Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Szvsz 2000.-/óra alatt nem nagyon találsz. Nem néztem végig az összes alkatrészt, de pl a Corner_bracket nevű alkatrész kinyomtatása kb 1,5 óra, tehát kb. 3000.-/db ebből kell neked 14 db és akkor hol van még a többi....
Ha nincsennek meg a 3D-s alkatrészek, mi került 118 ezerbe ? Aranyból készíted?
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2017
Miért olcsóbban ki lehetne hozni egy ilyet? Ha írtad segítenél légy szíves. Csatolva az anyaglista.
Az az ami az alu profilokat összefogja? azt pont nem ajánlom nyomtatni van az alu profilhoz rendes sarokelem.
Igen, az is összetartja, de sok esetben nem lehetne helyettesíteni sarokelemekkel, hisz motoroknak, végálláskapcsolóknak is "kell" a hely.
Mi alapján számolta ki a 2000Ft/órát?
A gyári sarokelem is ugyanakkora, meg ahhoz nem kell a 10 darab 3x3_Plate sem.
Ki tudom neked nyomtatni ABS t nem szeretem jobb a PETG.
1: A listán rajta vannak a 3D alkat részek!! Tehát benne vannak az árba.
2: Angol nyelven van az egész én meg nem tudni Angol. 3: Ahogy nyagyábol átfutottam bőven lehet faragni az árbol, kis keresgéléssel a neten. Egy példa nálad a Ramps 1.4 és a kijelző külön van a listán a kettő ára kb 10000ft, amit én vettem koplett az egész Ramps 1.4 vezérlőt 6800ft volt A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2017
Ez igy ahogy látod kb 15000ft-bol jött ki nekem, és stabil, emellet 300x300x250mm-es mukafelülete lesz!
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2017
A 3D alkatrészek nincsenek rajta az fix! A második munkalap csak a csavarol stb. alkalmazási területe!
Huu kétfele beszélünk én a ramps 1.4 , Heatbed, és a V6 fejre gondoltam.
A heatbed üveghez lenne még egy kérdésem:
a szkennerből kioperált mennyire bírja a hőt?
Elnézést kicsit rakoncátlankodik a klaviatúrám, szoval hőálló.
Üdv mindenkinek.
Két kérdésem volna, a PLA HERZ filament milyen minőségü? A szkenner üvegjét mivel vágtátok méretre? A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
Köszönöm a válasz, csak azért kérdeztem mert ilyet vettem és kiváncsi voltam mire számithatok.
Hali!
Szerintem pl corner_bracketet egyáltalán nem érdemes nyomtatni. Főleg hogy nem olyan drága. Másrészt körbejártam már a dolgot (meg van már két nyomtatót) nem érdemes nyomtatott/műanyag alkatrészekkel foglalkozni, ha hosszútávon gondolkozol. ABS el is akarsz nyomtatni ahhoz zárt tér kell, ott meg olvad minden ami műanyag.Én most rajzolok épp át egy vulcanus max 30-at full fémre. De az még sok idő. De biztos találsz olyan kész nyomtatót ami szűkében van a nyomtatott műanyag alkatrészeknek. Ha kész leszek vele akkor biztos megosztom.
ABS-hez feltétlenül zárt tér kell? Amúgy szerintem kizárt,hogy zárt térbe megolvadnak a nyomtatott alkatrészek, ha esetleg zárt terűre csinálnám. Igen a corner bracketeket, meg a 3*3-mas platekat már megtaláltam fémbe.
Hid el megolvad, és széthullik az egész nyomtató és felgyujtja a házat.
80C kell hogy az ABS egymásra olvadjon, míg alacsony a tárgy addig az alsó fűtés miatt felmelegszik annyira de magas tárgynál már nem és nem tapadnak össze a rétegek, a környezeti hőmérséklet emelését a zárt térrel lehet elérni, vagy van olyan kísérlet is mikor a hűtőventillátorba bele van építve egy fűtőszál és mint a hajszárító 80C ra hűti vissza az anyagot.
Ha most nyomtatót építenék a kinyomtatottra szánt alkatrészeket alu ötvözetből önteném ki.
Ugye ez az első 3D nyomtatóm, ezért nem nagyon szeretnék nagy dolgokban gondolkodni. ABS-sel is szeretnék nyomtatni, viszont csak ilyen 7-9 cm magas tárgyakat. Az még benne van a "tűréshatárban"?De ha nem alakítok ki zárt teret akkor ugye nem fog gyorsan amortizálódni, bírni fogja a strapát? Nem fog rajta semmi megolvadni?
Amúgy Magyarországon nem lehet kapni V-slot aluprofilokat? Ti hol veszitek? Hol lehet venni olcsón? A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
Én elhiszem, de neki hogyan jött össze: Bővebben: Link
Nem tudom, látszólag lehet jó de ha erő éri akkor szétreped, érdekes HIPS vagy PETG nél nem tapasztaltam pedig azok is magas olvadáspontú műanyagok.
Nekem nem v-slot-os az aluprofilom csak sima Bosch, ide kukkancs be.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
Én két nyomtatót építek az első ebben a fázisban van.
Jól látni, hogy az X motorod saját magát is fogja cipelni, és még az extrudert is?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |