Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Köszönöm szépen. Ha tudja az ember mit keres mindjárt könnyeben megy.
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki hogy a 13001 s8d-t mivel lehetne helyettesíteni? Köszönöm.
Előtte valami betű? H/MJ/E13001. 600/400 V, 0.2 A, ilyenekkel lehet. Áramköri környezet?
Sziasztok!
A KT940A tranzisztort mivel tudom helyettesíteni?
Nincs rajta semmi más. Egy fejlámpa töltőjében szolgált,ez+egy kondi+2 ellenállás szállt el,de az egyiken nem látszik a színkód így azzal nem tudom mit kezdjek majd.(nincs hozzá kapcsolásim.)
Rajzold ki, add meg az adatokat (milyen lámpa/töltő), és valaki kitalálja.
Szia!
Keresd MJE13001 vagy KSE13001 néven.
Szia!
Video végtranzisztor tévékbe. Helyettesítők: BF259, BF659, BFS89, 2N5058 BF258 2N4927, BF338.
Tudod helyettesíteni. Ennyi minden tönkrement abban a orosz csodában?
Most csak ezt a két alkatrészt cserélném gyanítom hogy ezek mentek tönkre benne.
Udv!
Biztosan sokan kerdeztek mar, de most nincs idom keresgelni. Mivel tudok helyettesiteni BC 327 et es BC331 et? Elore is koszonom!
Ja, ezt sajnos nem tudtam!
![]()
Sziasztok,
Ket tranzisztort kene helyettesitenem, ehez kernek segitseget. 2sa1091 illetve 2sc2229. A csatolt kapcsolashoz kellene. Koszonom. A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2017
Fent, a sárga mezőben: keresztreferenciák (helyettesítők) próbáltad már? Nekem, per típus,
5-6 félét adott.
Ilyenek nincsenek is a rajzodon. Az ott lévőket az MJE340, 350 helyettesíti jól.
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, problémám, hogy: Félvezetős, Biporális tranzisztort kellene régi lemezjátszóban cserélni, hogy az erősítő részét szóra lehessen bírni. Ott van a bökkenő, hogy nem találok egyenértékű, hasonló csere alkatrészt, illetve, hogy mekkora teljesítményűvel lehetne helyettesíteni. Mert 100-120V-ig találok, meg 100W és felettiek. Elvileg ezek lennének a lemezjátszóban lévő tranzisztorok (4db) adatai: KD602 Transistor (IC) Datasheet. Cross Reference Search. KD602 Equivalent Type Designator: KD602 Material of transistor: Si Polarity: NPN Maximum collector power dissipation (Pc), W: 35 Maximum collector-base voltage |Ucb|, V: Maximum collector-emitter voltage |Uce|, V: 110 Maximum emitter-base voltage |Ueb|, V: 5 Maximum collector current |Ic max|, A: 8 Maksimalna temperatura (Tj), °C: 155 Transition frequency (ft), MHz: 5 Collector capacitance (Cc), pF: Forward current transfer ratio (hFE), min: 15 Noise Figure, dB: - Package of KD602 transistor: TO3 Előre is köszönöm a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2017
Beírod az adatokat a fenti "Tranzisztor katalógus" táblázatába, és találsz 1-200 db.-ot, aztán ami tetszik, annak közelebbről megnézed az adatlapját, összeveted a KD602-vel.
Meg az egy sereg SN is. ( ha jol emlékszem a TESLA akkoriban a 2SN3772-shez igyekezett egy hazait gyártani.). Sokáig válogatott 2SN3055-l helyettesitettük (ahol lehetett), ha nem volt 3772-s.
Igazad van bocs elirtam - már olyan régen voltak ilyen tranyok a kezemben...
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2017
Igen, azt már bogarásztam én is, csak megfelelőt nem találtam még benne, közte.
Annak érdekében, hogy ne vásárolj a szükségesnél drágább tranzisztort, mérd meg az erősítő tápfeszültségét és a rákötött hangszórók ellenállását! Ez utóbbit akár le is tudod olvasni.
Ez a két jellemző megadja a végtranzisztorral szemben támasztott legfőbb követelményeket.
120/220V és 4Ohm csatornánként a hangfal.
Amit megadtál az a hálózati feszültség melyre a készülék ráköthető. A tranzisztor szempontjából a végerősítő panelre kötött egyenfeszültség érdekes.
Hello!
Idézet: ...helyett inkább a típusszámát kellett volna megadnod. Ha a Tesla NZC 420/421-430/431 sorozat valamelyikéről lenne szó, rögtön láthatnánk, hogy a trafós tápegységének a puffer elkója csak 50V-os...„Régi lemezjátszó” ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |