Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Ez ennyiért megéri?Bővebben: Link
Bocs
nem akarom lerohasztani a kedved de ezek a gépek nemnagyon akarnak repülni (tapasztalatból beszélek). Inkább vegyél egy igazi modellt. Hidd el megéri!
Ha lenne időtök visszaolvasni,megtudhatnátok mi jó és mi nem.Sokszor taglaltuk már a tecsós olcsó, és a tapasztaltabb modellező álltal ajánlott legolcsóbb megoldást.Mindenki a saját lovát dicséri ,amit megszeretett ,kitapasztalt. De hidd el nem akarunk becsapni.Szokszor tapasztaltam már ,Hogy bedőlve a reklámoknak repképtelen vacakot vesznek és bánják a kevéske pénzüket.Befektetés nélkül nem lehet repülni.
Easy Star vagy e-starter , Bellanca sorolhatnám vannak jó kezdő repülők.
Még egy kérdés: Egy repülő távirányító milyen?Gondolom kell előre,jobbra,balra,fel,le funkció?De ez jóval több ami egy átlag kétkaros távírányitó el tud látni...
Szia!
Nem, egy átlagos, alap távirányító, ami "csak" 4 csatornás, és két karral van irányítva ennél többet is tud. Mindkét kar mozgatható jobra-balra; fel-le. Így irányítható a jobbra-balra; fel-le; jobbra dől-balradől; gyorsabban-lassabban. A mai távirányítók általában 6 csatornásak, a 4 ritkább. Üdv. Tóbi
Itt a hétvége, mehetnénk repülni. de itt északkeletem olyan rossz idő van esik az eső, - hogy a tehén állva iszik.
Jártam az oberwarti piacon és vettem egy Tamiya Boomerang buggy-t.
1987-es gyártmány kissé feltuningolva olajos gátlókkal, LRP elektronikus szabival és egy 6+1 es nicd 2400mAh pakkal, új szervóval. Érdekes, hogy én csak 16 vagyok és amikor ez a járgány már száguldott én még csak gondolat sem voltam! ![]() és 40 ajró volt
Még bizsergő érzés sem
![]()
Tisztelettel szeretném megkérni a moderátor urat, ajánljon egy helyet ahol feltehetném a vevő elé tehető sávszürős kérdésem.Sokat nézelődtem az ajánlott témákban ,de nem találtam semmit. T: pittyu
Itt bátran felteheted a kérdésedet!
Ha mégsem lenne helyénvaló, akkor áthelyezzük a hozzászólásodat, és értesítünk róla, hova került át.
itt van pár kép az autóról
hpi savage speed record
Ez igen gyors a számitás szerint
![]() ![]()
Szasz
Hol van ilyen piac ahol ilyeneket lehet potom pénzért venni? Én már belefáradtam a pécsi vásártéren való bóklászásba.Egyszerűen soha semmit nem találtam ami a modellezéssel kapcsolatos.
hy
itthon nem hiszem hogy fogsz találni jó állapotú modellt olcsón (max ha nagy a szerencséd ![]() Én Oberwartba járok ki rengeteg jó modelles cucc volt most is pl: robbe motorcsónak (elektronika nélkül) 5euro hpi rs4 nitro 120 euro tamya tt-01 akku nélkül 40 euro hogy csak párat említsek amúgy tervezem hogy az egész autót (az alvázat, lengókarokat, rugótornyot) lemásolom alumíniumból mert mivel nagyonöreg már a műanyag sokhelyen repedt (és nem hiányzik hogy 35km/h nál elhagyjam a kereket). Amúgy megvan már a tuningmoci is bele. A helikopterem motorja pont beleillik és a mostaninál 2-3 szor erősebb ![]()
Szia. Ahhoz a motorhoz tényleg erős váz kell. Amúgy- sikerült járatni a mocit nagyobb áramforrással? Ma délután kimerészkedtünk, de eléggé fújt a szél. Csináltam öt videót. Örülök , hogy a kétmotorosom jól vezethető erős szélben is. A discus full készvan de nem mertem kivinni a szél miatt.
dolgozok az autón
holnap szakmai órán megcsináljuk a hátsó rugótornyot alu-ból még keresnem kell egy emberkét aki kiönti aluból a lengőkarokat (nemutolsó sorban olcsón) ha ez nem jönne össze akkor a b terv az hogy gyűjtök egy kis pénzt és veszek egy új járgányt, ehhez meg szerzek egy másik távot és eladom egyenlőre ennyi
Pár kép a mai felvételekből. Érdekes fényhatások vannak.Van pár órányi videóm, valahogy fel kellene rakni.
Adom a választ a fényhatásra : a sötét ,szántott oldalon vannak a fák , a zöld füvön az árnyék van.
szép képek
![]()
máma szakmai órán megcsináltuk a hátsó felfüggesztést
most 1.5 centivel magasabb a fara és lehet állítani a kerékdőlést ![]() maj teszek fel képet ![]()
Ma délután kimentünk a barátommal, és végre discus kapitány sikeresen letette a pilótavizsgát. Két repülés és mindkettő szép leszállással.Hallanod kéne hogy süvit , mint az igazi vitorlások. Persze nyomtam neki rendesen nagy sebességgel küldtem végig. Viszont a főtartó 6- os carbon tényleg karcsú bele,- kellessz acélt szereznem .
pittyu:
![]() tegnap történt még velem, hogy autókáztam az utcában el vissza, egyszercsak arra lettem figyelmes hogy hirtelen nagyon túlkormányzott lett a gép és a kavicson csak az első kerekek kotornak. Jobban megnéztem a járgányt és akkor láttam hogy elhagytam a bal hátsó féltengelyt (kutyacsontot) ![]() ![]()
Úgy lehet jól driftelni.
![]()
Hello mindenki !
Végigolvastam a topicot ![]() ![]() ![]() , Zeppelin ![]() Lenne is néhány kérdésem a tapasztaltabbakhoz: -A B29-es projektre visszatérve gondolom azért ilyenbe egyből ne vágjak bele? Úgy tervezem, ahogy a valóságban négy motorja lenne (elektromos, amit ahogy az anyagiak engedik felváltana 4 robbanó). A törzset Balsa fából építeném... vagy érdemesebb lenne üvegszövet + gyanta? -Pityu: az üvegszövet + gyanta kombinációt hol szoktad beszerezni? kb mennyibe kerül? -Tudnátok ajánlani nekem valami jó távirányítót nem túl drágát, Futaba-ra gondoltam valami 6 csatornásra.... Olvastam hogy milyen repülőket ajánlotok kezdőknek, Cessna jó lenne ilyen célra? +honnan tudnék tervrajzokat szerezni? Vagy valami alapot ami alapján ki lehetne számolni az arányokat, fesztáv, törzs hoszz stb...? Elnézést a sok kérdésért, de izgatot vagyok mint kiskamasz az első csók előtt ![]() Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.: Zsolti
Szia
Hát nagyon is igazad van,a B29 kicsit nagy falat lenne így az elején.Bővebben: LinkNa innen tudsz csemegézni távirányítókból.Tervrajz ha kell nagyon szivesen küldök neked.Van egy rakattal!!! ![]()
Szia. Üdvözöllek az őrültek csapatában.Mikor nyerted meg az ötöst ?( a négymotoroshoz ) nekem kétmotoros van , de elég ennyi.Az üvegszövet novia kft Bp. nagy lajos kir út (talán 108 sz.)Adó-- futaba 6 exa.Vevő mostmár csak korona (még nem csalódtam benne )Gyanta-- abloncy --háztartási boltból. Az a gyanta ami nem eszi a habot -novia kft.Itt ha mondod hogy modellhez kell ajánlanak jót .Állt. 50--- 80 gr / m2
keresztszövésüt használok.Ird meg mi az elképzelés megpróbálok rajzot szerezni.És a csessna 182 tényleg jó kezdeni ( szimulátorozás után) |
Bejelentkezés
Hirdetés |