Fórum témák
» Több friss téma |
Mégegyszer köszönöm a segítséget. Sikerült az összeégett, bezárlatosodott részt kikerülni, és most rendben működik a töltő.
Üdv mindenkinek!
Adott egy Samsung noti alaplapja. Sajnos a CPU ventillátor aljzat leszakadt az alaplapról. A két szélső láb úgy tűnik rendben, de a középső forrpontja levált az alaplapról. Van esetleg aki szakszerűen javít ilyesmit? Köszönettel,
Szia
Keress meg és megbeszéljük.
Ott van a furatgalván. Rá tudsz forrasztani. A csatit én már nem raknám vissza, maximum lengőre, vagy ha mégis visszakerül, akkor köré raknék valami keményebb ragasztót.
Sziasztok,
Adott egy ACER Travelmate 7520-as laptop aminek a háttér világításával van a probléma. Először az inverterre vagy a csőre gyanakodtam de az első mérés után kiderült, hogy a feszültség sem jut el. Végigmértem a 6 pines csatit az inverternél és elméletileg 2 GND kettő volna a VCC ezek e két szélső oldalon vannak és a két középsőn bekapcsolt állapotban van 3,3V és 1,5V. A vezetéket kicsengettem és nincs szakadás rajta. Küldő monitoron van kép, esetleg az alaplapi csatlakozó körül lesz a gond?
Sziasztok,
Sikerült megoldani a problémát, a kijelzőhöz menő vezeték csatlakozója mellett volt egy kis 0603-as méretű biztosíték ami szakadt volt. Cseréje után egyből beindult a kijelző háttér világítása. Viszont adódott egy újabb probléma, a kép nem valami szép és az volna a kérdés, hogy a kijelző a rossz vagy a kijelzőhöz menő kábel. Képeket csatolok a mi a hibajelenség. Külső monitoron a kép tökéletes.
Sziasztok.
Sajnos van egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz. ASUS PRO5DIJ laptopunk meghibásodott. Múlt este belenyomtam egy USB kulcsot (pendrive), és a laptop kikapcsolt. Azóta nem lehet bekapcsolni. Ma végre volt időm, szétszereltem. Eddig soha nem javítottam laptopot, de sikerült szétszedni, bár a billentyűzet kiszereléséhez segítségül hívtam az internetet. A lényeg, kiszereltem az alaplapot, és észrevettem, hogy az USB aljazat +5V-os csúszóérintkezője begyűrődött a csatlakozó hátuljába, testzárlatot okozva a +5V-os ágban. Sajnos a csatlakozó elég speciális, újra kicserélni nem tudom. A zárlatot megszüntetem (kicsípem a +5V érintkezőjét), majd betömöm a csatlakozót, hogy ne lehessen belenyomni semmit. Viszont mire számíthatok, mi mehetett tönkre benne? Most fogok biztosítékot keresni benne, hátha csak a tápágban az olvadt ki. Sajnos nem találtam szervizkönyvet hozzá. Elképzelhető, hogy esetleg a +5V-ot előállító belső táp is meghibásodott? Előre is köszönöm.
Köszönöm, az idő nagyon szorított és közben sikerült megoldani!
Üdv mindenkinek.
Üzleteltem egy Acer Extensa 4102WLMi típúsú "laptopot".. azért raktam idézőjelbe mint nincs saját monitorja. Na de van rajta operációs rendszer meg minden megyen is rajta mert asztali gép monitorjával össze volt kötve. Most viszont szenvedek vele mert sehogyan sem akar átváltani. Valaki tud ebben segíteni? Hiába rákötöm a monitort bekapcsolom és semmi. a laposon a rendszer betölt mert az üdvözlő "hang" lefut rendesen csak nem tudom hogyan kell átváltani. Hiába nyomom meg az FN + F5 billentyűket egyszerre meg bárhogyan is akkor sem vált át. :/ Segítsen nekem ebben valaki. Köszönöm!
Másik gépről tudd meg az ip címét, majd rdp kapcsolattal vedd át és állítsd át
A kijelző valószínüleg jó, szerintem a szalagkábellel lesz a hiba. Szakadás vagy kontakthiba.
EZ hosszas keresgélést igényel.
A laptopokban az USB csatlakozók mögött szokott lenni védelmi áramkör, általában egy 8 lábú chip. Az USB-k 5 voltja a készenléti áramkörtől származik, ergo ha nem kapcsolt be a lapi, akkor készenléti 5V sincs. Mondom mindezt úgy, hogy nem láttam a gép kapcsolási rajzát, csak ez a tapasztalatom sok sok laptop javítása után.
Köszönöm.
Eltávolítottam a zárlatot, szerinted most már ki merjem próbálni? Számíthatok további károsodásra esetleg? Arra gondolok, hogy összeszerelem, majd feszültség alá helyezem, hogy tudjak mérni benne. Mivel akkor nem tudtam újra bekapcsolni, hiába vettem ki belőle a kulcsot feltételezem, hogy egy védelem nem engedte elindítani, mert a zárlat még fennállt. A készenléti 5V-ot gondolom valamilyen LDO állítja elő a tápcsatlakozó környékén. Sajnos kapcsolási rajzot én sem találtam, pedig pár órát keresgéltem. Mindig az az első dolgom, hogy szervizkönyvet vagy legalább kapcsolási rajzot keresek, de most nem jártam sikerrel.
Van egy Toshiba Satellite C850 PSKC8E laptopom. Raktam bele SSD-t, feltelepitettem a win 7-et, és azóta nem akar beboot-olni semmiről. Ki be kapcsolgat, Bios reset megvolt, Hirens Boot is elindul, RAM teszt jó volt. Egy i3 proci van benne, munkába nekem jó lenne. Azért raktam bele SSD-t, mert 2,5 HDD-m nincs idehaza. Windows gyorsan felment. BIOS elem jó, csak akku kuka, de az nem csinálhatja.
Kapcsolási rajzot ne a gép típusa alapján keress. Az alaplapon többnyire ott van a valódi gyártó által adott modell szám. Ha arra keresel nagy eséllyel meg is lesz a kapcsolási rajz.
Ha más támpont nincs, én elsőre a nagyobb elkókon mérnék ellenállásmérővel. Nincs e zárlat vagy túl alacsony ellenállás. A feszültségszabályzókat könnyen lehet azonosítani, ferritmagos tekercsek vannak mellettük és FET-ek. Az ezek közelében lévő kondikon kell mérni kikapcsolt állapotban. Tehát se akku se RTC elem se hálózati táp ne legyen. Ha így nincs probléma bedugnám a tápot és megnézném hogy a készenléti tápok megvannak e. Pl az USB csatin kell lennie 5V-nak.Ha a tápok rendben vannak csak utána tenném bele az akkut majd hálózati tápot be, ha tölti az akkut akkor a visszajelző led világit. Ha mindez rendben van akkor lehet inditani a laptopot.
Gondolom BIOS-ban beállitottad hogy a merevlemez AHCI módban legyen....
Én első körben google-ban keresgélnék "Toshiba Satellite C850 ssd compatibility", vagy az ssd gyártói oldalán nézném meg a támogatást, lehet hogy kell neki driver.
És a driver-t hogy a fenében kell feltenni, mikor nemtudok be sem boot-olni? Vagy valamit rosszul értettem?
K50IJ az alaplap, rajz: https://elektrotanya.com/asus_k40ij_k50ij_rev_1.1_sch.pdf/download.html
A készenléti 5V-ot nem LDO állítja elő (19/10 V->5 V-hoz nem is kell LDO), elfolyhat ott 1-2 A áram is, így az a főkör 5/3,3 V-os PWM-ről megy (5 Valw). lineáris stabilizátor esetleg a KBC előtt van, 3,3 V-ot állít elő mA nagyságrendű terheléshez. A feltételezésed jó, és sok esetben szükséges a teljes táp nélkül hagyás fél-két percre, hogy a védelem reteszelt állapota elmúljon. Ha a 3,3/5 V megjelenik, akkor nagy baj már nem lehet, próbáld meg bekapcsolni.
Nem kell neki driver. Ha a W7 felment rá, akkor a beépített illesztője az AHCI (ebben az üzemmódban van a vezérlő? SSD-nél kvázi kötelező!) vezérlőt tudja kezelni, az SSD-nek meg semmilyen illesztőprogramra nincs szüksége. Ha a gép felismerte, akkor kompatibilis is vele.
Azt írtad, nem akar bebootolni semmiről, aztán, hogy a Hirens mégis elindul. Akkor miről nem bootol végül? POST lezajlik és mintha megjelenne a töltőképernyő, de ekkor újraindul? Ha Hirens elindul, látja az SSD-t, és azon a partíciókat? Próbálj azalatt csinálni lemezvizsgálatot (parancssor, chkdsk c: /f, c: helyére az összes SSD-n lévő betűjelet írd). Szintén, ha már ott vagy, Bluescreenview-vel nézd meg, hogy van-e tárolt hiba az SSD-n lévő telepítésben (a minidump mappát kell betallózni hozzá). Ha van, az valószínűleg 0x7B lesz, ilyen korán szinte csak azzal áll ki. Azt a chkdsk megoldja többnyire. Ha az MBR sérült, a win telepítő indításával válaszd a számítógép javítását. Ez általában elég is, rájön arra, hogy baj van a lemez elején és javítja. ha mégsem, akkor parancssorig juss el és ott a bootrec /fixmbr, majd a bootrec /fixboot parancsokkal tudod javítani.
"Pl az USB csatin kell lennie 5V-nak."
Nem feltétlenül, sok alaplap alapértelmezetten letiltja a tápot róla, vagy felhasználói szinten (BIOS, vagy OS alól) lehetővé teszi az engedélyezését, tiltását.
Nem tudom már módosítani, 5 Vsus, nem alw. U8101-en keresd. És az állítja elő a kis terhelhetőségű 5 V állandót, majd abból egy külön IS a 3,3 V-ot is. És LDO-nak hívja azt a kimenetet. Pedig nincs ott semmi low dropout. Ez az IC egy RT8206, szeret tönkremenni mindentől, de ha elindul és van rajta valamelyik sus feszültség, akkor rendszerint a másik ág is rendben és az LDO is.
Hirens is csak egy jó perc alatt képes bebootolni. A win bootolasakort olyan mintha a postnàl lefagyna, és újra kezdené de nem a bootot, csak a postot.
Sziasztok!
Adót egy asus X52F típusú laptop ami csak windows 7-ig támogatott meghajtó programmal. Microsoft usb2.0 camera driver fejel lefelé a kép, Asus windows 7-es progit hiba nélkül feltelepül. De innentől kezdve nincs, (0xA00F4246) kamera csatlakoztatva eszközkezelőben megfelelően működik. Camera: USB\VID_04F2&PID_B1E5&MI_00. op: windows 10 windows 7 driverrel már feladtam a harcot az eredeti microsoft meghajtót inf fájt nem találom. Remélem, át lehet írni, mint az asust. Minden segítséget, ötletet előre is köszönöm. Üdv: Fecó
Mert az Asus ezeket a kamerákat a saját kényelme, vagy gyártási marhaság miatt fordítva rakta be. A saját illesztőjében megcsinálta hozzá a fordítást, ám a Microsoftos nem tartalmazza ezt. Nyisd meg a beállításszerkesztőt (regedit) és navigálj ide (remélem, ez lesz nálad is az alkulcs): HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{6BDD1FC6-810F-11D0-BEC7-08002BE2092F}\0000\Settings
Itt lesz egy flip nevű duplaszavas bejegyzés. Ez elvileg 0 lesz. Írd át 1-re. Gépet újraindítod és működik. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2017
Szia!
Köszönöm segítségedet 0000 ig eljutottam settings nincs. Találtam regeditbe a kamera azonosítójával bejegyzést filp értékek változása itt semmi változást nem hoz. További ötlet létrehozok egy könyvtárat settings egy flip bejegyzést vagy mit ……….flip ? Üdv: Fecó
Nagyon szépen köszönöm. A táprajzot különösen!
Már lassan egy hete teljesen táp nélkül van. És még kb. ugyan ennyit lesz is, mert csak akkor fogok ráérni. Arion, neked is köszönöm. Ha elkészülök, vagy elakadok jelentkezem.
Igen! Hozd létre alkulcsként a settingset, majd azalatt a flip bejegyzést (duplaszó típus).
Sziasztok! Van egy Lenovo IBM T500-as laptopom. Windows 7 SP1 Pro újratelepítése után a Bluetooth driver nélkül működött. Feltelepítettem minden drivert, és még mindig működött. Világított a bluetooth led is. Aztán nyugovóra tértem, hogy majd másnap folytatom a telepítést. De másnap már nem működött a bt, nem is világít a led, és ami fura, hogy nincs az eszközkezelőben sem.
Olvasgattam róla neten, hogy fnf5, de ne segít, sehol sem tudom bekapcsolni, legalábbis gombkombinácóval biztosan nem. Linux live alatt a bt működik. Amúgy az ujjlenyomat olvasót sem tudom életre kelteni, az sincs az eszközkezelőben, előző win7 alatt sem volt, de az azelőttiben jó volt.
Keresd a hotkey integration feliratot a lenovo support oldalán és azt telepítsd fel! Utána már tudod kapcsolgatni a bluetooth és wifi kártyákat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |