Fórum témák
» Több friss téma |
Közel jársz, de nem az igazi. A fényképezőgép egy egyszerű OLYMPUS FE-180 zsebgép (u.i.: Most nézem,hogy találtad el? ), makró állásban fényképeztem ugyan olyan beállításokkal amikkel napon mondjuk virágokat szoktam fényképezni.
Az izzó egy 6V/30W példány. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
Elég fecsegős a masina Ha a kép exif információit megnézed, sokat elmesél... Pl. vaku nem volt, 10mm a fókusztáv, stb. Az egyéb trükköket persze nem tudja megmondani, de azért hasznos infókkal van tele Ha közel járok, akkor gondolom a sötétítés mikéntjét kéne kitalálni? Floppy lemez? Diafilm?
Hideg. Nem sötétítettem semmivel, maximum annyival, hogy este készült a fénykép és leoltottam a lámpát. De nem azt a lámpát aminek az izzószála a képen van.
Egy kis segítség: Az izzószál körül található szivárványos beütés nem a fénykép hibája, az az eredeti képen is megtalálható. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
Csekély árammal tápláltad, nem izzott fel rendesen.
Pici lyukon át fényképezés?
Ez bizony izzott rendesen, 6V-on 5A-t vett fel egy égi szovjet akkumulátor töltőből.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
Talált.
A megoldás kulcsa az Idézet: . Ugyanis nem az izzószálat fényképeztem közvetlenül, hanem annak egy falra vetült képét. Akiknek volt régi diavetítőjük annak ismerős lehet, bár én nem diavetítővel csináltam, hanem a mellékelt képen lévő lámpával. A lyukacsos henger alakú részben van egy 6V/30W izzó, aminek a fénye egy 1mm átmérőjű lyukon megy keresztül, majd a képen látható lencsén keresztül egy kb. 12 méterre lévő falra vetül. Én ezt a vetületet fényképeztem le. A lencse és a lyuk közötti távolság állítható, ezzel egy kis átmérőjű fókuszál kört kapunk. Ha a fókusztávolságot átállítjuk akkor viszont az izzószál képét kapjuk a falon. „az eredeti képen is megtalálható” U.i.: Az előző hozzászólásomban az égi az régi, csak lemaradt az "r" betű. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
Nem erősítem meg, de azt sem mondom, hogy helytelen a válasz. Törje a fejét rajta mindenki.
Az utolsó előtti sorban lévő információ alapján 2-es nem lehet benne, tehát ez a megoldás biztosan hibás.
Van egy ilyen játék is.
Pont hétvégén játszottunk az unokákkal.
Határozottan nem! A megfejtésedben például a 8-as szám a 2. és az 5. kritériumnak nem tud megfelelni egyszerre.
A 498 nem jó, de a 679 minden feltételnek megfelel.
x89: egy jó szám van jó helyen
x86 egy jó szám van rossz helyen (az 1-es eleve kiesik) a 8-as kiesik és a 9-es az utolsó helyes számjegy (x69, vagy 6x9) x47: egy jó szám van rossz helyen (a 7-es lehetne a középső számjegy) 964: két jó szám van rossz helyen (az egyik jó szám a 9-es, a másik a 6-os) és így a 4-es is kiesik. Tehát a 6-os az első számjegy és a 7-es a második. 679 a megfejtés. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2021
Valóban, ez az élet, a világmindenség, meg minden értelme. Ennek is csak az lehet
De amúgy 679.
A 164 és a 194 se jó. A 679 és 619 is jó!
Ha van benne 1-es, akkor nem lehet benne 9-es, -rögtön a második sor szerint. Tehát a 619 nem jó.
Kérlek áruld el a nevét, kedvet kaptam ilyenekkel szórakozni!
Mastermind vagy Mesterelme
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |