Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én azért a helyébe rákérdeznék "hivatalos" helyen. Hogy javuljon az 50-50 arány.
![]()
Miért lenne? Mert visszakérdeztem? Azt hittem beszélgetünk.
Pontosan tudom, ugyanis a munkám miatt ilyesmivel is foglalkozom.
Helyileg már Egerben lakok, igen az autót egyenlőre szeretném így tartani (forgalomból kivonva) mivel felújítás vár rá. (küszöb rohad,motor vagy 6 éve nem járt...stb) Nem nagy munkák csak neki kell állni. Ezért is kérdeztem hogy így indítónak milyen költségekre számítsak az autó átírásakor.
![]()
Az eredetiség vizsgálat és a vagyonszerzési illeték költségére, valamint fél évente a forgalomból ideiglenesen kivonás költségére. Ez elég faramuci szabály, mert a félév leteltével automatikusan visszateszik forgalomba és akkor ha nincs rá kötelező kötve napi 310-690Ft közötti összeg a jármű teljesítményétől függően. A határidőre neked kell figyelned nem értesítenek róla. Amikor az én egyik autóm ki volt vonva a forgalomból két évig a figyelmetlenségem miatt néhányszor elcsúsztam a határidővel és amikor forgalomba akartam helyezni százezres nagyságrendű büntetést akartak rám lőcsölni.
Az a jó hogy meglátják nálam az autó teljesítményét és azt hiszik róla hogy egy fűnyíró...
![]() ![]()
Azt egy nagyobb utánfutón is oda viszed ahova akarod.
![]()
Sajnos nincs futó,na meg a közelben olyan ismerős se akinek volna horga futót húzni így a legnemesebb egyszerűséggel az autót a megvásárlása után hazatolom.
![]()
Haragudjon meg rám mindenki, de ezt visszaolvasva ovis korszakom jut eszembe.
Szia! Kandalló ajtó ragasztót ajánlok! Hőálló. Van ami 1600 °C -ig.
Idézet: „Ki kényszerít rá, hogy egy számodra oly rossznak ítélt helyen töltsd az idődet? Neked is azt tudom tanácsolni, ne lépj be többé, és a problémád megoldódik.” Ha akár moderátorkén, akár magánemberként csak ennyit tudsz mondani, akkor nem velem van a probléma. Számodra ez az egyszerűbb. Egyszerűbb mint korrekt módon érvelni, a másik véleményét figyelembe venni, esetleg pozitív irányba vinni, motiválni az embert. Az mocskos sok meló. Ez meg pár másodperc:“ha nem tetszik ne gyere ide”.Szuper. Nem kényszerből látogatom az oldalt. Az oldal nem rossz. A maga módján “unikum”, univerzális Tudástár. Elismerésem érte, mind az oldal gazdájának, és azoknak is akik segítik benne. De azért ne felejtsük el, hogy az oldalt a tagok formáltak ilyenné, ők hozták létre a különböző fórumokat, topic-okat. A tagok raktak fel képeket, írtak cikkeket, és még sorolhatnám. Tehát nem egy ember érdeme, hanem magáé a közösségé. A moderáció fontos dolog, de nehéz jól csinálni,ebben biztos vagyok. De nem lehetetlen! Egy idézet: Idézet: „A moderálás egy fontos képesség, és egy olyan technika, amely segíthet másokat abban, hogy előadják ötleteiket és javaslataikat, a résztvevőknek azt az érzést adja, hogy tisztelettel fogadják őket, és arra ösztönözzék és arra tegyék képessé őket, hogy hasznosítsák tapasztalataikat, és vállaljanak aktív szerepet. A moderálás abban is segít, hogy megoldásokat lehessen találni konfliktus esetén.” Az általam szóba hozott régi moditok nem ilyen volt. Ha jól emlékszem köbzoli annó egy renitens tag volt, akit kiemeltetek modinak, “rablóból lesz a legjobb pandúr “alapon. Nem jött be. Bosszúálló volt, kivételezett a haverokkal,aki nem tetszett neki eltiporta.Emlékszem rá. Csak kárt okozott az oldalnak, az akkori gárda pedig hagyta, nem tett ellene semmit.Ez elég nagy gáz volt annó, sok ismerősöm lelépett innen. Lehet nem is tudod, vagy tudjátok, de elég sok normális technikus, és mérnök srácot vesztettetek, akik azóta már ki tudja hol osztják meg a tudásukat-másokkal.Csak ugye amit nem lát a szem, amiatt nem fáj a szív.. Ha a tagokat egyenlőként kezelitek, és pozitívan motiváljátok, javulni fog az oldal, mind műszaki, mind egyéb (helyesírás, etika, fegyelem) oldalról is. De a negatív motiváció nem visz előre semmit. Valamint nagyon pozitívnak tartom hogy képes vagy arra, hogy beszélj velem/velünk ezekről a dolgokról. Régebben az ilyen leveleket egyből törölték, majd kitiltottak. Már az előrelépés hogy működik a kommunikáció. Őszintén remélem hogy az oldal morálja is javulni fog. Üdv! Tubeamp
A mi időnkben még volt latin oktatás (ez az alapműveltség, valamint a nyugati nyelvek alapja), ez onnan maradt. A két kifejezés többet jelent, mint amit el lehetne két szóban magyarul mondani; ezért használtam (az angolban is számtalan ilyen eset van). Használhatnék divatos kifejezéseket is: vok, h, sztem, stb., de valahogy nem áll rá a kezem. "Szép magyar nyelv".
![]()
Az oldal úgy alakult olyanná, amilyen, hogy a regisztrált felhasználók önkéntes alapon megtöltötték tartalommal. Egy közösség nem létezhet szabályok nélkül. Ezeket a szabályokat tartatják be a moderátorok. Lehet kritizálni őket, de nem érdemes.
Higgyétek el, a modi nem azért alkalmaz szankciókat, mert bal lábbal kelt fel, vagy nem tetszik a gépelésed sebessége. Igazság sokféle létezik, a dolgok nem csak feketék, meg fehérek. A szakmai kérdések közé befurakszik az is, hogy igazam, van, másnak nem lehet igaza. És itt jön az emberi hozzáállás, mérlegelni, hogy ha igazam van, mi történik ha hagyom a fenébe. Próbáljatok törekedni a kompromisszumokra, és egyből szebb lesz az élet. Az emberi jogok lánglelkű bajnokai elgondolkodhatnának azon, hátha az ellenvéleményen levőnek is van igaza. Nem csak dózerolni lehet.
Ide ezer vendég jön, és csak egyféle kávé lehet.
És izlik az a kávé? Vagy mivel csak ezt adják, elfogadod?
![]()
Beszélgetünk. Én egyébként személy szerint nagyon szeretném ha te moderátor lennél.
Megosztom veletek én is a véleményemet moderálás kérdésben.
A moderátor is csak ember, és akár tévedhet is. Ez nem is baj, legalábbis akkor ha emberileg képes elismerni és korrigálni is a tévedését. Véleményem szerint ez a többek által említett "vérmodi" esetében gyakran nem teljesült. Amikor moderálni kell, az többnyire okkal történik, de egy vitás esetben ne azért legyen igaza valakinek mert Ő a moderátor, hanem azért mert mondjuk a másik fél felrúgta a szabályokat. Szerintem ennek az ellentéte is gyakran előfordult egy időben. A moderátornak szerintem fel kellene vállalnia a moderálással járó konfliktust is, a névtelen moderálás engem negatív emberi tulajdonságokra emlékeztet, mint aki sunyin elbújva nem vállalja tetteit. A moderátornak jó példát kellene mutatnia. Akit moderálnak, azzal szerintem tudatni kell a moderálás okát (pl. a szabályzat mely pontjának megsértése az ok), azért hogy a jövőben betartsa a szabályokat, és azért is, hogy ne érezze igazságtalannak a döntést. Továbbá mivel a moderátor sem tévedhetetlen, bizonyos határig lehetőséget kellene adni a védekezésre. Persze ez csak az én véleményem. Ebben a fórumban számtalanszor elhangzott az "akinek nem tetszik, annak nem kötelező itt lennie", ez még ha igaz is, akkor sem viszi előre a fórumot. Hasonló elhangzott korábbi munkahelyemen is, amikor tulajdonos váltás volt, ez az új tulaj bemutatkozásának része volt: "Nem kötelező itt dolgozni, el lehet menni akinek nem tetszik valami". Aztán sokan el is mentek, persze a többség inkább kivárta amíg elküldik (végkielégítés szempontjából nem volt mindegy), ill. egyszerűen nem írta alá az új (a munkavállaló számára kedvezőtlenebb) szerződést. A moderációra visszatérve, az nem baj ha szigorú a moderáció, de a szigorral együtt még szigorúbb következetesség, és maximális korrektség is kellene mellé, ez utóbbi esetben ugyanis mindenki természetesnek venné a szigort. Viszont ha a szigor kettős mércével, igazságtalan döntésekkel, szakmai hozzá nem értéssel együtt van jelen, akkor szerintem nagyon is káros. Ismerek jó néhány embert a fóromból személyesen is, és szinte mindenkinek (nekem is) van erre is egy-egy története. Szóval remélem ha változik az oldal, akkor azt jó irányba teszi majd, mert elektronikai témában nem igen van ekkora forgalmú, és ekkora ismeretanyagot felhalmozó fórum.
Szerintem van erre egyértelmű magyar szó. Persze lehet ezt így is magyarázni, de a latin holt nyelv és nem hiszem, hogy köze lenne a magyarhoz. De ne indítsunk nyelvészeti vitát, volt az már máshol.
(Neked eleve csak igazad lehet, legalábbis a két országos cimbid szerint. Ennyi mancsot sehol nem láttam kiosztva, de tessék csak tessék.) Komolyan, néha nehéz lenne érteni a humort? ![]()
zolika60 leírta a lényeget. Topi létrehozta ezt az oldalt, fenntartja, a köz javára bocsájtotta, hogy mindenki használja DE bizonyos keretek, szabályok között. Ezen szabályokat valóban nem a közösség hozza, azonban nem olyan betarthatatlanok, hogy vért kell izzadni miatta annak aki ide jön. Egyszerű, betartható dolgok, igaz más fórumokkal ellentétben vannak nyomatékosabban betartatott szabályok, de ezek sem válnak a kárára senkinek.
Idézet: „Szerintem van erre egyértelmű magyar szó. Persze lehet ezt így is magyarázni, de a latin holt nyelv és nem hiszem, hogy köze lenne a magyarhoz. De ne indítsunk nyelvészeti vitát]” Mit nekünk a latin. Minden szó görög eredetű: bazinagy görög ... ![]() Aki még nem látta: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017
Mivel megtiszteltél azzal hogy értékeled a hozzászólásaim, Én is megtettem.
Ment a felfelé mancs ![]()
Ez rendben is van. Nem ezzel van a probléma, mint írtam.
De csak egy konkrét történés: Egy kollégámat azért tiltotta ki köbzoli,-kapaszkodj meg!- mert NEM VÁLASZOLT a levelére! Ez is valamilyen szabály volt? Amikor reklamált, válaszra sem méltatták....később Topit kereste, hogy visszajönne, elnézést kért a semmiért, szintén válaszra sem méltatták. Ez is valamilyen szabály? Vagy csak megtorlás volt? A választ Te is tudod, ugye?
Itt vagyok, ebből is következően elfogadom ezt a kávét. Ízlik, tökéletes nincs, másfajtát kérni? Nem tudom mik a lehetőségek, rengeteg szempont lehet a kávé összeállításában, ebből itt én látok keveset.
Kicsit félreértettél (szerintem). Nem az alapvető szabályok, szabályozás megszavaztatására gondoltam, mert az valóban a házigazda jogköre. De egyéb dolgokban, amik nem annyira nagy dolgok (most ezek csak lüke példák, senki ne vegye komolyan: oldal szine, betűméret, mancsok, bármi ilyen "nagy" léptékű dolog), szerintem meg lehetne kérdezni a nagyérdeműt.
Úgy általánosságban mindenkitől: mire jó ez a mancs dolog? Főleg hozzászólás nélkül. Ha valami nem tetszik, tessék hozzászólni és elmondani mi a baj. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, tartja a mondás, és ez jelen esetedben is igaz. Lehet úgy gondolod, te vagy a hős forradalmár, én meg a gonosz hatalmon lévő, aki elnyom téged? Azt hiszed ha személyes háborúba kezdesz, és minden hozzászólásomra nyomsz egy mínuszt, majd kiteszlek, és így mártír lesz belőled, s mint írod, majd újra regisztrálsz?
Hogy szövegértéseden, vagy inkább a csúsztatott félremagyarázásodon amin meg itt háborodsz, már ne is szóljak. Ugyan már ez nem dedó.. Nem egyszerűbb lett volna az évek folyamán betartanod a szabályokat, és úgy használnod az oldalt ahogy kell. Akkor nem tartanánk itt. Nem, szerinted én vagyok a hibás érte. Frankó konzekvencia.
Nézd, nem tudok erről a konkrét esetről.
Azt hogy Zoli annak idején hogyan, milyen elv szerint moderált, egy dolog. (volt olyan, hogy az én hozzászólásomat is törölte ![]() Az hogy Topit is kereste, aki nem válaszolt, arról sem tudok. Azt se mondom hogy a moderátornak mindig igaza van, én is tévedtem már moderációt illetően, nem is egyszer, amit csak utólag láttam be. Ez van, én sem vagyok tévedhetetlen.
Szép kis "golyózáport" kapott Szamóca, kicsit igazságtalanul. Pár szóban reagálni szeretnék az itt elhangzottakra, több oldalról is megközelítve a felvetéseket.
Vérmodi kérdése: Nagyon nehéz feladat ám "vérmodinak" lenni, és nem is feltétlen szükséges. Az tény, hogy félelmetes mértékben igényességét vesztette az egész internetes közösség. Ez az igénytelenség felé fordulás nem HE sajátja sajnos. Ha az lenne, egyszerűbb lenne ezen változtatni, de sajnos nem. Hitem szerint, attól nem lesz egy kánaán a HE fórum felülete, hogy valaki minden pontot, vesszőt és böffentést kitöröl. A vérmodi fontos és szükséges lehet, de cselekvéseit tudni kell fogadni is, és érteni is a mit-miértet. Ha nem tetszik, ...: Kifogást kapott a kijelentés. Valóban nem a legszebb megfogalmazása annak, ami valójában egyébként igaz adott körülmények között. Ha valaki csak az említett munkahelyi esetet veszi alapul, az tényleg nem szép eljárás, és bár Szamóca nevében nem akarok beszélni, de kizártnak tartom, hogy ezt példa esetet vette alapul. Ám amikor valaki a mások által már több mint 12 éve betartott szabályokat nem akarja betartani és folyamatosan mások számára sértően viselkedik, akkor bizony bármennyire is kemény a kijelentés, igazzá és alkalmazandóvá válik. De ahogy Skori is említette, az akinek nem tetszik elmehet nem viszi előre a fórumot, ám sok másokat is zavaró személy ellen nincs más orvosság. Szervercsere megjegyzés: Hamarosan lesz egy kisebbfajta szervercserénk, ahol komoly átalakítás nem lesz a fórumban, de szükséges már a frissítés ahhoz, hogy egy pár új funkciót élesítsünk. Moderáció vitatása és tájékoztatás: A szervercsere után nyílik egy opció, ahol az épp intézkedő moderátorral lehet eszmecserét folytatni, privát üzenet szerűen. Itt ad majd az intézkedő moderátor is magyarázatot, ismertetőt, ha valakinek szüksége - kérdése van. Ez mindenképpen előremutató lesz, bár sajnos a modern kori liberalizáció hozta ezt is magával, régebben ez úgy működött, hogy ha valaki kapott egy értesítést, hogy törölve lett hozzászólása, akkor megnézte, hogy mi lehet az indok ami kiváltotta. Most már az iskolában a tanárt ütik a szülők, ha a gyerek 1-es kap, és nem nézik meg a szülők, hogy vajon jogos-e az az 1-es, kifordult egy kicsit a világ, de ez van, fordulunk vele, és követjük. Már mindenkinek vannak jogai, mára a kötelesség hagyott alább. Szerencsére igazolódni látszik, hogy a világ fordul, mert hadd példálozzak a tizen évekkel, 10-12 évvel ezelőttig semmi szükség nem volt az apróhirdetésnél, hogy moderátori érvénytelenítés esetén legyen tájékoztató, meg szabályzat idézgetés. Az apró úgy működik ahogy gyakorlatilag megszületésekor, egészen mostanáig mégsem volt erre a kötelező tájékoztatásra még szükség. Most már van. Apróhirdetések száma sem szaladt meg, hogy ez lenne az indok rá, szóval az ilyenek a bizonyítékok. Névtelen moderáció: Aki ismer, tudja, hogy én komoly szószólója voltam és vagyok a mai napig is is annak, hogy a moderáció névvel történjen. Én voltam a moderátori közösségben is az utolsó, aki beadta a derekát ennek. A mai napig, ha moderálok, a hozzászólásaim végére odailleszerintem jelzés értékkel, hogy (T). De egy biztos, nem tudják sokan meghúzni a határt, meddig lehet moderátort, vagy konkrétan bárkit sértegetni, vegzálni, így sem én és sem fejlesztő társaim nem kívánják kitenni a moderátorokat olyan helyzetnek, hogy akik nem tudják hol a határ, azok túlzásba vigyék. Ez védi a moderátorokat azért cserébe, hogy idejüket nem sajnálva gereblyéznek. Így sajnos ez egy kelletlen rossz. Nem lesz a moderáció már talán soha névszerinti (ahogy lassan már semelyik fórumon a világban). Sok fórumon mozgok, ahol régen névszerinti volt a moderáció, de mostanra már át kellett térniük a névtelenségre és egyben a közösségi moderációra (szavazgatás). De nem azért ám, mert hatalomsóvárabb lett egy adott fórum moderátora, hanem a fentebb már említett okokból, változott a világ, változtak az emberek. Rablóból pandúr moderátor: Tény, kellett egy kis idő, hogy ráeszméljünk, de elismertük, hogy hiba volt, tettünk is az ügy megoldása érdekében. Tanult minden moderátor kolléga az ügyből. Személyeskedés kérdése: Ez is egy nagyon újkeletű habzás valójában, gondolom én a fészbúkos kommentekben anyázunk a másiknak hívta életre. Korábban nagyon ritkán fulladt szakmai vita személyeskedésbe, manapság éppen ellenkezőleg. A szakmai érvek elfogynak, jön a de neked meg piros a sapkád... Közösségi moderáció: Ez az egyik apró kis változás, amihez kell a szerver csere (illetve konkrétan PHP verzió frissítés ![]() Szakik és a HE fórum kérdése: Most is nagyon sok szaki van szerencsére. Egyet viszont tisztázni szükséges. Leszögezhető: Szakik, akik elpártoltak a HE fórumról (ezt nem kell tagadni, ismerek személyesen is többet), nem a moderáció miatt hagyták el a fórumot (biztos van ilyen is persze), hanem szintúgy a fentebb említett lánglelkű egyének miatt. 10 évesen beszólt a tapasztalt szakinak, ha kiderült, hogy vesztett a vitában akkor személyeskedni kezdett, ha igyekeznek neki segíteni, és kérik, hogy írjon normálisan, hogy értsék, akkor neki áll feljebb... Ezek azok az esetek, amik hathatósan részt vesznek abban, hogy egy valaki úgy dönt, hogy "segítsen nektek a fene...". Megszámlálni nem lehet, hány olyan Szaki igyekszik a HE fórumon nap mint nap, akinek az átlagnál több türelme (vagy szelektáló képessége) van, sőt, nagyon sokuk a moderációt is aktívan segítik észrevételezik. És hogy mennyire igaz? Itt fentebb is leírásra került, hogy még nem moderátorok is veszik a fáradtságot, és írnak tagoknak privát üzenetben, hogy kezd félrecsúszni, és arra is ugyan az a válasz reakció érkezik. Na, ez a nem mindegy! Helyesírás: Bármi is legyen az ára, azt továbbra is tartani és követelni fogjuk. Vállaljuk, hogy ez nem túl népszerű, de valljuk, hogy nemes törekvés.
Semmi gond, nem Te tehetsz róla.
Csak azért említettem, mivel ilyen is történt. Ha anno nincs ez a kitiltás, a srác most lenne 11 éve HE tag ![]() De hát mást hozott a sors. A korrekt és tárgyilagos moderálás szükségszerű, páran teljesen rendben lévő módon csináljátok. De erről már írtam. A HE frankó,és remélem az is marad. |
Bejelentkezés
Hirdetés |