Fórum témák
» Több friss téma |
vedd ki a kapcsolobol a glimmet(!)
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2017
A problémát a csillár, illetve lámpatest mennyezeti sorkapocsba, a lámpával párhuzamosan kötött 220 nF 400V-os fólia kondenzátor bekötése megoldja.
Köszönöm! Erre gondoltam!!
A sorkapocsba ugyebár két vezeték (fázis és nulla ) van. Úgy kössem párhuzamosan hogy a kondi egyik lába a fázisba a máik meg a nullában legyen?
Igen.
Bocs, ez azért nem egészen így van, az időtartam nagy része az a régebbi éjszakai időszak.
És naponta összesen legalább nyolc órát (de inkább jóval többet).
Pontosabban, az egyik a Nulla, a másik a kapcsolt fázis, ha a csillár 2 áramkörös, akkor 2 db-ot kell bekötni.
Ezt fejtsd ki kérlek laikus nyelven is mert elnézést kérek de nem értek úgy hozzá. A falból egy sorkapocs jon ki (fekete/kék). A csillár bekötési részénél is kettő leblankolt vezeték van, amit a sorkapocsba kötve most is világít.
Ezt az állítást majd vasárnap fogom tudni megerősíteni vagy megcáfolni, akkor ér véget az egy hetes mérés. A bojler mellé van kötve egy regisztráló műszer (amolyan házi mérésadatgyűjtő). Rendkívül kíváncsi vagyok én is az eredményre.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2017
Csak segíteni akarok zolica9999-nek
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2017
Erre szerintem sokan kíváncsiak lesznek.
Az ELMÜ honlapján ezt írják: Idézet: „a tarifán naponta 8 óra működési időben vételezhet, amiből 4-6 óra csúcson kívüli időszakra esik, és a legrövidebb kapcsolási idő sem lehet kevesebb 15 percnél,”
Köszönöm így gondoltam én is. Csak a két kondis verziót nem igazán értem/értettem.
A 2 kondenzátoros így néz ki, amikor 2 áramkör van .
Sziasztok!
ÉMÁSZ területen tegnap az alábbi időpontban kapcsoltak: 5:29-től 5:59-ig 11:30-11:59 20:14-20:44 21:59-22:29 23:30-5:00 De ez nem mindig így történik. Nekem logolja a riasztóm, jópár napra visszamenőleg.
A kapcsolóóra kódszámától is függ.
Nyilván attól is függ, nálam ezek az idők fordultak elő.
Szerintem a menetrend sosem volt titkos, ez max egy telefonba kerülne - ha tudja az ember, hogy melyik kódra kérdezzen.
De a többieknek mondanám, több csoport van, tehát más vevő mögött más lesz az eredmény. És továbbra is igaz, hogy az idő nagy része éjszaka van. (így utólag látom, e két utolsó tény már szóba hozódott) A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2017
Számomra a kérdés inkább az, hogy valóban van-e napi nyolc óra.
Arra van nullánál nagyobb esély, hogy a munkaidő alatti jelkiadás nem mindig jön össze, valamint olyan, üzemzavari átkapcsolás miatt, ami téged, mint üzemzavar, nem érintett, szintén nem jön meg a jel, szóval havi átlagban lehet, hogy hiányzik majd 3 óra.
De majd lécci oszd meg az eredményt.
Sziasztok! A napokban sokat olvastam vezérelt áram átkapcsolás témában, találtam 2500 ft-os primitív megoldást és 50.000 ft-os órás kész dobozt is, skori is foglalkozott vele, azt is néztem. Azt is olvastam, hogy az automatikus kapcsolgatás partizánkodásnak számít, sokan ezért falba rejtett megoldásban gondolkoznak...
Én mindenesetre nem látok kivetnivalót egy 15 perces hiszterézissel történő kapcsolgatásban, úgyhogy efelé fogok menni. Köszönöm a sok segítséget, megint sokat tanultam.
Üdv. Nappalimat készítem, vezeték csere is tervbe van.
Nem tudom hány konektort tegyek, és hová. A képet megnézve fent van a bejárati ajtó, jobb oldalt egy U alakú ülőgarnitúra, vele szembe egy hosszú tv polc. Úgy gondoltam hogy az ülőgarnitúra két szélén, tehát a két oldalsó falon legyen 1-1 dugasz. (a karikák a dugaszok.) A tv polc két oldalán is, ugyanúgy a két oldalsó falon is lenne 1-1 dugasz. A tv mögött is lenne persze legalább 3-4 dugasz, + egy koax +UTP kábel. Sok ez a 4 konektor a polc és az ülő két oldalára?
Nem írtad, hogy hány méteresek a falak... De szerintem kevés. Én biztosan raknék az ülőgarnitúra mögé is. Ki tudja, mi lesz ott 3-4 év múlva. És mindenhová legalább dupla konnektort tennék.
Idézet: „+ egy koax +UTP kábel” Az lehet hogy hosszú távon kevés. Vastagabb csövet tegyél, ha már úgyis vésel. Például el tudok képzelni olyan felállást is, hogy a Set Top Box mellé kerül más, és akkor már nem csak egy UTP kábel kell. Ha mondjuk a kábelmodem is oda kerül, akkor már lehet az négy-öt UTP-is. Plusz telefon. Riasztónak is tegyél be csövet. Ház automatizálásról még szó sem volt. Ha egyszer ki van festve/tapétázva, akkor utána úgysem véshetsz.
Hálózati kábelek és kommunikációs kábelek nem mehetnek közös csőben, kábelvezetőben.
Minél több helyre tegyél csöveket és minél vastagabbakat...
A munkám során számtalanszor találkoztam már olyan esettel, hogy még egy UTP-t kellett volna befűzni a TV-koax (és még egy UTP) mellé, csak vékony volt a cső. Vagy nem is volt cső, aztán mennyezetet, falat, ablakkeretet átfúrva kellett valahogy fal alján, ajtó felett stb. odakínlódni a vezetéket. Később derül ki esetleg, hogy kell még egy wifi (mert egy nem teríti be a teljes lakást), vagy még egy okos tévé (amihez inkább kábelen kellene stabilan vinni a netet, mint a zavart, fallal csillapított wifivel kínlódni), aztán jön a kérdés, hogy vigyük a kábelt...
Utpt mondjuk nem gond osztani; switch.
Ház automatizálás mit foglal magába?
Én a tv helyét már most lefixálnám, adohúznék UTP-t, 230V-ot és egy HDMI kábelt a padlóig, valószínűleg ott lesz valami (laptop/set top box/akármi) a tv alatti szekrényen. Konnektorból minél többet. Valószínűleg lesznek álló/olvasó lámpák is, modem, hifi, telefon töltő, porszívózásra is kell gondolni! Plusz ha jön a haver laptoppal, ő is be tudja valahova dugni a töltőt!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |