Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Analóg oszcilloszkóp javítása
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Lapozás: OK   181 / 248
(#) norcseszto hozzászólása Feb 11, 2017 /

A V/div 0.5V de minden állásban ezt csinálja,50uS és alatta szaggat, 1 mS állásban és fölötte jó ,
folyamatos.
(#) gerenk válasza norcseszto hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

Mind a két csatornára ugyanazt a jelet add, gondolom a kalibráló jel, és jól állitsd be hozzá VOLT/DIV kapcsolót mindkét csatornán egyformán.
(#) szapcsika válasza norcseszto hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

Ne adj rá semmilyen jelet! Legyen GND állasban mindkét bemenet. A trigger legyen Auto vagy Line állásban, hogy legyen vonal. Egyesével állítsad be a két csatorna vonalát külön, majd nézd meg, hogy kettős állásban mit csinál. Két vonalat kellene látnod, pont azon a helyen, ahol egyesével vannak.
Figyelembe véve természetesen az itt korábban elhangzottakat, hogy mikor célszerű a Chop és mikor az Alt mód. Nem biztos, hogy így álló képet fogsz kapni, hogy lássad a kapcsolási pontokat, ez attól függ, a triggert honnan veszi le. De ha a két vonal rendben megvan, akkor próbálkozhatsz jelet is adni az egyik/másik/mindkét csatira.
(#) norcseszto válasza gerenk hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

Próbáltuk a csatornákat jól mérnek ,ídőben és függőlegesen is minden méréshatárban dual módban is pontosan mér.
(#) gerenk válasza norcseszto hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

CHOPP módban a kapcsolási frekvencia zavarja a jeleket, fényerő csökkkenés is jelentkezik.
(#) dobanandras hozzászólása Feb 12, 2017 /

Sziasztok.Egy oszcilloszkopnak szeretnem ellenorizni es beallitani az idoalapjat.Tudom ezt egy ido marker generatorral lehetseges.Mivel nincs,kaphatok valakitol egy kapcsolasi rajzot?Koszonom.
(#) szapcsika válasza dobanandras hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

Bármilyen ismert frekvenciájú jellel meg tudod tenni, ehhez nem kell kifejezetten időmarker generátor. Azzal legfeljebb kényelmesebb.
Persze kérdés, hogy milyen frekvenvciatartomány kell.
(#) gerenk válasza dobanandras hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

Szia! Ezzel jól be tudod állítani az időalapot, a linearitást is, pár nS tűimpulzusokat generál. Oszcilloszkóphoz a FET és 741 rész nem szükséges.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017

Szia gerenk.A kepen pirossal bekeretezet tablazatott szeretnam beallitani.Kerlek ird le hogyan tudom beallitani,ha megepitem az altalad feltett kapcsolasi rajzot.Csak egy peldat kerek a tablazatbol.Nem szeretnek hibazni.Ha tul kicsi a tablazat,akkor ujbol elkuldom felnagyitva.Koszonom.

IMG_8445.JPG

Szia !
Mivel a kapcsolás egy 10 MHz-es kvarc stabil négyszög oszcillátor kiegészítve egy többfokozatú decimális osztólánccal és egy monostabil mv. ic.-vel ami a tűimpulzusokat generálja ezért igen széles beállítási lehetőséged van a méréshez. A táblázatod mind olyan impulzus időket tartalmaz amik a 10 MHz és annak leosztásaihoz alkalmazható. Ha elkészíted és használni kezded minden kérdésedre választ kapsz.

Gerenk es szapcsika,koszonom szepen.

Szívesen. Néztem az ST16A szkópod rajzát ill. CS10 amit képet feltettél. Nem tudom a vastagréteg kerámia ellenállásmodul valóban az R8 lenne mert az csak az AC/DC kapcsoló középső állásában az Y bemenet leválasztását és földelését szolgálná. Más szkópoknál ezt egyszerűbben oldották meg, közvetlenül leválaszt és GND re kapcsol. Valahogy az az érzésem nem ezt szolgálja a modul a 2X10 Mohm ellenállásával.Szerintem az a rajz nem jó hozzá, más meg nincs.

Ugy van,a rajz csak hasonlit .En is rajottem erre.Ugy volt felteve a goglira ,hogy ennek a szkopnak valo.Nem igy van.Ha gond lesz vele,akkor majd kell hogy modositsak,de eloszor fogok kerdezni itt.Koszonom.

A szkopom ST16A pont ugy nezz ki,legalabis kivulrol mint a Voltcraft 610/2 es az orosz szkop
Profkip C1-94M . Nem talatam kapcsolasi rajzot egyikrol sem.
(#) Stewe válasza dobanandras hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

Ránézek cirill betűkkel, mert hiába ugyanúgy néz ki....

Talán segít.

Nem az,hanem ami a kepen van.
(#) Stewe válasza dobanandras hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

Sajnos a feliratok nem látszanak, olvashatatlan maszat az egész.
(#) Stewe hozzászólása Feb 12, 2017 /

Az IEMI E 0103-A (román) oszcilloszkóphoz egy romániai fórumon (másfél hét után) találtam ingyenesen elérhető kapcsolási rajz gyűjtemény-linket. Talán az egyetlent a Földön.
Gyűjt ilyesmit valaki? Tudtok valakit akit érdekelhet?
Én természetesen elrakom, de nem biztos, hogy találkozom azzal, aki esetleg keresi...
(#) gerenk válasza Stewe hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

A linket belinkelhetnéd akkor más is megtalálja.
(#) asasin hozzászólása Feb 12, 2017 /

Üdv!

Nemsokat tudtam haladni a szkóppal lemértem a fekvő kondikat 1 kivételével az összes jó, annál az egynél 0.1µF helyett 40 nF mértem. De még mindig maradt a hiba. Érdekes hogy kb 2 másodpercenként előjön egy zajos jel utána előjön a sima pont és felváltva csinálja.
(#) Stewe válasza gerenk hozzászólására (») Feb 14, 2017 /

Fórumból volt egy fileshare oldalon, regisztrációval (ami körülményes), és ki tudja meddig lesz ott...
Gondoltam az Elektrotanyára, de ott nincs regisztrációm.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2017
(#) Ktulu válasza Stewe hozzászólására (») Feb 14, 2017 /

Meg osztanád a linket? Nekem egy E-0109 hez kellene jó minőségű rajz.
(#) gerenk válasza Stewe hozzászólására (») Feb 14, 2017 /

Nem kell regisztráció a tanyára hogy naponta egy dokut letölts.
(#) Stewe válasza gerenk hozzászólására (») Feb 14, 2017 /

Kettőt...
De én feltölteni szerettem volna.
(#) szikorapéter válasza asasin hozzászólására (») Feb 14, 2017 /

Még azt az egy kondit cseréld le. A diódát sikerült helyettesíteni/ kimérni a gépben?
(#) Stewe válasza Ktulu hozzászólására (») Feb 14, 2017 /

Romániai elektronikai fórum.
Sajnos az oldalon a kereső nem látható, valószínűleg csak regisztráció után, de a kérelemre három napja nem válaszoltak.
(#) szikorapéter hozzászólása Feb 18, 2017 /

Sziasztok. EMG TR4656-os szkóppal vannak gondok. Leginkább a nagyfeszültség tájékon vannak hibák (fényerőt maximumra véve látszik egy haloványabb pötty a csövön,de semmi másra nem reagál a cső (horizontális,vertikális eltérítés). Arra gyanakodok hogy alacsony a cső anódja. Ezt hogyan tudnám pontosan kimérni digitális műszerrel? (Max DC 1000V) Gondolom az egyenirányító csövekkel lehet gond,esetleg még a kapcsoló üzemű átalakítónál. Egyenlőre nem próbáltam tekergetni a HV adj potmétert, mivel alapvetően a mostani nagyfeszültség értékét sem ismerem. Ott szeretnék mérni ,ahol a két piros nyíl látható. Ha azokon a főbb pontokon megvan az anód akkor máshol keresem tovább a problémát.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2017
(#) szikorapéter válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 18, 2017 /

Találtam hozzá egy ilyen rajzot,nem tudom hogy ez az ő rajza-e de elvileg típus azonos. Itt a feszültségek az anódnál: (a dupla DY86 után): 4-5000V a cső eltérítői felé menő (és rácsok felé): -850V (-950V ez nem látszik valami jól),de így legalább tudom hogy az ott lévő feszültséget a multiméteremnek még közvetlenül bírnia kell, az anódsapka feszültségét viszont már csak osztón keresztül viseli el. Mekkora ellenállásokkal tudom leosztani az anód 5KV-ját a műszerem maximális 1KV-os feszültségére?

05.jpg

(#) gerenk válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 18, 2017 /

Az attól függ mennyi a műszered belső ellenállása 1000 VDC, ha csak 1 Mohm felejtős a dolog.
(#) szikorapéter válasza gerenk hozzászólására (») Feb 18, 2017 /

Az az olcsóbb műszerem,azon kívül még akad egy maxwell MX-25 401 ,ez gondolom jobb adatokkal bír.
Következő: »»   181 / 248
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem