Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Én már használtam ilyen illesztőt. De keress rá neten. "i2c level shifter FET"
Ezer tálálat, hasonlítsd össze
Megy de az összes mutató kék
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2017
poconfig be tedd be:
hour_color=1 min_color=1 sec_color=1 1 kék, 2 zöld stb
Melóba nem viszem nem tudom már tesztelni.. Indulnom kell..
Szia!A MCP79410 RTC MFP lábat nem kell bekötni ugye?Audio EN láb az tápra húzva fog működni?Egyenlőre ezek a kérdések maradtak nyitottak találtam bőven hibát de javítottam többször csekkolom ..
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2017
Szia
MFP láb nem kell. Audio EN felhúzva jó lesz. Ha lesz időd 611 teszteld.köszi. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2017
Egy előlapot is tervezek hozzá folytatólagosan TSOP -t milyet tegyek rá?Infra led 1 vagy kettő? Led sima vagy bikolor vagy rgb ? Hányat? Nyomigomb hányat?PI szélessége és magassága a nyák 56x20mm..
Ezeket még nem tudom. Nyilván kell egy start/stop gomb ami a DCDC ket kapcsolja. Más gomb egyenlőre nem kell. LED-ek is tökmindegy mindenki olyat tesz rá amilyet akar. Ugyanez a helyzet a TSOP al is. Várj még az előlappal. Kicsit a dolgok előtt jársz
![]()
6.11 ftp frissítés és reboot után nem indult..Kártya kernel felülírása kártyaolvasóban most megy..WEB console log nem ír hibát..Most alszok egyet addig had menjen.Ha legyártatjuk az öcsit valami egyszerű előlap csak kéne neki mit vele egyben megcsinálnak....
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2017
Nem sokáig ment a 6.11 verzió megállt,lefagyott ha a tápot lehúztam akkor sem indult el újra.. Most letöltöttem a bootcode állományt újból,leformáztam a kártyát lassú formázással rátettem mindent újból most megy. Lehet valami a kártyaolvasásnál van?
Jól tetted hogy újra letöltötted mert került bele egy új file.
alam.wav Maga a kernel is frissült csak a verziószámot nem emeltem.
Igen szépen kolompol az ébresztő
![]()
Megint lefagyott a pi error ninccs semmi a log-ban..Táp le úgy elindul.. Visszatér a rfm fagyi??
Nem az rfm miatt fagy ha fagy, ez mas. Valami mas megoldas kell a wav ok memoriafoglalasara. Ez kavarhat be.valami nem jo a malloc al.
Most úgy fagyott,hogy elértem a webszerveren da az óra állt..
Nem semmi..most megint dolgozom nincs nálam nem tudom ma már tesztelni..
Én most letöltöttem a 6.12 állományt hozzá a csomagolt hozzávalókat.
Az eredmény annyi, hogy a power led világít, de az égvilágon semmi több. Még csak fel se villan egy sem. Most letöltöm a 6,11-et. Egyébként nálam az útólsó ami ment az a 6.08....
6.10 ledek villognak 2000ms majd 10ms és kialszanak a ledek, és előröl az egész.
Felraktam a 6.08-at az elindult simán.
Megint kicsit átszabta.. Ez már a véglegesnek szánt verzió körül van csak még kell csekkolnom. Teljesen méretre igazítottam a tüskesor és a két furat (ami GND-n is van) is felkerült rá így majd frankón egymáshoz és alaplaphoz rögzíthető olyan megfelelő méretű csavar kell közé mint a monitorcsatlakozókban is van..Még megfejelem pár 3,7V zenerrel a 3,3 részét talán..
Raktam a 3,3V részre zenereket,egy 2A smd főbiztit,wpovernerk is 2A biztit,motornak 1A biztit.DS szenzornak is befért még két tüske majd mehet rajt parazita táplálással..Nem tetszett nekem az a megoldás,hogy a MP1471A dc konverterek EN lábát a pi GPIO közvetlenül hajtja meg és bizonytalan is a 3,3V mert az adatlap szerint a főtápra kell felhúzni,na én ezt tettem és a wpover,motor dc konverter egyben fel van húzva főtápra majd ezt lehet levinni GND-re egy fet húzza le ha kap jelet a pi-ről.. Igaz majd a működést meg kell fordítani mert jel nélkül lesz bekapcsolva..
Azt vettem észre ha felülírok valamit az ftp akkor vagy háromszor boot reset van a pi-n amire elindul..Még egy felfedezést tettem mégpedig azt,hogy ha nem kap netet folyamatosan resetel a pi (a régi 5-ös verzióknál ment az óra csak az idő nem állt be) szerintem az idő frissítésnél lehet valami bug mert ha nem kapja meg vagy sikertelen akkor van ez a reset meg szerintem a befagyáshoz is köze lehet mert néha ha iyen resetek vannak nem érni el a webszervert sem ha olyanja van..Most megy a 6.12 verzió igaz nem ment sokat mert próbálgattam..
Valóban a NET kapcsolat hiánya is kernel pánikot okozott. El sem indult NET nélkül. Aztán később is ha épp használni akarta a NET kapcsolatot és pont nem tudta mert wifin kimaradt egy csomag akkor is pánikot....
![]() 6.13 ban javítva Talán a TFTP hibád is ezért volt mert nálam nem jelentkezett. Mondjuk én LAN-on vagyok nem wifizek. NEt is gigabites, nem fordul elő csomagvesztés. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2017
Az órakvarc pad-jei nagyon picik.
Egyre szebb ![]() Majd csinál egy pontos alkatrészlistát. Főleg az aktív elemekről, hogy mi lett a végleges. Tokozás meg minden.... Meg akarom rendelni Chipcad-ből. Úgyis heteket kell majd várni rá. Csinálunk egy vasalós próbát vagy felejtős? A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2017
6.12 nem egész egy órát ment majd leállt az óra logban semmi nincs róla ftp-n elértem beletettem a 6.13-at azzal sem indult a reboot után csak a táp megszüntetésével sikerült újraindítani (valószínűleg az rfm állt le) most megy a 6.13. Majd nyomtatok egyet valamikor megpróbálom de a mama hüvelyt nem lehet beforrasztani mert ugye nincs a furatgalván.. A többit át lehetne vezetni úgy terveztem,hogy alkatrész alatt nincs átvezetés..
Majd azt nézd meg ha leáll hogy az ACT led ugyanúgy megy mint előtte?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |