Fórum témák
» Több friss téma |
Ez egy trükkös Blocking oszcillátor, ami tud elég jól alkatrészfüggő lenni. A trafó tekercselési iránya sem mindegy, nem szabad felcserélni a kivezetéseket. De az 56k Bázisellenállás esetleg darlington tranyót sugall. Esetleg egy BDX54C jó lehet bele. De persze biztos nem vagyok benne.
Ezek némileg hasonló jelzéssel ellátott régi RCA tranzisztorok... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2017
Sziasztok,
Kapcsrajz nélkül lehet tudni, hogy a képen a hiányzó SMD alkatrész mi lehetett? Elvileg 3 egyforma lehet, és egyet letoltak. Sajnos nincs meg. Köszönöm a segítséget! Üdv PIXI
Én kondira tippelek, de hogy mekkora, nem tudom.
Hát igen, a színből ítélve én is a kondira szavazok. De hogy fogom megtudni mekkora az már macerásabb!
Meg kellene mérni a másik kettőt hogy milyen értékű.Ha egyformák, akkor lehet hogy a hiányzó is olyan. Amúgy miben van? Nem lehet rajzot találni hozzá?
Mivel ez egy drónban van így van belőle még 3, mert a motorvezérlőknél van. Csak sztm a multiméterem nem elég hozzá. Kondit 20nF-tól mér.
Üdv!Pc trafóból bontottam egy ilyen segédtranszformátort mindössze 2 kivezetése van így gondolom valami leválasztó lehet.Valakinek valami ötlete lenne?
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2017
2 kivezetésű transzformátor nincs! Hogyan működne? Mit alakítana át és mire?
Villamos energiát, mágneses energiává: ld. elektromágnes, ill. mágneskapcsoló(relé).
"Villamos energiát, mágneses energiává".. ráadásul oda-vissza, mint egy "trafó". Ha egy Flyback átalakító induktivitása a "kétlábú trafó". Vagy is nem is annyira perverz dolog trafónak becézni. Kialakítása működése azonos vele, csak épp nincs szekundere. De végül is egy takarék transzformátornak (autótranszformátor) sincs fizikailag különválasztható tekercsei.
Mit is jelent ez a szó? (latin)
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2017
Sziasztok A képen látható tungsram izzóról keresek információt.Mire használták.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2017
Parázsfény/ködfény/glimm lámpa.
Tipikus alkalmazása volt például kórházban, hogy a betegek tudjonak aludni, de nővérkék ne essenek hasra a sötétben. Szóval ilyen irányfény, stb. célra használták. Közvetlenül becsavarharható volt a foglalatba, az előtét ellenállás a vastag részben van beépítve.
Szia köszönöm hogy válaszoltál,ráadva a 220 at nem látni semmit ,viszont ha a burához teszem a kezemet akkor parázslik lehet hogy már nem jó
Valószínű az egyik bevezetése szakadt. Óvatosan ki kell nyitni a menetes részt (a búra ragasztása nem biztos, hogy elválik, fém-lombfűrésszel pl.), hogy látható legyen, melyik vált el.
Ha jól emlékszem, ezek 110 V -osak voltak. Az első 220 -ra kapcsolásnál elégett benne az előtét ellenállás, ifjú titán koromban én is elkövettem egy ilyet.
Szia ez 220 as rajta van a foglalaton 220-240 2-3 w
Hello! Ha szerencséd van, csak valamelyik kivezetés beforrasztása korrodált el az E27-es menetnél. Bontás előtt meg kell próbálni átforrasztani. De valami forrasztószert is célszerű használni, mert a kivezetés általában vasból volt..
Rossz esetben az előtét ellenállás szakadt meg. Mert ha hozzá érsz és világít, akkor a gáz és a belső részek rendben vannak.
Sziasztok, az alábbi képeken lévő kondik után érdeklődnék, hogy milyen fajták és mire valók? (nem az összeset fényképeztem le, van belőle több értékben is.
Előre is köszönöm!
Szia!
Az első képen TTL IC-k vannak, a másodikon egy motorindító kondenzátor, a harmadikon pedig egy nagykapacitású elektrolitkondenzátor látható.
Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy ésszerű áron hol lehet kapni induktív csipeszt? Olyat amit a gyújtásállító stroboszkópok használnak a gyújtókábelre. Köszönöm előre is!
Szia koszonom átforrasztottam kivezetéseket most már mukodik.
Készen ne reménykedj...
Nem egy szabványos dolog, minden gyártó saját magának konstruálta meg. Ha ELKON -hoz kellene, már a gyártó sem létezik.
Esetleg valaki abban tudna segíteni, hogy ha az azonos helyen lévőt kiforrasztom, be tudja mérni, és netán tudna küldeni is egyet ilyenből?
Ma kiforrasztottam a másik ugyan olyan kondit a panelon, hogy megpróbáljam tényleg az-e a hiba. Közben multiméterrel rámértem többször is, és csak a 2µF pozícióban lett eredmény amit le is fotóztam. Csak nem tudom pontosan mennyi is az annyi, és milyen kondit keressek.
Esetleg lenne valakinek ilyen SMD kondija?
24 nF a kijelzett érték, az 5 % tűrésű E24 sorban szabványos érték.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2017
Köszönöm, már rég foglalkoztam ilyen témával! A méret így adott lehet? Mennyi lehet az esélye, hogy egy viszonylag új laptop alaplapon találok ilyet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |