Fórum témák
» Több friss téma |
Segítsetek ! egy ismerősöm csak úgy hipp-hopp cserélgeti a magnetronokat , ugy van vele , mindegy hány literes vagy teljesítményű a gép , belerak egy másikat. Ha megy akkor szerinte az úgy jó .
kérném a véleményeteket ! Köszi előre is.
Ha méretre és felfogatásra megegyezik, vagy közel azonos, akkor működik vele.
mi az hogy közel azonos ? szerintem így "túlozva" de időzitett bombát csinál amiről foggalma nincs.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2017
Nekem volt több szervizes ismerősöm, akik nem foglalkoztak sosem azzal, hogy mi a tipusa, milyen kell a készülékbe. Ha méretre hasonló, vagy majdnem azonos volt -és épp volt raktáron-, beletették. Néha reszeltek a felfogató lukakon, néha csak két átellenes csavarral fogatták le, néha meg a fűtésre menő vezetéket toldották meg, mert a fűtés csatlakozó 90 fokkal el volt forgatva az eredetihez képest, ha felcsavarozták a magnetront. Működött mind.
Erre írtam, hogy ha közel azonos... A legjobb persze az, ha a méret és a felfogatás is egyezik. Nem kell ebből misztikumot csinálni szerintem, ha méretazonos, akkor mehet bele. A Samsung is küldött a saját gyártmányaihoz teljesen más tipusjelű magnetront, még a méretük sem volt teljesen mm-re azonos, csak a felfogatásuk. Ha nekik jó az is, akkor másnak miért ne... ? A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2017
Csináltam már én is ilyet. A halott magnetron helyett egy más típusút szereltem be kis barkácsolással mert nem jó helyen voltak a rögzítési pontok. Évek nóta tökéletesen megy.
Mindenesetre miután minden mást kizártam, megvettem a magnetront.
A benne lévő: LG 2M214-39F A webshop szerint Goldstar (ebből lett LG) 2M214-39G (és felsorol vagy 4-et, köztük az F-est hogy ezekkel csereszabatos). Otthon kinyitva a dobozt: LG 2M214-39F lett! (..annyi a különbséggel a benne lévőhöz képest, hogy az eredeti matricájára még Made in Korea volt nyomtatvam erre meg Made in China ) Összerak (2 diódapakkból a 2 hót használva, 10AT biztivel) és mint újkorában, szépen csendesen működik és melegít. Már csak a foglalattal egyben cserélhető izzót kellene pótolnom, ill. a a gördítő cuccnak az egy hiányzó kerekét.. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2017
köszönöm a véleményeket bár nem igazán nyugodtam meg. tanultam belőle.
Idézet: „Már csak a foglalattal egyben cserélhető izzót kellene pótolnom,” Sarus? De mondjuk szinte mindegy is... Szerintem ide is igaz a mondás, hogy ha befér a feje a lyukba akkor megfelel. Ha meg teszel vele sorba egy diódát, akkor örök élet (bár nem "ragyog" annyira) Idézet: „ill. a a gördítő cuccnak az egy hiányzó kerekét.. ” Ez nehezebb dolog. Nincs meg a hiányzó darab? Vagy lehet "lomizni"/esztergálni/barkácsolni, stb. Mindkettőre igaz, hogy Pesten az Orczy-ban (és másutt is, persze) lehet venni alkatrészt... De mint írták, ha belefér, akkor jó.
Adott egy Delonghi mikro ... hibajelenség hogy 5-10mp -ig működik rendben, majd hangos zúgásba kezd, és a melegítő térben sűrű füst jelenik meg. A Magnetron végén ívkisülés nyomok, a magnetron előtti csillám lemez el van szenesedve, műszerrel mérve a szenes rész vezeti az áramot.
A csillámlemez cseréje megoldhatja a problémát, vagy a kép alapján a magnerton is kuka? A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2017
Szia!
Igen, megoldhatja a problémát.
Egy pár perces próba idejéig járathatom csillámlemez nélkül?
Nem elég cserélni a csillámlemezt, hanem a helyénél jó alaposan le kell tisztínani a sütőteret, meg minden olyan részt, ahová fröccsenhetett zsíradék. Ha nincs túl közel a magnetron antennájához a fém ház, akkor még működhet rendesen.
Csillám nélkül ki kell próbálni, hogy melegít-e a magnetron és nem húz-e valahová az antenna megégett része. De csak az alapos tisztítás után. Ha jó, akkor mehet bele a csillám. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2017
Igen, persze. Azért van ott, hogy az érintésvédelem biztosított legyen és hogy ne menjen át az ételek gőze.
Mi van olyankor, ha a mikró pl ugyan abban a tányérban lévő ételt hol 2 perc alatt melegíti fel forróra, de van olyan is hogy kell neki 4-5 perc is. Trafót, kondit stb-t átnéztem és jónak tűnik, de mérésre a magnetron is jó, nem látszik rajta semmi rendellenes. Hol jobban melegít, hol rosszabbul. Ezt mi okozhatja? ( csak azt ne mondjátok hogy egyik esetben hidegebb az étel mint a másikban )
Ez a kérdés akkor lenne jó, ha mindig ugyanolyan tömegű, alakú és víztartalmú ételek melegednének fel különböző mértékben.
Ez igaz, de mondjuk egy tányér levest, hol hosszabb ideig kell melegíteni hogy forró legyen, hol kevesebb is elég neki. Pedig egy fajta tányért használok. Gondoltam rá, hogy edény függő lehet, ezért is próbáltam ugyan olyanban melegíteni. Nem olyan régóta csinálja, előtte nem volt ilyen gond vele. De ugyan így járok, ha pl egy bögre vizet melegítek. Nem igazán tudom már hogy mit nézzek meg rajta
Köszönöm a segítséget, próbaképp 1 pohár víz felforralva, szikrázás, erős zúgás nélkül.
Már csak a csillámlemezt kell pótolnom!
Sziasztok! Feleségem NILE Line mikrohullámú sütőjében hétvégén szeretném megtisztitani a grill fűtőcsöveket, de ha majd visszahelyezem a tisztitás után őket, akkor nem lesz baj belőle ha forditva helyezem vissza? Tudom hogy a grillfunkció váltakozó árammal üzemel, de biztos ami biztos.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Sok sikertelen próbálkozás után, segítségeteket és tapasztalataitokat szeretném kérni. Egy Samsung G2711N típusú mikróról lenne szó. Tulajdonképpen az a nagy probléma vele, hogy (indításkor még belül világít és szépen forgatja is a tányért, mintha minden rendben menne, viszont ezalatt) egyáltalán nem melegít. Amit biztosan tudok mondani, hogy a magnetron, a nagyfesz kondi, a dioda, a nagyfesz bizti, és a trafó tuttira jók (amíg volt rá alkalmam mindegyiket áttudtam tenni egy másik mikróba és ott ezek tökéletesen működtek). Gondoltam hátha az ajtónál lévő 3db mikrókapcsoló egyike lehetne a ludas, de véleményem szerint azok is jónak tűnnek (menet közben az ajtó kinyitásakor megáll a venti és a tányérforgató is, plusz a 'kioldás' is megvan). Nem tudom mire lehetne még gyanakodni; talán a relé vagy a előlapon lévő kapcsolók egyike, esetleg a hálózati panelen valami?? Amúgy a mikró grillezős része viszont meg működik rendesen. Újat, ha lehet még nem szívesen vennék, inkább szeretnék a segítségetekkel újra életet lehelni bele Akinek van bármi ötlete, javaslata az kérem segítsen. Mindenféle lehetőséget szívesen fogadók.
Helló! hogyan állapítottad meg,hogy az általad megvizsgált alkatrészek jónak tűnnek. Szemre vételezéssel?
A nagyobb alkatrészeket még sikerült átraknom egy másik működő mikróba és ott ezek megfelelően melegítették az ételt. Viszont a az ajtónál lévő mikrokapcsolókat működés közben még csak fáziskeresővel néztem, de akkor az áramkört a kapcsókkal felváltva-megszakítva helyesen működött. Ezért gyanakodtam inkább a relé vagy esetleg más szóba jöhető alkatrészre.
Azt még nem néztem (tudom szarvas hiba ).. elmondanád hogy mit kell pontosan mérni? Mindkettő hálózatról érkező (primer csatlakozón) meg kora feszültségnek kell meglennie, és ez mind a kettőn azonos kell hogy legyen?
A két primer csatlakozópontra kell tenni a műszerzsinórokat, AC állásba kapcsolt műszer 230V körüli feszültséget kell mutasson.
Hali!
A tápfesz. panelen is szokott lenni bizti. Üveg, vagy porcelán, cserélhető, vagy beforrasztott fix. Ez is meg tudja tréfálni az embert.
Megnéztem, és hát ezen a típusú panelon ráadásul kettő bizti is van.samsung sn-3weh
Sajnos mindegyik bizti jó:/ Amúgy lehet hülye kérdés, de nem lehet, hogy esetleg itt a nyákon valamelyik kondi vagy tekercs, vagy ellenállás a rossz és az okozhatja ezt a hibát?? A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017
Megmértem és mint kiderült nincs meg a kellő feszültség...
Ilyenkor lehet tudni, hogy mi okozhatja ezt a hibát?
A lágyindítót nézd meg. Van rajta két nagy ellenállás. Az egyik szakadt lesz.
Idézet: „Megmértem és mint kiderült nincs meg a kellő feszültség...” Mivel mérted? Mekkora feszt. mértél? |
Bejelentkezés
Hirdetés |