Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Gép belül. Szintén netes kép. Bővebben: Link
Sajnálom, hogy saját nyomatról nem tehetek fel képet, pedig van 1-2 látványos darab közöttük.
Bakter első ránézésre kávé autómatának néztem.
A munkafelülethez képest jó nehéz, biztos lesulyozták egy jó nagy ólom tömbel A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2017
Maga a nyomtatófej is van vay 3 kg. Rendesen rángatja az egészet, mikor a kitöltést csinálja.
Az miért van hogy a Marline feltettem a Mega 2560-ra és a Cura nem érzékeli/ nem látja?
A Repetier-el meg működik. A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2017
Sziasztok!
Van egy RAMPS 1.4 panelem, de nem tudom életre kelteni. A Marlin pins.h-ban pl.: a X_STEP_PIN a (digital) 0 poron van definiálva, de a panelen az A0-ra van kötve. Tudtok segíteni?
Üdv
Sikerült feltölteni a Firmware , a kijelző is müködik, de fordítás és feltöltés után van egy rakat hiba üzenet, valaki tudna segiteni mit szurtam el. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2017
Több hiba is lehet!
Elsőnek talán szüntesd meg az alsó 3 sorban látható u8glib.h dupla előfordulását! Amelyik könyvtárat nem akarod használni (kívül van a projekten) azt távolíts el, vagy zip-eld be!
Az a baj ha bármelyiket törlöm a könyvtárból nem működik a kijelző.
Na sikerült törölni de még mindig van egy kazal hiba. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2017
Kimásoltam a hiba üzenetett hogy jobban lássátok.
^ A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2017
A Configuration.h kb. 540. sora után kezdődik az LCD panelok kiválasztása!
Alapból a: DOGLCD van beállítva! Szerintem az általad használt valami más lehet!
Próbáld meg kivenni a megjegyzésből a LCD panelnak megfelelő #define … sort
A probléma ott kezdődik hogy nem tudom miröl van szó, mert nem értek a programozáshoz, már az is csoda hogy idáig eljutotta.
Csak tudod mi a neve az LCD panelodnak?
Itt felsoroltak minden lehetséges alkalmazást:
Ki törlöd a '//' jeleket az aktuállis #define .... elöl! Csak 1 LCD legyen így kiválasztva. Utánna mented a javítást, és ujra fordítod a projectet. Ha nem sikerül? Próbálkozól mással.
Evvel az egyel hajladó működni de igy jönnek a hiba üzenetek.
Átnézve a hibajegyzékedet, error nincsen benne, csak.
warning: large integer implicitly Ezek kényszerített típus módosítás, amire figyelmeztett, de attól még működni fog. (Valószínűleg a régebbi IDE még nem dobot erre figyelmeztetéseket?) A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2017
Szia!
Küzdöttem vele én is. Póbáld meg másik verziójú marlin firmware-val. (sajnos más nem emlékszem, hogy melyik jött be, a kijelző típusra meg a neten rá kell keresni, és azt kell kiválasztani az .ini beállításokban. A leírásokban utalnak a helyes beállításokra, megnevezésekre.)
Marlin frimware-bol négy-böl ez az egy "működik" a többit még le se foditja ha beállitom a kijelzőt.
Másik probléma Angol tudás zéro, ezét is vagyok nagy bajba a beállitásokkal pl: a kijelzőn kivül még semmit nem allitotta be ez is négy órába tellett nekem , és igy elég nehéz lessz normális működésre birnom az egészet. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2017
Marlin-1.1.0-RC8 ez a tuti csont nélkül felment, most jöhetnek az érzékelők és a motorok beállítása, egy honap.
Hali!
Nem próbálkoztál még a repetier-el? Van webes beállítója nem kell programozni.
Üdv
De probálkoztam, de még a lcd kijelzőt se sikerült beállitani rajta ugyhogy maradtam a mariln-nál. Az érzékelők is jól működnek már, igy csak a motorok maradtak. Hop most nézem nem is nekem írtál. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2017
Nem!
Mert nekem Y irányban kör asztalom van. És csak marlinban találtam 360°-ban forgó asztalra fejlesztést. Magyar felhasználó csinálta. Más.: nem használok grafikus kijelzőt, mert itt a sebesség a lényeg, nem a csicsa! A 4*20 LCDt pedig könnyebb volt beállítani. (Úgysem fogom bámulni órákonát!)
Sziasztok!
Lenne egy nagyon egyszerű kérdésem. Ti hogy/hol tároljátok a nyomtatóhoz használt filamentet? Figyeltek arra hogy zárt térben alacsony páratartalom mellett (napfénytől védve stb..) tároljátok vagy szerintetek mennyire van erre szükség? Máshogy tároljátok az ABS-t vagy a PLA-t? Köszi!
Sajnos nedvszívó a cucc, nyomtatáskor meg is mutatkozik. Habzik- habosodik. (no, nem úgy kell érteni, hogy csicsog-csöpög:jump Szinte lehetetlen a nedvesedett anyaggal normálisan nyomtatni. A napfény meg egyszerűen öregíti, töredezett/repedezett lesz idővel. A toló-hajtó rendszer ezt nem tolerálja. - ugye vékony, 1,7mm-es szálról beszélünk, nyilvánvalóan érzékeny minden külső behatásra.
Átlagos lakásban, ahol kb 35-40% pára van, simán a saját kartondobozában vannak, egy zacskóban (a nem használtak, PLA). De ami a gépen van éppen, annak sem lett még semmi változása sosem, pedig volt hogy állt a gép hónapokat (por ellen persze nagy zacskóval letakarva).
Ha nedvesebb a lakás, akkor lehet a zacskóba tenni kiszárított nedvszívót (silica gél, vagy macskaalom "átlátszó kristályos" ami kb. ugyanaz, ezt pl. papírzacskóba töltve mert porzik) az egészet leragasztani/lehegeszteni. Én öregedés jeleit még kültérben sem tudtam rajtakapni, illetve az immár 3 éves nyomaton (elsô tesztek, itt fórumon be is fotóztam, és megtehetem akár most is) egyikén sincs változás. Van ami szándékosan a fürdőszobában van fellógatva, hogy érje pára is rendesen, de még a felületén (az alja fényes üvegre nyomtatás miatt) sem lehet megmondani hogy nem tegnap nyomtattam.
Üdv
Van egy problémám, mégpedig az hogy a cura nem érzékeli a vezérlőt, ti melyik verziót használjátok?
Köszi a válaszokat, én is azt vettem észre hogy az ABS nincs elzárva dobozban stb, akkor nyomtatáskor serceg, gondolom a víztartalom miatt. Illetve PLA esetén azt vettem észre hogy a filament sokkal könnyebben törik egy idő után mint az új frissen kibontott. A már nyomtatott darabokon én sem veszek észre különösebb változást, mondjuk van néhány mintám ABS PLA, kint a szabadan kb 2 éve ahol eső, napfény minden éri őket, jelentősebb változást csak az ABS en látni az sokkal fakóbb lett.
Repetier-host - nekem az jött be. (persze még nem műkszik a gép, még a "műtőasztalon" van/ készül)
Régebbit? Egy verzió számot tudol mondani?
Az "megy" nekem is, de fűtés és filament nélkül akarok lefuttatni egy egyszerübb formát de nem birom rábeszélni sehogy, kézi vezérlésnél szépen mutatja a kijelző mennyit lép az adott tengely, de ha elinditok egy nyomtatást az x tengely motorja elindul megy pár másodpercig utána megáll és ennyi, a kijező pedig nullán marad.
Repetier hostban a manual control fülön van a dry run.
A G kódból az Extruder parancsokat már nehezebb kiszedni de nem lehetetlen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |