Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Belekerül plusz áram az osztóba, pont ez a lényege. A keletkező hiba számolható lesz, a kimeneti feszültségtől is függő. A stabilitáson nem változtat. Ha két ponton (alul és felül) van kalibrálva a DAC, akkor a közte levő feszültségeket arányosan létre lehet hozni anélkül, hogy a PIC-nek meg kellene mérnie a kimenő feszültséget. Lehetne PWM kimenet is RC taggal, nem olyan fontos a DAC kimenet. Persze ha van, azt kell használni.
Jaj de jó hogy leírtad.nekem egy óra lett volna bepötyögni
![]() Sajnos csak 5 bites a dac , remélem elég lesz. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2017
Kíváncsi leszek rá.. Ha a középső tartományban is megtartja a kimeneten a feszültséget úgy mint üresjárásban az jó ha nem akkor nem.. Nekem ha egy tizedet is ingadozik a feszültség az a motor stabilítását befolyásolja és mocorog,ugrál ahogy az offset megpróbálja korrigálni..Amúgy szerintem a tranzisztorral is ezt értem el mit írsz és a plussz áram miatt nem annyi a z üresjárat mint a terhelt állapot ha szabályozva van árammal..
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2017
Nem lesz gond vele így. Az a mit tapasztaltál az pont a tranzisztoros mókolás miatt volt.
Hi, can anyone guide me how the rc5 code is arranged in the keys.asm file?
The decoded code for a button on my rc5 remote is: address=0, command=12, toggle=0 If i use IRremote.h library on arduino to decode then it becomes 0x80C, whereas the remote values in keys.asm file are only 2 digit hexadecimal?
7 nap teszt után ma reggel. 75 ezt dobta
Apr 15 00:22:40.10 ledtask: SPI FIFO STATUS error : 1 Apr 15 00:22:42.31 ledtask: Full init start Apr 15 00:22:42.31 ledtask: RFM init Apr 15 00:22:42.31 ledtask: RFM change BANK 1 Apr 15 00:22:42.32 ledtask: RFM change BANK 0 Apr 15 00:22:42.32 ledtask: Full init success Apr 15 00:22:42.33 ledtask: SPI FIFO STATUS error : 1 Apr 15 00:22:44.53 ledtask: Full init start Apr 15 00:22:44.54 ledtask: RFM init Apr 15 00:22:44.54 ledtask: RFM change BANK 1 Apr 15 00:22:44.54 ledtask: RFM change BANK 0 Apr 15 00:22:44.55 ledtask: Full init success Apr 15 00:22:44.55 ledtask: SPI FIFO STATUS error : 1 A
Nekem meg a hiba nem is javult meg még a tranzisztoros táplekapcsolással sem tegnap..
El nem tudom képzelni milyen hiba az ami 3.6 milliárdszor lefut hiba nélkül,majd egyszercsak történik valami és bekerül egy ilyen nem működik tovább állapotba. Miből nem lehet kibllenteni. Fogalmam sincs hogyan lehet ezt debugolni?!
Nem tudom még midig gyanakszom a kártyára is mert most másik van bent..Este vettem én is észre,hogy a led világít elalszik,próbálja a tápot ki be kapcsolni és helyrerakni de nem tudta .Kihúztam majd újra indult és szinte azonnal ezt csinálta megint.. Azóta nem próbáltam majd délben hazaugrom akkor bekapcsolom megy e..
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
Lehet a downloads mappámban uralkodó "rend" volt az oka
![]()
Elkészült a v6 verzió az öcsiből nem tudom lesz e még
![]()
És hogy lépsz vissza a rádióval, vagy csak előremenet lesz?
![]()
Szerintem igen..Így van az ilyen egyszerű rádióknál is mit lehet kapni mintha keresnél ha rányomsz és ha ki be kapcsolod az megy mi be volt hangolva.Ez csak egy opció nem lehét mindent dedikált gombra tenni..
Nekem egyébként mind egy csak felhoztam, hogy lehet szükség lesz a visszafelé léptetésre.
Nekem valószínűleg amúgy se lesz rádió rajta, mert kb havi szinten 1 órát hallgatom a rádiót azt is csak akkor ha az autóban ülök. ![]()
Én nem halgatok rádiót de aő enyémbe kell ez nem a halgatásról szól nálam
![]()
Nem emlékszem már pontosan, hogy mennyibe kerül a modul, de valami 2-300 forint rémlik. Ennyiért simán ráfér, és legalább az ébresztést is meglehet oldani a segítségével. Csak ugye én magamból indultam ki, hogy sajnos az életbe nem lesz igénybe véve nállam, de lehet nálatok se. Így hát azon gondolkodtam mikor felvetettétek ennek az ötletét, hogy milyen hasznosabb dologra lehetne ezt lecserélni. Sajnos semmi olyan ami mindenkiszámára hasznos lenne nem jutott eszembe. Így inkább csendbe maradtam.
A hőmérséklet mérése viszont egész jó gondolat kültéren és beltéren egyaránt. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
Két sör ennyit ne sajnálj
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2017
Nem értitek a lényeget! A saját készítésű rádióban meg a sz.ar zene is szebben szól.
Emlékszem 30 éve mikor megépítettem az első CB rádiómat és megszólalt az maga volt a csoda! Persze itt nem építésről van szó de akkor is meg fog szólalni ![]() Valahogy sokkal jobb érzés ha megszólal valami mint amikor "csak" világít. MEGLÁTJA TOK! Vagyis halljátok..... ![]()
Boldog húsvétot kívánok mindenkinek!
Már teljesen belső tápról jár minden működik a müveleti erősítős szabályozás (pic híján potival) és megy az rtc is .Max fényen kicsit melegszik a wpower tekercse.. Bővebben: Link
Hehe viszont, hogy a te "tolladdal" ékeskedjek...
"Csak addig érdekes, még el nem készül" ![]() ![]()
Legújabb kísérletem a kicsi modul antenna meghosszabítása egy darab laptopból kibontott vifi antennakábelen melynek a vége 24 mm-re kilóg földelt köpeny alól majd a vieómottor tájjékára kivezetve tökéletes a minőség ..
Szeretném megkérdezni, hogy a mellékelt képen, ahol nincs LED, ott elképzelhető zárlat (3-4 pins)?
A kép nem valami jó minőségű, inkább a LED elhelyezkedéséből adódó hibára szeretnék választ kapni. A lényege az, hogy a bal alsó és a bal felső pad-en áthúzást mérek. Levettem az IC-t és a LED-t is a hiba feltárása érdekében. Az IC lábainál nem látok problémát, de ugyan így a LED-nél sem szemmel láthatóan.
A bal felső úgy emlékszem a 12v ami ott megy a ledek alatt végig. Máshol nincs is a panelen 12v. Tehát csak ott lehet átvezetése a bal alsó tetejénél. Ha megtisztitod nem latszik semmi?
Jó lenne egy közeli kép.
Megnéztem egy régi fotomon. Nem a 12v az .
Egyben nagyon érdekes mivel köztük ott van a 12v , mégis zarlatos? Egymáshoz zarlatos vagy gnd hez? Esetleg máshoz?
Sajnos a képből elsőre nem látszik elég jól, de megtisztítottam. Érdekesség az, hogy sehol máshol nem produkálja ezt a hiba jelenséget csak itt. Megnéztem az IC felőli oldalon is, ahol az átvezetés van, de szabad szemmel, sem nagyító alatt nem látok problémát, mármint forrasztásból adódó hibát.
Amit írtam Neked privát üzenetben, hogy barbár módon milyen elven küszöböltem ki a hibát, abból arra következtetek, hogy a 4-es pin-nél valami hiba lépet fel. Lehetséges, csak egyedi, de lehet általános.
Biztos hogy nem általános. Eddig ilyet senki nem tapasztalt. Egyedül patexati mondott valamit hogy tálat hibát de ő is megoldotta. Mindjárt elmondja hogy hol és mit....
Mondod hogy atvagtad. Láttad a rezet is vagy csak próba szerencse alapon kapatad? Ha volt réz gondolom lakkozva is volt. Ha így volt az gyártási hiba lehetett. A terven biztos nem szerepel. Elvileg tesztelik a gyártás után ....De lehet nem mindet? A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2017
Mivel tisztitottad? Denszesszel kell!
Nagyon fontos hogy tökéletesen tiszta legyen mikor áram alá teszed mert a LED driver meghulyul ha marad valami kosz. A folyasztoszer is vezet!!!
Nézd, itt olyan apró átvágás kellett, hogy nekem ilyen minőségű nagyítom nincs. Mindig lépésről, lépésre csináltam, amíg végül jó lett.
De így megoldott a probléma. Lehetséges, csak egy apró gyártási hiba volt. Én nagyon lassan haladok vele, mert minden egyes LED-t és IC-t külön átmérek mielőtt áram alá helyezném. Sőt, még áramot nem is látott! Mivel a műszer hibát jelzett, ezért próbáltam megtalálni az okot. Ha majd minden tökéletesen a helyén lesz, akkor kap áramot, mielőtt újra átmérek minden apróságot! ![]() Tudom ez iszonyatos lassú és talán felesleges szöszmötölés is, de én magamban sem bízok! Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy nálam van valami hiba vagy általános, illetve valamit én rontottam el építés közben. Sokáig méregettem, próbálgattam mindenféle megoldást, mielőtt az átvágás mellett döntöttem. A sok melegítés miatt a végén már aggódtam az egész panel és a környező ledekért, de túl élték. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |