbb ábrák .svg-ben vannak meg. Ezeket tudom pl. pólóra nyomtatni, matricát csináltatni, stb. (nincs háttér, csak maga a rajzolat)
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

A nyomdászok a TIF-et használják. Úgy tudom, veszteségmentesen tömörít.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
(#) pjg válasza janikukac hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Idézet:
„Skálázható vektorgrafikus grafikai fájl”
No de mi van a pixelgrafikákkal? Mondjuk arra ott a png.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Én a BMP ismerem veszteségmentesnek. Bővebben: Link
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

De nem is tömörít.
(#) Alkotó hozzászólása Jan 27, 2017 /

Köszönöm a tippeket, de engem a mögöttes "műszaki tartalom" érdekelne elsősorban. Pl. az nagyon jó lenne, ha megtudható lenne melyik formátum hogyan működik, hogyan képezi le a képet.
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Angol megy?

Ez a szabvány:
ISO. 12639: Prepress Digital Data Exchange – Tag Image File Format for Image Technology (TIFF/IT). International standard ISO/IEC, 1997.

Erre meg azt mondják, ez a legjobb leírása a TIF Formátumnak.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Jan 27, 2017 /

Üdv!
Van itt olyan, aki a Kandó villamosmérnöki karán tanul / tanult? (lenne egy pár kérdésem!)
(#) Robin2 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

(#) pjg hozzászólása Jan 27, 2017 /

Legújabb kedvencem.
Az Ukrán (orosz?) Xfaktor 2-ben csalással vádolta a zsűri: Bővebben: Link

Az Xfaktor 3-at megnyerte.
(#) szucsistvan123 válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Köszi!
Nem tudtam, hogy ilyen is van!
(#) pjg hozzászólása Jan 27, 2017 /

(#) cupika97 hozzászólása Jan 27, 2017 /

Sziasztok. Rendelt már valaki mobilt kínából? Érdemes ezzel foglalkozni? Tudom hogy nincs jótálás de az már amúgy sem ér semmit? Mit lenne érdemes venni? Androidosat szeretnék, legalabb 5 colos kijelző 1080p, dual sim, LTE. Ezekre lenne szükségem. Tudtok ajánlani valamit?
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

JPG esetén is engednek bizonyos programok igen jó minőséget, lásd melléklet. A képek nevei a tömörítési minőséget jelentik (100, 80, 50, 20, a nagyobb a jobb).

szerk.:
A fórummotor átméretezi a képeket, éppen a lényeg nem látszik...
(#) szamóca válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 1

Igen, a JPG tulajdonságait magam is tudom manipulálni.

Konkrétan arra keresek valamilyen megoldást, hogy a képből "értelmesebb" vektort tudjak visszaállítani. Szinte bármilyen képformátumot elérek, és abból szinte bármilyen vektoros formába tudok konvertálni de....
És itt jön a lényeg, mert egy sima egyenes vonalat, akár a kép, akár a vektoros formája egyenesként jelenít meg -ez jó is így-, de az egyenesen sok-sok többlet pont is szerepel, mint "sarokpont". Tippem szerint, a pontok számának csak 10.000-ed részére lenne szükség, de nekem már az 1.000 részes korrekció is jól jönne.
Tulajdonképpen egy olyan opcióra vágyom, ami néhány általam megadott paraméter alapján "átnézné" a vektorokat, és a beállított feltételek szerinti kerekítés alapján fölösleges pontokat eltüntetné.
(#) cupika97 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Személyes HE tapasztalatokat várnék...
(#) janikukac válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Van két közeli ismerősöm, akinek kínai noname telefonjai vannak. A telefonok az alsó árkategóriás (120 euro) készülékek, 1-2 éve szolgálnak, semmi bajuk (többször is rendeltek már, mindennemű probléma nélkül: Aliexpres, GearBest). Tudtommal mind a ketten meg vannak elégedve. Az azonos árú Lumia vagy Androidos telefonokat tudtommal jócskán verik.
(#) szamóca válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Szerinted kompetensebb egy He-felhasználó, mint egy csak ezzel a kérdéskörrel foglalkozó fórum, ahol ilyen jellegű hozzászólások, témák garmadája található évekre visszamenőleg?
(#) jani1987 válasza janikukac hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Nekem Nokia 2700 Classic van és a többiek szeme láttára rádobom a betonra minden gond nélkül. Tedd meg ugyanezt egy mostani modern telefonnal ha valakinek van bátorsága. Ha baja lesz ugyan ilyet veszek.
(#) janikukac válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Ki akart versenyezni, versengeni veled, vagy akárkivel??? A kolléga tapasztalatokra volt kíváncsi, én elmondtam, amit tudtam. Az a te dolgod, hogy neked mire van igényed, nekem igazán szükségem van sokszor internet-hozzáféréshez, ergo az általad említett régi Nokiával nem tudnék sokra menni...
(#) szamóca válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Fene tudja! Én telefonálásra, fényképezésre, filmezésre, NET-re használom, nem dobálom betonra.
Ez nem az átlagos mindennapi felhasználási köre szerintem. Ha ez alapján választanék, mert a munkám életvitelem ezt kívánja meg, akkor olyan tokozású ütésálló példányok között nézelődnék, amik erre a feladatra készültek.
(#) Norberto válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 1

Személyes tapasztalatom a Xiaomi márkával...

Nem nagyon lehet mellényúlni, minőségben és megbízhatóságban. Az utóbbi 2-3 évben nagyon felfejlődött a gyártó, nem véletlenül. Ár - gyorsaság - használhatóság tekintetében nagyon az élbolyban van szerintem. A támogatottsága is elég jó, ami a szoftverfrissítéseket illeti, nem sokáig tökölnek vele, ha kiderül valami kezelhetőségi hiba.

Nyilván célszerű vigyázni rá, és nem dobálózni vele. Én csak egyszer jártam pórul, de akkor nagyon. Nem volt a telefonon semmilyen tok, és pont a sarkára esett a betonon. Kijelzőcsere lett a vége, amit magam végeztem el. De azóta is működik és teszi a dolgát, azóta azt már megvették tőlem, mert pont olyat kerestek én meg váltottam az akkori nagyobb testvérére.

Jelenleg Xiaomi Redmi 3 típusom van, Kínából vettem, az etotalk-ról, majdnem 1 éve. Azóta már ennek is megjelentek nagyobb és fejlettebb testvérei, ugyancsak elég baráti árakon.
(#) kameleon2 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

IP 68-as LandRover (feliratú) telefonom van. Esett vízbe, sárba, betonra és vasúti bagikőre. Semmi baja (Made in China).
(#) Johnycorp válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Szia.

Itthon két Lenovo van:

P780: Egy ideig két kártyával használtam. Akkuidő kb 2 nap volt így. ROW firmware helyett ráraktam a frissített CN firmware-t. Jobb lett a háttértár elosztása, szabad kapacitása. Párom használja EGY kártyával. Jobb a térereje, mint a Samsung Galaxy mini 2-nek.
Telefonálás és Facebook mellett 3-4! napot bír neki.

P70: Én gyűröm. Kb 2 napot bír, gyors. Térereje is jó. Nem rég jött hozzá verzió frissítés is.
Kamera lehetne jobb is, néha nem sikerül neki elkapni a "pillanatot" rendesen.
(#) cupika97 válasza Johnycorp hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hozzászólását. A Lenovo P70 hez hanyas android frissítés van jelenleg?
(#) MikulaSan válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 30, 2017 /

Szia! Nekem bevált az egyik kolega által ajánlott mobil illetve a környezetemben többeknek is más-más típusok. Fontos megnèzni hogy mely hálozatot támogat ill. legyen benne b20 támogatás mert itthonra nem árt. De ha Vodás vagy felejsd el a 4g-t a kinai mobilok 99% nem.megy vodáèknál. Mèg egy fontos tènyező! Olvass utánuk! 2 honapot keresetem kutattam mielött ezt megrendeltem volna, attol független hogy nekem ezt ajánlották itt.
(#) BarnaPili válasza MikulaSan hozzászólására (») Jan 30, 2017 /

Szia!
Melyik telefont ajánlotta a kolléga,ha nem vagyok indiszkrét?
Én is venni akarok a privát kártyához egy okostelefont,de még gyűjtöm az infókat. Ez,amiről írok,egy Nokia 735. De amit vennnék,az androidos lenne.
István
Következő: »»   2702 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem