Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Élesbe ment a nyák gyártás. Azon morfondírozok, hogy 70 mikronos lapra csináltam az erősítő paneljeit és így a szolder maszkot fel tudom laminálni hibátlanul? Mert ez a rajzolat érezhetően jobban kiemelkedik.
Megpróbálhatod de a vezetők mellett biztosan marad levegő a fólia alatt , ittott lesz pár bubi a fólián mire elkészül .
A laminálótól is függ. Ha legalább 70°C-ra képes a panelt felmelegíteni, elég erővel nyomja a fóliát a panelre és elég lassú, akkor van rá esély, hogy alacsony, vagy nulla hibaszámmal sikerül.
Szia!
Már az éles nyákot forrasztó maszkolom, elterül vagy kikeményedik a sütőben?
Kikeményedik , ha levilágítás előtt találsz bubit (ami valószínű) szúrd ki tűvel és rakd vissza a laminálóba a nyákot
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
Nyákok kész vannak...
Szeretettel várják a karbamid fúrókat! Köszönöm a segítséget!!
Te meg csak kötekedni akarsz? Elírta keményfém -volframkarbid nem mindegy ? Tudjuk miről van szó . Ha vídia fúrót ír akkor is felvilágosítottad volna ? Ja ! És te tudod mi a KARBAMID ?
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
Igen egész pontosan.
De nem értem miért háborogsz, a hobbi fórumok egyik legfontosabb ismérve a pontosság kell legyen. Egy felnőtt ember legalább annyira igényes kell legyen, hogy nem ír le semmit, ami nem biztos. A karbamid, és a fém-karbid mocskosul nem ugyanaz, ráadásul csak egy ötvözőről van szó, nem az anyagáról. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul! A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
Ilyen fúró... Lényeg hogy 15-20 lyuk után se legyen kerekre kopva a feje.
Azért "háborgok" mert mostanában minden fórumon ez meg hogy nem segít senki a másiknak hanem szavakon lovagol ,de semmi baj legyél pontos és beszélgess arabusul
Szia!
Még az í-re a pont az alkatrész oldal feliratozás lenne...
Azt megoldhatod többféleképpen , 1:dry fóliával 2: lézernyomat vasalással(laminálással) 3: lötstop fóliával
De nem is ver át senki mást, csak azzal, hogy pontatlan dolgokat ír le.
Csak olyasmit hagyjunk magunk után, ami senkit nem vezet félre!
És még mindig csak az off-ot szaporítod......
Szerintem az első lesz a nyerő, amint kész rakok fel képet.
A beültetési kép kell negatívban és már mehet is? Köszönöm!
Csak szerintem a zöld lötfólia miatt nem fog túl jól mutatni a kék dry a másik oldalon .
Én inkább a lézernyomatot választanám és "megködölném" színtelen lakkal. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
Szia!
Idézet: „Azt megoldhatod többféleképpen , 1:dry fóliával” Ez engem is érdekelne. Az újabb lúgos fürdő nem bántja a már korábban felvitt lötstop réteget?
Szia!
Elméletileg nem szabadna neki, meg van pluszba uv-zva és sütőben 150C 20 percig sütve. Igen jól ki van keményedve. Próba nyákon kipróbálom, tapasztalatot megosztom.
Ha a lötstop fólia ki is van égetve, akkor a tömény lefolyótisztító is csak napok alatt szedi le, nekem ez a tapasztalatom. Ha csak UV-vel lett kikeményítve, szerintem már akkor sem bántja az előhívó addig, amíg a másik réteg előhívódik. Ugyanakkor másik érdekesség a dry fóliával kapcsolatban: ha sokáig éri UV fény, először egyre sötétebb lesz, majd kifakul. Igaz, ez a folyamat is csak napok alatt ment végbe úgy, hogy kint volt a szabad ég alatt. Volt, hogy alu-ra vittem fel a dry fóliát, és rá kellett égetnem. Ezt hőlégfúvóval végeztem, biztos kapott 200°C felett, de ekkor is kifakult. Alacsonyabb hőfokon beégetve, pl a lötstoppal egyszerre, 140-150 fokon mi lesz vele, nem tudom, még nem csináltam. Lehet, azon a hőmérsékleten kezelve a fényre sem fakulna ki idővel. De végső soron úgy is jobbára fénymentes helyen lesz a panel, csak érdekességképpen írtam le a tapasztalataimat.
Sziasztok, érdeklődnék , hogy a. https://www.hobbielektronika.hu/cikkek/index.php. cikkben szereplő nyáknak egy , vagy két oldala fóliázott .
Ez egy 7107-es ics panelmérő. Most úgy értelmezem , hogy egyoldalas . Ic alulról az alkatrészekkel. Kijelző felülről forrasztva. Köszönöm előre is!
Próbáld meg a konkrét cikket belinkelni
A beégetett lötstop fóliát már csak leköszörülni lehet sem sav sem lúg nem bántja , hátmég az a kicsi mosószóda ...
Egy oldalas...
(De kérdem én, érdemes szöszölni vele, ha kompletten megrendelhető keletről fillérekért?) A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2017
Köszönöm! A kihívás (nekem az ) és a bütykölés , miatt .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |