Fórum témák
» Több friss téma |
rá mértem és a lábakon testhez viszonyítva 1. 2. lábakon 0v 3 lábon 18v., 4 lábon 2.0 v
5 ös lábon 18v ismét , és halkan és recseg a hangszóró
Nem jelölted a feszültségek polaritását. A 3-as lábon negatív a feszültség?
Szerk.: kérlek kezd nagybetűvel a mondatot és használd a szükséges írásjeleket mint a többi fórumozó! A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2017
Szia negatív a 3-as lábon a feszültség.
Akkor ez nagy valószínűséggel egy hibás IC. A kapcsolás ilyesmi lehet. A példa szerinti R1 ellenállásnak át kéne vinni a 4-es láb feszültségét a 2-esre.
Sziasztok szép reggelt most reggel rá mértem az íc-ére. 1 es lábon 0v 2es lábon 1.5v 3 as lábon 18.5v- 4es lábon 2v- 5 ös lábon 18.5volt űdv lali
Szia! A polaritás jelét tedd a mérőszám elé, mert így kicsit zavaros. Ha jól értem, akkor 2-es láb +1,5V és a négyes -2V. Ettől függetlenül kuka az IC.
Szia próbának egy új íc t raktam be ott mértem a feszeket
Sziasztok létezik hogy a tl084 ment el vadászni 2db is van az alaplapon + 1db lm4558 as ic végig méreg gettem az elkókat
Szia! Nagyon szokatlan, hogy egyszerre ennyi alkatrész menjen tönkre. A táp. vagy a test nem lehet valahol megszakadva?
szia holnap végig nézem a tápot meg a testelést is
Sziasztok! Valaki vàlal hàzimozi javìtàst Budapesten?? Van egy sony hàzimozi, bekapcsolàskor a tàp relèje kattan, viszont a segèd àramkőr nem indìtja a tàpot. Van benne egy àram figyelő IC, ami blokkolja az indìtàst valòszìnűleg (NJM2103D) de nem tudom pontosan, mert kimèrni nem tudtam megfelelő műszer hiànya miatt. Segìtsèget szeretnèk kèrni, persze nem ingyen.. vàlaszokat előre is köszi. Vaszkò..
Sziasztok!
Kaptam egy hibás JVC TH-A25 típusú házimozit. Előéletéről annyit tudok, hogy elméletileg villámlás áldozata lett. Hosszas méricskélés és alkatrészcserélgetés után arra jutottam, hogy zárlatos az M66010 (UIC500) IC. Pontosan nem tudom, hogy mit vezérel, de szerintem (nekem) nem létfontosságú összetevő. Előtte volt egy pici dióda, amit kivettem. A készülék így bekapcsol, minden relé behúz. Indításkor a hangszórók (szerintem túl) hangosan pattannak. Hang viszont nincs semmilyen üzemmódban sem, csak nagyon halk sistergés, az erősítő alapzaja. Viszont hihetetlenül forrósodik az a hűtőborda, amelyen a PQ1, PQ6, PIC3, PIC4, PQ7 és a PQ5, PQ2, PBD1 sorszámú alkatrészek vannak. Nem tudom, hogy melyik melegedhet (és miért). CD-t lejátssza, képet is ad, csak hang nincs. Igazából lemezről és a digitális/analóg bemenetéről szeretnék zenét hallgatni vele. Ha lesz időm, holnap bemérem, nem zárlatos-e valamelyik bordakörnyéki alkatrész. Valahogy működtethetem-e az erősítőjét 5.1-ben? Mivel pótolhatom az IC-t, ha kell? Rajzok Előre is köszönöm!
Haladtam az erősítővel egy kicsit. Mostmár a relék nem húznak be, de a protect felirat sem jelenik meg. Előtte megmértem, a hangszórókon 4V egyenfesz volt. Ezért pattantak a hangszórók. A melegedő alkatrészeket sikerült megfigyelnem. Az előerősítő +/-12V-os stabilizátorai forrósodnak, de minden feszültség megvan. Valami tényleg a kiiktatott IC körül lesz, úgy érzem.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy elektronikai problémával kapcsolatosan. Adott egy Philips mcd 122 típusú micro házimozi rendszer,amit a "konyhában" rádió hallgatásra használok. A problémám a következő lenne:-egyre gyakoribb az a hiba ,hogy működés közben véletlenszerűen, teljes hangerőn pattan egyet mindkét hangfal, majd teljesen elhallgat a készülék. Esetekben újraindul és ugyanezt megismétli vagy épp teljesen lefagy, vagy egyántalán nem szól attól függetlenül,hogy a kijelző működik. A konnektorból, kihúzás majd visszadugás után,esetekben előfordul,hogy gyors kattogó hang hallható, ami úgy gondolom a cd mechanizmustól ered. Sajnos ilyenkor órák elteltével lessz csak újra használható a készülék mindaddig amíg megint be nem következik az az ominózus nagy pattanó hang a hangfalakból. Legyetek szívesek ha tudtok valami megoldást erre a problémára azt osszátok meg velem. Előre is köszönöm! Üdv,Laca
Van egy Sony TA VE-810G tipusú házimozi erősítőm. Hibája,hogy nem indul el a Stand-by áramköre. Ezen a Stand-by panelon nagyobb feszültséget mértem, mint a rajza szerint van megadva. szeretnék segítséget kérni, hogy mi lehet a hiba.
Szia.
A kérdésedre csak akkor lehet válaszolni, ha megadod, hogy hol mértél magasabb feszültséget, illetve hol mi mérhető?
Szia Steelbird! A mért feszültségek: a 2SD2012 mindhárom lábán 14,3V-ot mértem. Ugyancsak a kimeneti pontján ahol 5,6V-ot mutat a rajz, ott is 14,3V a fesz. Ez a panel egyenlőre ki van véve az erősítőből. Vissza téve melegszik rajta a trafó és a 2SD2012 tranzisztor is.
Szia.
Az IC -nek van egy belső referenciája, a 2 -es lábán férsz hozzá. 1,235V Ha itt jóval több van, akkor az IC -nek annyi. Először ezt nézd már meg.
Szia! Az IC lábainál a következő feszültségeket mértem az erősítőből kivett állapotban: 1.láb 0v 2.láb1.6v 3.láb14.4v 4.láb negatív 5.láb 14.4v 6.láb2.4v 7.láb2.8v 8.láb0v
Vagy zárlatos a Q902, vagy szakadt az IC 3-as lábán az IC kimenő tranzisztora.
Vagy mindkettő.
sony_ta-ve810g.pdf - 8.30 MB LinkSony Erősítő Szia! megpróbáltam felrakni az erősítő pdf rajzát remélem,hogy meg lehet jeleníteni.
Üdv Nektek!
Kaptam egy System Fidelity HTR-405-ös házimozi erősítőt. A következő hibajelenséget mutatja: a készüléken levő gombok nem működnek, viszont a táviránytóra rendesen reagál. Másik hibajelenség, hogy a készülék 2.1-ről magától átkapcsol 5.1-be. Mi lehet a hiba? Ötletek? Köszönöm!
Sziasztok!
Van egy 5.1-es házimozi amit a rajta lévő AUX bementen keresztül jack apa-apa kábellel kötöttem pc-re. Ha be van dugva a pc-be és nincs lejátszás, akkor zajos, ellenben, ha elindítok egy számot, akkor nincs zaj. Ha pl telefonra csatlakoztatom, nem zajos, ha nincs lejátszás, akkor se. Ha nincs bedugva sehova a kábel, csak lóg a levegőben akkor sem zajos. Szerintetek mi lehet a baj? Köszönöm a segítséget!
Pc hangkártya gyenge minőségű valószínűleg.
Esetleg nem segítene, ha leválasztanám a jelbemenetet két kondival?
Hirtelrn nrm is tudom mekkora értékekkel kellene, hogy ne veszne nagyon a hangtartomány.
Szia! A kondenzátor nem segít. Ha földhurok okozza a zajt, akkor trafós leválasztásra lesz szükséged.
Gyakran elég az erősítő bemenetét a csatlakozónál 1 k, vagy kisebb ellenállással terhelni csatornánként.
Szia!
Sikerült megoldást találnod ERRE a problémádra? Hozzám is került egy ilyen aktív sub, várja a sorsát.
Szia, igen, írom privátban.
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Philips Blu-ray lejátszó ventillátora nem forog folyamatosan.A tápjában kidurrant 2 fet (SMK1350).Kicseréltem, 2 dióda(1N4148) is vezetett mind a 2 irányba.Van benne egy ventillátor a mi csak 1cm-t forog jobbra és balra bekapcsolás után.Nem tudom, hogy hogyan kellene működnie.Folyamatosan kell-e forognia, vagy csak akkor kell folyamatosan forognia amikor elér egy bizonyos melegedési szintet.Csatolok 1 rajzot erről a részről. Köszi előre is
Sziasztok!
Ha a Házimozi hangszóró kimeneteken nincs jelölve a polaritás, akkor azt hogyan lehet kimérni? (Pioneer XV-DV370) Sajnos a gyári kábelek nincsenek meg. Köszönöm előre is a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |