Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Nem tudom. Én a frekvenciára tippelek, de hátha valaki találkozott már hasonlóval, és tud biztosat. üdv: Poki!
Sziasztok
Van egy tranzisztor amire csak ennyi van írva: CP431 0224 Ez milyen tranyó lesz, BC431 vagy tényleg CP431? Utóbbi elég valószínűtlen mert úgy tűnik hogy akkor egy stabIC, és egy venti-fordszám-szabályzón van. Köszi szépen
Üv! CP431 Nem feszstabilizátorként van jelen, egyszerű tirisztor. Minél nagyob feszültséget adsz a kapuáramkörére, annál nagyobb feszültséget ad át magán. A potival szabályzod a kapuáramkörnek a feültségét. Ekkor kinyit a kapuáramkörre adott feszültség arányában a tirisztor, és ezt kapja meg a venti. (ettől változik a fordulatszáma, ebben az esetben)
Googli a barátod: Link
Keresgéltem én is adatlapot, én egy "regulator" félének találtam pdf-jét...
Szerk.: Ami ugyan az mint amit te mutattál, nem "Voltage Regulator"t hanem "Adjustable Precision shunt Regulator"-t találtam én is, csak nem figyeltem. Ezek szerint jót találtam, de azért nagyon köszönöm, így a biztos
Szivesen máskor is!
Jó bütykölészést!
sziasztok! találtam otthon egy régóta kidobott ketyerét.Szerintetek érdemes kivenni belőle valamit?
Persze! ellenállások, elkók.. szinte mindent. az IC-t nemigen
Amugy az ic-re az van ráírva hogy NE555CD semmire se jó? :S
szia az 555-ös IC elég sok mindenre jó pl: villogónak, szirénának és még stb stb....
keress utána!
tedd el ezt úgy ahogy van. Tele van jó cuccokkal. Az 555-ös IC-t sok mindenre lehet használni. nehogy kidobd őket.
van benne vagy 4 db 555 ös IC kössz mindenkinek a hozzászólásokat.Akkor elteszem inkább.
Tipp: Ügyesen bánj a forrasztóval és az ónszippantóval, és ne melegitsd sokáig az IC lábait, mert akkor felslegesen melózol vele.
Tiltakozom!
Hozzászólásod elejétől végéig HAZUGSÁG! Megkérlek,hogy gondold át mégegyszer,és korrigáld!
Említettem már, hogy tessék az IC-ket hőlégfúvóval kiforrasztani, NEM PÁKÁVAL! (Persze a forrasztási oldal felől melegítve!)
Helló
Néztem volna CP431-et de HQ-nál nem találtam... Tudnátok nekem mondani helyettesítő alkatrészt? Köszi szépen
Üdv mindenkinek! Lenne egy 5x7x4 es mátrix ledes kijelzőm. Nagyon megtudnám köszönni ha tudna valaki egy adatlapot küldeni!
A kijelző típusa: WF VQC 10 D a képet mellékeltem!
szia!
Ilyen kijelzőim vannak nekem is de ha jól emléxem én semm találtam hozzá adatlapot :no: De azért a kedvedet nem veszem el! üdv!
Csá!
Valaki meg tudná nekem mondani hogy mi ez?
szia!
Ez kérlek szépen egy infra kapu Van az eggyik oldalon egy vebvő a másik oldalon pedig egy adó :yes: üdv!
itt megtalálod ha a Datasheet View- re kattintasz.Bővebben: Linkmeg még egyBővebben: Link
Neked is az elözöt ajánlom. ott az adatlapja a VQC10-nek
Üdv! Nagyon köszönöm az információt!
Jó bütykölést! üdv _ampervadasz_
A véleményem az előbbi hozzászólásokhoz, egészen pontosan ehhez: ha ez a "tranzisztor" TO-92 tokozású, és ráadásul egy ventillátorban használatos, akkor megkockáztatnám, hogy esetleg TL431-es feszültség referencia IC-ről lehet szó... De egy pontos rajz, vagy kép sokat segítene,mert a határozottságom mellett ugyanakkora bizonytalanság áll!
Őőő ezt ha nekem írtad akkor (máskor "Válasz" link ):
én is TL-re gondoltam, csak többfélét találtam, nem csak TL-t. Rejzom nincs mert épp a egy komplett kütyüt szeretnék "másolni". Köszönöm szépen
Helló
Van egy DVD lejátszó amiben van egy smd tranzisztor szerű valami. Nem tudom, hogy mi lehet, de nagyon melegszik. Csak ennyi van ráírva: 1117A. És U betűvel van jelölve mint a panelon az IC-k. Mi lehet ez?
Az elég valószínű hogy egy SOT-23 tokozású SMD tranyó, akar lenni. Ha a DVD lejátszónak semmi baja nincsen akkor, nem lehet nagy probléma. Ha mégis akkor zárlatos, maga a tranyó, vagy az az áramköri elem mit éppen kapcsolna/meghajtana. Nem nagyon tudok erről a tipusról mondani nagyon semmit, mert SMD alkatrészeket nem tudok forrasztani, abból adódólag hogy a forrasztópákám elszadulná, és tönkre tenném. Ez miatt nem nagyon foglalkozom SMD forrasztással, és ezért kevés az ismereteim, mind árban és típusban . De azért n rákerestem és ezt találtam.
Remélhetőleg valamit azért tudtam segíteni. (Majd nyáron amikor a forrasztó állomásomat beizzítom akkor már nincsen megállás) Addig is üdv! _ampervadasz_
Egy feszültség regulátor /csökkentö/.. valószinü nem állithato kivitelü ahogy ampervadász megtalálta . a feszültségét nem igazán tudom megmondani, ha mükszik a ketyere érdemes kimérni a 2-es és 3- as lábat, /ha megnézed az adatlapját akkor ott a lábkiosztás/. Ha csak langyos az majdnem biztos normális, de ha nagyon forro akkor sürgösen körül kell nézni a kimeneti oldal "fogyasztoinak" mert valami nagyon imádja a sok áramot.
Illetve gr89-nek szól. |
Bejelentkezés
Hirdetés |