Fórum témák
» Több friss téma |
A legegyszerűbb megoldás erre, ha veszel egy USB-s Wi-Fi-t. Van egész kicsi is.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2017
Ok! Köszönöm. Mindenféleképp kipróbálom. Valamit le kell tiltani a BIOS-ban ha ez van bent?
Nem kell. akár párhuzamosan is működik a bent lévővel. Nekem a beépítetten kívül kettő is van installálva a géphez (a külső antenna lehetősége miatt kellett) felismeri mikor melyik van bedugva és tőlük függetlenül tudom használni a gyárit is.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2017
Ez a közös üzem nagyon jó, mert nálam alap probléma a hektikus vétel alszleg a saját antennája miatt. (bár erre még nem jött egyértelmű állásfoglalás szakértőktől) Rendeltem, 2~3 nap itt lesz. Majd visszajelzek.
Hello! Én nem a "kicsit", hanem a nagyot rendeltem volna, amelyre bármilyen külső antennát is rá lehet csatlakoztatni. Nekem ilyenem van ...100 m áthidalása sem gond vele. Persze "más" antennával, meg a "vonal" másik lévő router fajtáján is sok múlik.
Mellesleg az általam említett "full" alu-tokos ultrabook is kiválóan vette a wifi jelet...
Nekem is ilyen az egyik. Egy 20m USB hosszabbító végén van fent a padláson. Onnan egy öt méteres kábel a külső antennára. Szerintem egy kilométernél is messzebb lát. De mazsipapának ha jól értem csak épületen belül kell egy amúgy nem gyenge jelhez.
Stornóztam a rendelést. Kissé lenyugodva (a nagy örömtől) du. végiggondolva: ha notiban lévő két antenna nem tud megfelelő jelerősséget produkálni, ez a "kicsi" mit tudhat? Van benne valami erősítő? Valamiint a többi ktípus kínálata alapján is elbizonytalanodtam melyik lenne nekem jó?
Mert: ahogy írtam ez a noti nekem abszolút hordozós gép. Lakáson belül vagy viszem le az udvarra, műhelybe, garázsba. Elég sokat utazok vonat - autóbusz. Itt ülés férőhely probléma, em lenne jó még külön nagyobb méretű kiegészítőkkel megtoldani. Ezek a szempontok miatt is választottam ezt a kisebb fizikális méretet. Utazásnál pl. a telefonom a hotspoot, de annak a jelét is gyengén, akadozva veszi. Kb. fél méteren belül. (Csak érdeklődésként: amit linkeltél adaptert, azon hol van a QSS gomb?) Lényegében én az Acer saját jelvételét szeretném rendbe rakni. Ebbe benne van az is - és elég erőteljesen-, hogy izmosabbra alakítanám át a jelenlegi antennákat . Ennek kialakításához keresek szakmai segítséget. De ez csak az én elgondolásom. Bármi más megoldás jöhet, de lehetőleg ne kelljen nagyobb méretű kiegészítőket csatlakoztatni. Ha a stabil 10 ~ 15m-es hatótávolságot elérem az már jó lenne! (az udvar - műhely - garázs esetnél más eszközök már ki vanak építve, csak a mobilitás a lényeg)
Kérlek olvass bele előbb uniman-nak írt válaszomba
Lehet nem a beepitett antennaval van baj, hanem a kartyaval...Ha van ra lehetoseged csak kerj kolcson egy USB wifi adaptert tesztelni.
Ha antennat tudsz radugni az eredeti wifire az is jo egy tesztnek.
Tapasztalatom szerint az a kicsi antennával szerelt kütyü érzékenyebb, mint a noti sajátja. Nem tudom az okát, de így van. pedig nekem a saját antennával sincs bajom. Tudja amit kell. Itt az irodában arról használom akkor sincs gondom ha átviszem a gépet a raktárba, pedig vasbeton falak vannak közben. Nincs rajta QSS gomb, viszont azon amit uniman linkelt van, de az meg nagyobb. Azt a pindurkát meg keresd meg egy olyan boltban, ahol vétel előtt kitudod próbálni. sokfelé kapható.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
Azok a nano wifi adapterek valóban érzékenyek. Pár hete egy tp link wn-727N típusú wifi adaptert vettem. A jel általában jó, vagy néha megfelelő szokott lenni 5 méter távolságban 20cm betonfalon át. A helyedben antennás wifi adaptert vennék.
Hello! Még egy aprócska észrevétel: az ultrabook beépített wifi-je az újabb típusú "AC" osztályú...elképzelhető, hogy "AC" routerrel nagyon jól együttműködne. Persze akár ki is lehetne cserélni "B/G/N" fajtára...
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
Idézet: Nem hinném, hogy ezzel bármilyen pozitív eredményt elérnél. „izmosabbra alakítanám át a jelenlegi antennákat”
Ma megrendeltem a 727N-est és egy Asus USB-N10 Nano-t. Próba dönti el melyik marad. Előző bejegyzésekben írtam miért szükséges ez a "mini" kialakítás.
Ne haragudj, ezt nem értem (nincs itt véletlenül valami félrecsúszás?):
Idézet: . Igen, a szerviz erre a kártyára cserélte garanciában a kapcsolat instabilitása miatti reklamációmra. Az „az ultrabook beépített wifi-je az újabb típusú "AC" osztályú...elképzelhető, hogy "AC" routerrel nagyon jól együttműködne” Idézet: részt nem értem. (nem ismerem ezt a szakterületet)„.elképzelhető, hogy "AC" routerrel nagyon jól együttműködne.” A "B/G/N" csere viszont a következő miatt lényeges: van egy strapára használt NAVON F550-es telefonom. Ha beleteszem a mobilnet elérést biztosító SIM kártyát, beállítom hotspoot -nak, minden eddig próbált más eszköz: okostelefon, notbook, iphone stb. tudott rákapcsolódni, kivéve ez az áldott jó ACER notim. De a noti meg minden más forrásra csatlakozik (a leírtak szerint úgy - ahogy). Telefonos guruk gyenge véleménye: lehet az F550-ben nincs meg a képesség az "AC" osztályú kapcsolatra ??? ezért részükről is fölmerült "B/.... -ra cserélni. Bár egy magasabb osztály lefelé miért nem kompatibilis? Erre nem tudtak válaszolni. Párhuzamosan keresek próbára, cserére B/G/N-es kártyát. Kérhetem a véleményed erről? A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2017
Arra gondoltam, "hosszabb" de természetesen méretezett antennapárral segíteném a jel erősséget és a stabilitást. Viszont úgy néz ki, körvonalazódik segítők hozzászólásából más vonalon megoldás, így annak eredményéig zárolom az antenna váltást.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2017
Kicsi esélyét látom, hogy a gyár mérnökeinél jobb eredményt érnél el egy ilyen átalakítással, egy ilyen szűk helyen.
Miből gondolod hogy nem kezel g/n -et..?
Mi a konkrét típusa..? (eszközkezelőben) Konkrét típus alapján megtalálod a tudását neten..
Több szerviz próbálta kideríteni a telefon-hotspoot >>>> notebook kapcsolódási problémáját. Fölmerült, hogy az F550-nek van "valami" egyedi sajátossága ami akadályt képez az összekapcsolódásra. Ekkor javasolták, meg kellene próbálni a b/g/n-es cserét. No itt már az én tudományom kevés. Készítettem inkább egy képernyő mentést
Megjött a TL-WN725-Nano USB adapter. Telepítés, próba és sebesség teszt: )Sepeedtest.net bx Ookla)
- A próbák lakás (nem panel falak) T-Home D-Link router kb. 14m-re. - az adatokat mindíg azonos sorrendben írom: ping; letöltés; feltöltés; 1. TL-WN725..az ACER-ben, noti saját Wi-Fi letiltva : 18ms; 1.52 Mps; 0,19 Mps; 2. Mellette az asztalon DELL D630 a saját beép. WiFi rendszerével: 17ms; 4,3 Mps; 4,19 Mps; a két mérés egymás után volt kb. 2 percen belül 3. Kivettem az ACER-ből a 725-t, saját rendszerét engedélyeztem: 19ms; 1,48 Mps; 2,21 Mps; 4. 725 >> DELL-be, a Dell sajátja tiltva: 17ms; 2,54 Mps; 1,21 Mps; A próbák lakás (nem panel falak) T-Home D-Link router kb. 14m-re. 5. Más: Létesült a 725 alkalmazásával kapcsolat az F550 és a noti között !! 35ms; 4,30Mps; 3,49Mps; Véleményetek ? A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2017
Az itteni leírás alapján 802.11 a/b/g/n/ac és BT4 kompatibilis..
A térerősség mekkora volt? Az hogy melyik gépbe van, szerintem eléggé mindegy. Persze ha mind a két gépen le van tiltva mindenféle frissítés. Hány routert látsz még a közelben?
Fix csatornán van a router? Mekkora a max sávszéled? Egyébként Samu rv 508 kontra asztali gép wn 727 tel a wn tudta hozni a max sávszélet.
Köszönöm, hogy belinkelted az oldalt. Sajnos ismeret és nyelvtudás hiánya miatt nem tudok mit kezdeni vele. De válaszodat úgy értelmezem: megfelelő.
A térerő stabilan 3/4 volt az ACER-en, a DELL-nél megvolt a 4 csík/grafikon oszlop. Kora du. volt. Ha az oprendszer frissítésére gondolsz, a beállítás: jelzi a frissítéseket de én töltöm le. Megy egyébként a frissítés mindkét gépen. Általában +1 ~ 3 routert szokott még jelezni. Nem egy túlzsúfolt környezet. A csatorna jellemzőre és a sávszélességre nem tudok válaszolni (szintén ismeret hiánya miatt), T-Home-os szerelő állította be. Azt tudom, mobilján nézte melyik a nekem jő csatorna és oda tette. A sávszél-t hirtelen nem tudom. Ez van a szerződésben leírva? Azt sejtem, az csak egy "szám" és más a valóság. Ezt én tudom mérni itthon?
Hello! Valószínűleg ez a harmadik típus lenne a befutó, a külső antenna csodákat művel. Olvastam, hogy ez neked a mérete miatt nem "nyerő".
Talán lehetne tenni egy próbát úgy, hogy a notebookban kikapcsolod a bluetooth-ot... Továbbá, a router menüjében be lehetne állítani egy fix frekvenciát és "módot", amelyen sugároz. A mobiltelefonodra telepített valamelyik "WiFi Analyzer" app-pal ellenőrizheted, hogy a közeli idegen routerek melyik frekvenciákat használják...azoktól távoli frekire kéne beállítani a routeredet. Sajnos ez igényel némi hozzáértést...
Megpróbálok hozzáértő segítséget keresni az ellenőrzéshez.
De egy pillanatra meg kell állni: nem az itthoni hálózat megfelelősége, ill optimális beállításának ellenőrzése a cél. Az összehasonlító sebesség teszteket a klf. variációban CSAK az Acer noti Wi-Fi-jének lassú kapcsolódása-szakadozása és előzőekben leírt egyéb problémái miatt végeztem. Lényegében az itthoni hálózat acer esetében passz, mert ha szükséges, meg van a lehetőség a jobb kapcsolódásra. Fő használat: utazás közben, ill. "idegen" környezetben. De úgy néz ki ezeket a problémákat a TL-WN725 adapter + F550 mobiltelefon >> hotspoot beállítás elég jól megoldja. (a teszt 5. változata) Most hétvégén lesz egy ilyen próbalehetőségem, szgk - vonat kombinációval kb, 450 km-es körút. Na majd meglátom, hogy teljesít a páros.
Nos, megvolt a próba. Kocsiban - vonaton - szálláson és szabadban is használtam. Azokat az elvárásokat amelyek ilyen alkalmakkor felmerülnek a TL-WN725 adapter + F550 mobiltelefon >> hotspoot beállítás (nagyon)jól teljesítette. Látva tesztelésemet, egyik ügyfelem elővett fiókából egy Asus-N10 Nano-t, használjam neki már nem kell. Nem tapasztaltam lényeges különbséget a kettő között.
Köszönök minden segítő hozzászólást !
Sziasztok,
A Linksys WRT54GL routerre lehet-e csatlakozni egy olyan wifi adapterrel, amelyik csak n szabványra "van kiadva"? A választ előre is köszönöm!
Lehetséges, de nem biztos. A 802.11n szabvány megengedi, hogy és/vagy 2,4/5 GHz.-
A csatlakoztatandó eszköz adatlapján nézd meg, hogy tudja-e 2,4 GHz -et is.
Szerintem USB-n csak adattárolót kezel ez az ősrégi router. Procija se túl erős.. Olcsóbb az egészet lecserélni mint sticket venni bele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |