Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2744 / 3618
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 6

A politikai részt kihagyom; de ahogy romlik a közhangulat, úgy itt is; ahogy romlik a stílus, közbeszéd (műveltség?), úgy itt is. Sajnos(?) "régi vágású" a moderáció, így az "új stílusúak" nem bírják. A szabályzatban pontosan le vannak írva az oldal követelményei, aki nem bírja/akarja betartani, az mehet.
Én személy szerint hiányolom "Köbzoli" erélyét (azzal együtt, hogy nem mindig volt igaza, túllőtt a célon); mert nagyon felhígult a látogatók stílusa. Véleményem szerint inkább 1-2 "vérmodi" (a tévedéseivel együtt), mint sok személyeskedő, acsarkodó, írástudatlan/trehány tag/látogató.
Megnéztem az oldal indulását, akkori nyelvezetét, s láttam, hogy hogyan javul, fejlődik. Majd néhány év eltelt, elkényelmesedtünk, és a stílus (helyesírás, személyeskedés, indulatok) rohamosan romlik. (A helysírásnál nem a külhoni, idegen környezetben élő, magyar iskolát sem látottakra gondolok!) Nem szeretném, ha ez így folytatódna, mert akkor mocsár lesz, nem szakmai fórum.
Nem követendő példa, de mikor a Fórumot megtaláltam, először a szabályzatot elolvastam, elemeztem, aztán döntöttem: belépek. Több évtizedes elektrotechnikai gyakorlattal, nem restelltem elolvasni (többször is!) az engem érdeklő témákat (és még néhányat a nem érdeklők közül is), bár többségük már akkor 100 oldalaknál többre rúgott. Most napi szinten találkozom ennek az ellenkezőjével.
Akinek nem inge nem veszi magára.
Tisztelettel: Kálmán
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 / 1

Idézet:
„Végeredményben az ittlévőkön is múlna a moderálás a pozitív-negatív adásokkal, de a közösség sem nagyon vállalja magára ezt a "hálás" szerepet. Mindeközben a háttérben a mod. kérelmek száma pedig igen magas.”
Teljesen téves a következtetésed. Nem a konfrontációt nem vállalja aki moderálási kérelmet ad le, hanem más módon nem lehet eredményt elérni. Hiába írok én egy hozzászólásra ami nem tetszik, vagy moderálásra szorulna bármilyen okkal. Lehet, hogy moderátor sosem jár arra. A moderálási kérelemre meg legalább rá néz valaki.
(#) nedudgi válasza granpa hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Nagyon szépen összefoglaltad a lényeget. Ez a fórum egy üde színfolt az interneten.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Arra értem, hogy nem nyomkodják a negatív kézle gombot, mert egérrel rámutatva akkor láthatóvá válik ki adott negatívat a hozzászólására.
Mondjuk lehet ezt a névkiírós opciót meg is szüntetni.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 / 1

Szerintem attól nem nyomkodják többen. Sokan nem tudják, hogy azzal el lehet tüntetni egy hozzászólás, hogy többeknek nem tetszik. Ezért inkább a modit nyaggatják.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 1

Adj ötletet, hogyan lehetne tudatni a "széles tömegekkel"?
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 1

"A moderációk kérelme igen magas"; nagyon helyes (mert sajnos van miért ). A moderátor azért van, hogy rendben tartsa az oldalt. Azzal együtt a pos/neg. jelzéseket kell alkalmazni! Azokat is látja a moderátor. Én régebben szoktam "értékelni" a nem megfelelő hozzászólásokat (kaptam is érte), de az intézkedés nem a tagok dolga. Sajnos kevés a moderátor, mert elég macerás munka, sok elfoglaltsággal, odafigyeléssel jár. Aki talán jobban ráérne erre a tevékenységre, azok az inaktív (nyugdíjas, idősebb) tagok. Velük az a "baj", hogy "régi vágásúak": rend, fegyelem, figyelem, ismerik a helyesírást (mert megtanultatták velük), becsülik a szakmát, tudást, nem tolerálják a trehányságot, tiszteletlenséget.
(#) Johnycorp válasza granpa hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 2

Egyetértek nedudgi véleményével és főleg az általad leírtakkal.
Tényleg jó kis fórum ez és lenne is, ha a színvonal bizonyos esetekben nem esne erősen.
A
Idézet:
„stílus maga az ember”
, ahogy a mondás tartja. Aki nem tud azért itt lenni, hogy egy jó közösség része legyen, annak nem kötelező belépni. Mehet a Fa*e**k*ra osztani.
Sajnos más fórumokon is szomorúan tapasztalom (lásd: pc fórum) azt a hanyatló igényességet, ami megjelenik. Nem értek egyeseket: Miért kell SOKKAL több energiát beleölni abba, hogy gonoszkodjon, mikor ennél kevesebb energiával jobb felé tolhatná a "szekeret".
Hiába érzi magát valaki nagy embernek vagy vérprofi szakembernek, ha nem képes megfelelő módon viselkedni, kommunikálni. EZ IS az intelligencia része lenne, nem?
(#) nedudgi válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 1

Reménytelen. A kézle/kézfel ikon sokakban ellenérzést vált ki a méltán rühellt f*búkra hajazással. Jobb lenne az előző, (+)/(-) megjelenés.
(#) szamóca válasza granpa hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 2

Remélem nem árulok el nagy titkot, de ha beindul végre az új szervergép az új programmal, moderátorok is lesznek választva. Remélhetően lesz majd "vérmodi" is.
(#) szamóca válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Hmm. Érdekes, ha jól emlékszem pont a fész miatt lett ez a dizájn beújítva.
(#) Pafi válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 1

Vajon az a személyeskedés hogy "nincs értelme szétválasztani aztán plusz alkatrésszel összekötni két pontot amik eleve összetartozóak" vagy az hogy "Szövegértésből elégtelen."

Szerinted én egyedül tudok "farokmérő versenyt" rendezni? És ha nem, akkor megvizsgáltad a másik fél viselkedését?

Feltűnt már hogy nem tapasztalsz ilyet pl. Skori vagy Proli007 felé?
(#) granpa válasza Pafi hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

A "szövegértésből elégtelen" már dehonesztáló. Épp a minap tapasztaltam pl. Proli007 felé tiszteletlenséget (majdnem be is szóltam).
(#) granpa válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Tapsvihar!
A "római" jelzés egyértelműbb, mint a +, -, de sajnos a más ("gyenge"; hogy finom legyek) oldalakhoz való hasonlatossága visszatetszést okoz(hat).
(#) nedudgi válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Remélhetőleg az új program nem lesz olyan változás, ami ront a mostani megjelenésen, kezelhetőségen.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 /

Sajnos mivel nem olvassák el a használat feltételeit nincs sok mód rá. Esetleg az Értékeld a hozzászólást ablak tartalmazhatna egy erre utaló megjegyzést. Arra véletlenül is rátéved az egér.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 /

Az jó lesz. Hajrá "vérmodi"! Bízom benne, hogy kevesebb zökkenővel megy majd, mint a legutóbbi stílusváltás.
(#) nedudgi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 / 1

Csatlakozom! Csak ne legyen olyan vajszívű, mint Zoli.
(#) szamóca válasza Pafi hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 3

Az, hogy arra hajlamos embereket miként lehet felhergelni, s deviáns magatartás felé terelgetni hozzászólásokkal, igényel egyfajta erre való ráérző képességet. Ha ezeket higgadtan, konfliktuskerülően reagálnád le nem is lenne gond.
A két szaki akit említesz, etalon ilyen téren.
Félreértés ne essék, én fejet hajtok tudásod előtt, de ahogy az emberekhez viszonyulsz megnyilvánulásaidban, az viszont roppant gáz, és ezzel az arra hajlamos robbanékonyabbakkal mindig balhéba megy át (szépen cizellált szakmai burokba csomagolva a személyeskedés) a diskurzus.
Vagy fel kellene fedezni végre az "okos enged" elvet, vagy a szakmai ego-ból visszavenni.
(#) szamóca válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 / 1

Úh! Pár éve felvetődött (jelentkezett) olyan név is, akitől még mi modik is betojtunk.
(#) Pafi válasza granpa hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Idézet:
„A "szövegértésből elégtelen" már dehonesztáló”

Én is így gondolom. Ezt a "kedvességet" Gafly-tól kaptam, így fordult személyeskedésbe a legutóbbi téma.
(#) zolika60 válasza Pafi hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 / 2

Szerintem csak akkor, ha nem jogos.
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Idézet:
„Végeredményben az ittlévőkön is múlna a moderálás a pozitív-negatív adásokkal, de a közösség sem nagyon vállalja magára ezt a "hálás" szerepet.”
Pedig ez lenne a normális. Elő elő fordul hogy én bevállalom, amikor már úgy ítélem meg hogy az illető vagy fordítva ül a lovon, vagy szakmailag nem előre viszi a témát. Az értékelt részéről ilyenkor azonnal jön egy privát üzenet, ennek a tartalma először csak némi sértődés és személyeskedés, aztán ha még válaszolok is rá akkor a következő már az anyázás, görényezés, fenyegetőzés stb., mert hát hogy jövök én ahhoz, hogy negatívan értékeljem az ő hozzászólását, amiben ugye neki minden kétséget kizáróan igaza van.
Természetesen magasról teszek rá, ahogy arra is ha valaki netán nekem ad negatívot, mert akkor megnézem hogy ki adta, és megpróbálok rájönni hogy miért, aztán akár okkal akár ok nélkül kaptam, olvasok tovább. Tény, hogy sokkal sokkal több hozzászólásra kellene/lehetne negatív értékelést adni, mint amennyi valójában kap.
(#) szamóca válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 /

Gondolhatod, én milyen privátokat kaptam már.
( Nemrég ilyen szuper helyessíró írt, hogy nékije mindenféle diszfixlexfluxériája van, és én hülye vagyok, ezért nem értem meg. Arra a kérdésre, hogy miért nem használ akkor helyesírás-ellenőrzőt, választ nem jött, csak hogy én vagyok a hüle. )
Egyébként pont ezért gondoltam az anonim értékelésre.
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 3

Azt én nem tartom jó ötletnek mert biztosan visszaüt. Valahol, valamikor, valakinek írsz olyat ami nem tetszett neki, sértve maradt, gondol egyet és elkezdi nyomkodni a negatívokat, mivel ugye teljesen anonim maradhat, sosem derül ki hogy ő volt. Szeretem tudni kitől kapom, akár negatív akár pozitív, mert az segít helyretenni a fejemben az illetőt, nem csak szakmai szempontból. És az is jó ha tudja, akinek értékelést adok, hogy én adtam. Ha megsértődik ezen, hát sértődjön, vagy írjon olyat amire pozitívat tudok adni.
(#) Ge Lee válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 2

Elfelejtettem hozzáírni, hogy sok esetben az értékelés nem is szakmai jellegű, csak éppen unszimpatikus az illető valakinek valamiért, és akkor ad neki jól egy negatívot.
(#) Stewe válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 / 2

Igen a "votekick" egy elég régi találmány... Történelmi előzménye a megkövezés, a Ne ölj! parancsolatot azzal hidalták át, hogy nem egy ítélet-végrehajtó volt, hanem a közösség intézte úgy, hogy az illető tragikus hirtelenséggel elhunyjon...
Az, ami miatt nem tetszik, hogy az illetőnek nulla esélye van a védekezésre, a szavazónak pedig nulla a felelőssége.
A moderátori gyakorlatban pedig elég visszataszító, hogy az eljárás alá vont még utólag sem érdeklődhet, hogy miért pont őt némította valamelyik fél hozzászólás alapján ítélkező moderátor, például mikor más ugatott bele bunkó módon egy beszélgetésbe, és mikor le lett állítva, ment sunyi módon árulkodni... az pedig meg is semmisített mindenféle védekezési alapot.
Ha valaki esetleg ráismerne az esetre, az nem a véletlen műve.
(#) szamóca válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 /

Akad olyan is, akinek meg fogalma nincs, mikor kellene pozitívat adnia. Nyomja orrba-szájba mindenre. Ilyenkor azért szívesen megvonnám ezt a lehetőséget az illetőtől. Kár, hogy nem tudom.
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Sok esetben még pozitívot sem adnak. Hiába fárad az ember megkeresi, megcsinálja, átrajzolja stb. Azért csak időt fordítunk rá.
(#) Pafi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Szerintem is, de megértem ha valaki önmagában sértésnek veszi. Én nem veszem, mert ha legalább minimálisan megpróbálná elmagyarázni hogy mit gondol meg nem értettnek, akkor lehetőség van rá hogy kiderüljön, jogos-e vagy sem. Viszont Gafly a legcsekélyebb kísérletet sem tette magyarázatra. Semmi alapja nem volt a vádjának, sőt pont ő nem értette a kérdezőt (saját maga szerint), miközben én már a helyesnek bizonyult megoldást is megadtam.

Ilyen körülmények között hogyan tudna jogos lenni?
Következő: »»   2744 / 3618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem