Fórum témák
» Több friss téma |
Én a PICKIT3 nevű égető szoftverre gondolok (amit a PICKIT3 hardverrel használok), ami bizony nem ösmeri ezt a PIC-ket.
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy rá lehet e venni a flowcode-ot és a PICKIT3 égetőt, hogy tudjam használni ezt a PIC-ket?
A legegyszerűbb megoldás ha ezeket a piceket eladod és veszel olyat amit ismer a flow
(néztem még a flow6 ban sincs benne) A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
Szia!
Ha mákod van egy láb kompatibilis picbe megírod a progit amit lefordítassz C-be, majd a C kódot mplab x be beillesztve a pic configbitjeit beállítva talán működni fog. Máshogy nem valószínű..
AFFENE... Köszönöm a tippeket, megpróbálkozom velük. Gondoltam hátha van egy "magic" file ami épp arra való amire én szerettem volna...
Köszi szépen a helpet! Esetleg valami jó ötlet egy olcsó 8 lábúra, amiben van ADC és PWM? ÉS ismerik ezek a programok? Ezért vettem ezeket.. de arra nem gondoltam hogy nem tudom használni őket...
Amit ismer a flow is az a 12F683. 4 analog, 1 pwm(5-ös láb). Kinába 200huf kb..
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
PIC12F615: Négy analóg, egy PWM (félhidat is tud, dead-band kiegészítéssel).
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
A 16F1823 is egy jó darab, az egyik legolcsóbb, amiben szinte minden megtalálható, és ismeri az 5.0. 8 ADC csatorna és teljes hidas PWM.
Sziasztok
Megterveztem a hűtő kiolvasztó elektronikát, rá tudnátok nézni, remélem jól számoltam ki az értékeket, A progit is feltenném, amit bele égetnék annyi segítséget kérnék, hogy rezonátort alkalmaznék, át tudnátok állítani nekem, köszönöm
Szia!
Minek a rezonátor? Az semmivel nem jobb mint a belső csak felesleges hibaforrás. A másik meg a nyák.. Tényleg resetelni szeretnél 50Hz-enként?
Nem, de valahogy fel kell húznom a resetlábat. Nem lóghat levegőbe.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2017
Az mclr-t ki is lehet kapcsolni , a rezonátor helyett meg egy mezei kvarc is megfelel két 22pf os kondival
Tegnap óta nem hajlandó a flow5.5 hex-re fordítani , ez a hibaüzenet : Compiler can not be started without a host program (code 120) mi történhetett vele ? Mi a javítás módja ?
Szia
Nem tudom hogy kell kikapcsolni, tudnál segíteni benne? Mivel jobb a kvarc mint a rezonátor?
A kvarc olcsó- és majdnem olyan pontos mint a rezonátor , viszont ehhez a programhoz egyáltalán nincs jelentősége mit használsz , még a belső oszcillátor is bőven megfelel (semmi jelentősége a pontosságnak)
Mclr-t ki tudnád kapcsolni? Nem tudom hol kell. Van esetleg más hiba is a nyákban?
Flofcode beállításaiban a Compiler opciókat próbáld meg visszaállítani gyárira. Ha nem segít, akkor egy újratelepítés megoldás lehet. A hibaüzenet szerint a Copiler "keretprogramja" (vagy valami ilyesmi) hiányzik.
Nem az a baj hogy egy terv nem fordul , egysem ! Ha mindenáron fordítani akarok megoldom a flow 6 ba átmentem de ott minden beállítást újra kell csinálni .
Csak azt nem értem hogy tűnt el ? Évek óta használom a programot és semmit nem állítgattam rajta .
Tessék az MCLR kikapcsolva és kvarc sem kell (nézd meg a beállításokban mi változott)
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2017
Sziasztok
Ma megoldottam a régi hűtőm problémáját! Vettem egy újat
Sziasztok
Van egy furcsa kérdésem. Lenne egy Atmega644P mikrokontrollerem, amit égetni szeretnék. Rá lehet egy pickit3-at venni valahogy, hogy égesse? Ha igen, hogyan? Egy darab avr-t kéne felprogramozni, azért nem veszek égetőt.
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. Adott egy Atmega644 mikrovezérlő, enneka vezérlőnek keresném a pic megfelelőjét. Lábkiostáshelyesen kéne gnd vcc xtral reset. Eddig még nem találtam. Tudnátok segíteni?
Szia!
Most komolyan azon az 1000Ft-os programozón akadtál fent? Igen ennyi az ára de ha magadnak csinálod pár 100 Ft.. Bővebben: Link
Nem a programozó, egyáltalán nem az. Itt szerepel egy 11 zónás öntözésvezérlő a cikkek között, a szerzője megírná nekem az Awr-t. Elsőre ez a legjobb megoldás, de a programmal van egy nagy gond. A programja napi 1 öntözést tud, nekem minimum kettő kell, de még friss fűmagnak 3 öntözés kell naponta. Úgy gondoltam, hogy akkor megcsinálná a nyákot, én meg mivel pic égetőm van pic-re írnék egy programot. ez az elgondolás. És programírásnál ha elakadok feltudom ide tenni, flowba írnám.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2017
Az ilyen előre elkészített megoldások sokszor nem tetszik annak, aki használni akarja, mint azt te is tapasztalod magadon. Miért nem írsz magadnak egyet? Így éppen olyan lesz, amilyet akarsz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |