Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
2014-ben vettünk házat.Itt 1x32A van. Akkor olyan 250ezret mondott a szakember.aki megnézte. akkor nem volt rávaló,de egyre több elektromos berendezés van otthon,így lehet,hogy "ráfanyalodom" az átalakításra.
Tegnap lebratyiztam a Dorothy zenekar csaj tagjaival. Nekem ez volt pozitív és az ahogy elköszöntek. A kolegának is hasonló élményeket kell keresni.
Az igen, de maga a bekötésnek van díja. Ha ezeket engedik el, csak jobb lehet.
Idézet: „Nemcsak a csatlakozási alapdíjakat és a fogyasztásmérő díját engedik el, hanem gázbekötéseknél az elosztó 250 méterig a közcélú vezetéket is ellenérték nélkül építi ki, ami teljesen új szabály” Villanyra nem vonatkozik az ingyenes kiépítés... A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2017
Akkor ezt rosszul értelmeztem?
Idézet: „Meghatározott fogyasztási mértékig díjmentes lesz a közműcsatlakozás. Vagyis azok számára lesz ingyenes a szolgáltatás, akik a legfeljebb óránként 4 köbméteres és a legfeljebb 32 amperes fogyasztásmérők beszerelését, valamint a 32 milliméter átmérőjű ivóvízvezeték és a 160 milliméter átmérőjű szennyvízvezeték bekötését kérik. Ezek elegendőek egy átlagos méretű családi ház ellátásához.” Idézet: „gázbekötéseknél az elosztó 250 méterig a közcélú vezetéket is ellenérték nélkül építi ki, ami teljesen új szabály” Ez hol vonatkozik villanyra? ![]()
Ez sehol, mert ez a gázbekötésre vonatkozik.
Idézet: „Ingyenes lesz a családok és a kkv-k számára a közműcsatlakozás, vagyis nem kell fizetniük a villany, a víz és a szennyvíz, valamint a gáz bekötéséért.” Idézet: „A kedvezmény nemcsak az új építésű, hanem a lakóingatlan vagy az üzlethelyiség átalakításakor is igénybe vehető – hangsúlyozta.”
Van ok az örülésre.
Nekem régen nagyon sokba került a különféle bekötések kiépítése. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2017
Nem biztos,majd kiderül. Nálunk minden van, én csak annak örülnék ha a 3 fázist tényleg ingyen bővítenék. De amilyen szerencsés vagyok,ebből semmi nem lesz.
Nem is neked és nekem hozták ezt a törvényt
![]()
Ha már témánál tartunk, ismered?
"Kipróbálom, ha jó nekem Ameddig tehetem, élvezem Nyomok rá tejszínhabot Ha nem kérsz belőle, nem adok Zsebemben egy marék jókedvvel Életre éhes szemekkel A hazug csodára nem várok Magamnak igazit csinálok." "Te álmodozol, én megteszem Kívül vagyok a ketrecen Azt kérded milyen az élet De ezt onnan úgysem érted Kicsit édes, kicsit sós Egy kicsit teljesen valós Pont ahogy akarom Élni szabadon." ![]() Ne veszekedjetek! Ismeritek? A pesszimista az alagútban a sötétet látja. Az optimista a fényt. A realista a vonat lámpáját. A mozdonyvezető meg három hülyét a síneken. ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2017
Miért legyek?
Amúgy mind a három album megvan. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2017
Bingó!
![]() Hogy én mit gondolkodtam, hogy miért kérded tőlem, hogy "miért legyek?". Ötször olvastam át a hozzászólásomat, mire lesett, hogy a dal címét írtad. ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2017
Idézet: „1x32A-ig ... igen” Vagy addig sem. Páromnál 25 A fölött hálózatfejlesztést kell fizetni. De a 16-ról 25 A-re csere sem ingyenes, és nem is egyszerű.
Persze a felhasznalt anyagot illetve a munkadijat fizetni kell ...
Még adjál hozzá pár ezrest mert ha plombát kell bontani akkor szabványosítani is kell (bár nem tudom milyen a mérőhelyed...)
Az öcsémnek Kecskeméten volt egy társasházi lakása. A felújításkor igényelte a 16A-ról 32-re történő bővítést. Megcsinálták, nem kellett fizetni. Persze 1 fázis és minden feltétel adott volt. Viszont ha a betáp vezeték kisebb,mint az igényelt amper számnak megfelelő, akkor annak a cseréjét fizetni kell. 16A fölött helyi földelést is kell csináltatni, ami szintén pénz. De ezt villanyszerelő megcsinálja, aki ad egy papírt és így a Démász felé van egy igazolás. Utána ők megcsinálják a mérőhelyen a bővítést,ingyen. Legalábbis pár villanyszerelő ismerősöm és a Démász ügyfélszolgálata így mondta.
Ez az esetében csak addig van így, amíg a társasházban csak ő egyedül csinálja. Abban a pillanatban ahogy a többiek is felújítást terveznek, már a közös bejövő nem fogja azt elbírni, és ilyenkor annak a cseréjét (anyagköltség plusz munkadíj) már közösen fizetni kell. Onnan tudom, hogy mi is megszívtuk...
Évek óta 32A alanyi jogon jár. Előtte valóban 25A volt a limit. Én 2003-ban kezdtem építkezni és nálam is így volt. A fölötte lévőre nyilván fizetnem kellett anno 3000Ft-ot amperenként. Most nem tudom a tarifát. Azt persze el tudom képzelni, hogy túl van terhelve a hálózat és trafót kellene telepíteni, amit a szolgáltató szeret ráverni a felhasználókra.
Sziasztok! Aki ismerős Pesten vagy sokat ingázik segítsen
![]() ![]()
Szia!
Én nem bóklásznék a helyedben autóval Pesten, bár ha nem felejtesz el rákanyarodni az M31-re, akkor viszonylag kényelmesen eljuthatsz Rákoskeresztúrra. Személy szerint én a vonatot választanám a helyedben, két alternatíva is van egyből: - Hatvan - Rákoscsaba vonat (49 Perc) + 198-as busz (11 perc). Azaz pont egy óra, + amennyit vársz, meg sétálsz... - Hatvan - Rákos vonat + többféle busz (ez mindkét irányban tovább tart, szerintem csak akkor jó, ha elfelejtettél leszállni ![]() Üdv, Gábor Idézet: „Ha rendelkezésre áll, takarjuk be magunkat alumínium mentőfóliával, úgy, hogy ne érintkezzen a talajjal, így mivel az áram a legkisebb ellenállás irányába megy, és a mentőfólia vezeti az áramot, azon fog keresztülfolyni, nem pedig rajtunk.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |