Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1224 / 1386
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

Minek öt perc ha egy is elég ??
(#) mc-4 hozzászólása Márc 23, 2017 /

Sziasztok!
Élesbe ment a nyák gyártás.
Azon morfondírozok, hogy 70 mikronos lapra csináltam az erősítő paneljeit és így a szolder maszkot fel tudom laminálni hibátlanul? Mert ez a rajzolat érezhetően jobban kiemelkedik.
(#) kaqkk válasza mc-4 hozzászólására (») Márc 23, 2017 /

Megpróbálhatod de a vezetők mellett biztosan marad levegő a fólia alatt , ittott lesz pár bubi a fólián mire elkészül .
(#) zolee1209 válasza mc-4 hozzászólására (») Márc 23, 2017 /

A laminálótól is függ. Ha legalább 70°C-ra képes a panelt felmelegíteni, elég erővel nyomja a fóliát a panelre és elég lassú, akkor van rá esély, hogy alacsony, vagy nulla hibaszámmal sikerül.
(#) mc-4 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Szia!
Már az éles nyákot forrasztó maszkolom, elterül vagy kikeményedik a sütőben?
(#) kaqkk válasza mc-4 hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Kikeményedik , ha levilágítás előtt találsz bubit (ami valószínű) szúrd ki tűvel és rakd vissza a laminálóba a nyákot
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017

Ezzel a módszerrel kezeltem őket, köszi!
(#) mc-4 hozzászólása Márc 26, 2017 / 1

Nyákok kész vannak...
Szeretettel várják a karbamid fúrókat!
Köszönöm a segítséget!!

Ügyes vagy !
(#) Stewe válasza mc-4 hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Ugye fogalmad sincs mi az a karbamid?
(#) kaqkk válasza Stewe hozzászólására (») Márc 26, 2017 1 / 1

Te meg csak kötekedni akarsz? Elírta keményfém -volframkarbid nem mindegy ? Tudjuk miről van szó . Ha vídia fúrót ír akkor is felvilágosítottad volna ? Ja ! És te tudod mi a KARBAMID ?
(#) Stewe válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 26, 2017 2 /

Igen egész pontosan.
De nem értem miért háborogsz, a hobbi fórumok egyik legfontosabb ismérve a pontosság kell legyen.
Egy felnőtt ember legalább annyira igényes kell legyen, hogy nem ír le semmit, ami nem biztos. A karbamid, és a fém-karbid mocskosul nem ugyanaz, ráadásul csak egy ötvözőről van szó, nem az anyagáról.
Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul!
(#) mc-4 válasza Stewe hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Ilyen fúró... Lényeg hogy 15-20 lyuk után se legyen kerekre kopva a feje.
(#) kaqkk válasza Stewe hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Azért "háborgok" mert mostanában minden fórumon ez meg hogy nem segít senki a másiknak hanem szavakon lovagol ,de semmi baj legyél pontos és beszélgess arabusul

Szia!
Még az í-re a pont az alkatrész oldal feliratozás lenne...

Azt megoldhatod többféleképpen , 1:dry fóliával 2: lézernyomat vasalással(laminálással) 3: lötstop fóliával
(#) Stewe válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

De nem is ver át senki mást, csak azzal, hogy pontatlan dolgokat ír le.

Csak olyasmit hagyjunk magunk után, ami senkit nem vezet félre!
(#) kaqkk válasza Stewe hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

És még mindig csak az off-ot szaporítod......

Szerintem az első lesz a nyerő, amint kész rakok fel képet.
A beültetési kép kell negatívban és már mehet is?
Köszönöm!

Csak szerintem a zöld lötfólia miatt nem fog túl jól mutatni a kék dry a másik oldalon .
Én inkább a lézernyomatot választanám és "megködölném" színtelen lakkal.

Alszom rá egyet.
Köszi!
(#) papus51 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 27, 2017 /

Szia!
Idézet:
„Azt megoldhatod többféleképpen , 1:dry fóliával”

Ez engem is érdekelne. Az újabb lúgos fürdő nem bántja a már korábban felvitt lötstop réteget?
(#) mc-4 válasza papus51 hozzászólására (») Márc 27, 2017 /

Szia!
Elméletileg nem szabadna neki, meg van pluszba uv-zva és sütőben 150C 20 percig sütve. Igen jól ki van keményedve. Próba nyákon kipróbálom, tapasztalatot megosztom.
(#) zolee1209 válasza mc-4 hozzászólására (») Márc 27, 2017 /

Ha a lötstop fólia ki is van égetve, akkor a tömény lefolyótisztító is csak napok alatt szedi le, nekem ez a tapasztalatom. Ha csak UV-vel lett kikeményítve, szerintem már akkor sem bántja az előhívó addig, amíg a másik réteg előhívódik. Ugyanakkor másik érdekesség a dry fóliával kapcsolatban: ha sokáig éri UV fény, először egyre sötétebb lesz, majd kifakul. Igaz, ez a folyamat is csak napok alatt ment végbe úgy, hogy kint volt a szabad ég alatt. Volt, hogy alu-ra vittem fel a dry fóliát, és rá kellett égetnem. Ezt hőlégfúvóval végeztem, biztos kapott 200°C felett, de ekkor is kifakult. Alacsonyabb hőfokon beégetve, pl a lötstoppal egyszerre, 140-150 fokon mi lesz vele, nem tudom, még nem csináltam. Lehet, azon a hőmérsékleten kezelve a fényre sem fakulna ki idővel. De végső soron úgy is jobbára fénymentes helyen lesz a panel, csak érdekességképpen írtam le a tapasztalataimat.
(#) fastaction hozzászólása Márc 27, 2017 /

Sziasztok, érdeklődnék , hogy a. https://www.hobbielektronika.hu/cikkek/index.php. cikkben szereplő nyáknak egy , vagy két oldala fóliázott .
Ez egy 7107-es ics panelmérő. Most úgy értelmezem , hogy egyoldalas . Ic alulról az alkatrészekkel. Kijelző felülről forrasztva. Köszönöm előre is!
(#) niedziela válasza fastaction hozzászólására (») Márc 27, 2017 /

Próbáld meg a konkrét cikket belinkelni
(#) kaqkk válasza papus51 hozzászólására (») Márc 27, 2017 /

A beégetett lötstop fóliát már csak leköszörülni lehet sem sav sem lúg nem bántja , hátmég az a kicsi mosószóda ...
(#) RoliNyh válasza fastaction hozzászólására (») Márc 27, 2017 /

Egy oldalas...
(De kérdem én, érdemes szöszölni vele, ha kompletten megrendelhető keletről fillérekért?)
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2017
(#) fastaction válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 27, 2017 /

Köszönöm! A kihívás (nekem az ) és a bütykölés , miatt .
Következő: »»   1224 / 1386
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem