Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Friss technikusként dolgozom egy iskolában. A hangos bemondásra a hagyományos 100V-os iskolarádió szabványt használjuk. Felmerült az a probléma, hogy a diákok is szeretnének a szünetben zenét bejátszani, egy külön stúdióból. Tehát a hangszórókat a vezetőségi és a diák stúdióból is lehessen meghajtani.
Az a kérdés, hogy maradhat-e a két erősítő egyszerre a hálózaton, vagy bekavarnak egymásnak? Mert az alternatív kapcsolgatásuk kivitelezhetetlen. Köszönöm, ha valaki tud infót a témában, vagy van valami ötlete a megoldásra.
Szia!
a rádiós mikrofon pont erre való , a keverők némelyikének van is ilyen üzemmódja --leveszi a hangot elsőbbséget adva a mikrofonnak. ha rendesebbet veszel 3-400m hatótáv várható 1 műsorvevővel .
Maradhat,de elegánsabb ha egy egyszerű automatikával lekapcsolod az épp nem működő erősítőt.
Tehát egy relés áramkör,ami ha a 100V-os vonalon feszültséget talál,akkor a másik erősítő kimenetét átkapcsolja mondjuk egy műterhelésre. Nem olyan kivitelezhetetlen dolog az.
Szerintem meg nem lehet két erősítő mivel ki fogják nsírni egymást!Egy időben csak egy lehet bekapcsolva de meg kell oldani na egyik megy a másik ne legyen véletlen sem bekapcsolva! Milyen messze van a két stúdió egymástól??
Sziasztok!
a kimeneti védelem tiltja le mindkettőt-- csak "huhogni "fognak . ha régi csöves lenne mehetne-némi műteherrel,ha a vezeték impedancia elég magas a kettő között./ 20-20 m-nél több / persze a trafó nélkülire is lehetne ilyen T osztot épiteni némi veszteség árán kb 10W legalább
Szerintem a két erősítő kimenőtrafóját simán sorbakötheted. Ezután mindkettő üzemelhet akár egyszerre is, nem lesz probléma..
egy kiegészítés: kikapcsolt állapotban egy relé zárja rövidre a trafót, hogy a másik erősítő zavartalanul működhessen...
Sziasztok, köszönöm a válaszokat és ötleteket. A két stúdió kb 30m-re van egymástól, de nem azonos emeleten.
párhuzamosan tudom kötni őket, mivel egy hangszóró csatlakozón keresztül kapcsolódnak a hálózathoz A mikrofonos megoldás is tetszik, csak nem tudom a vezetőség szánna-e rá pénzt. Mehetne egy stúdióból is, de utasításba azt kaptam, hogy legyenek külön. Köszi mindenkinek |
Bejelentkezés
Hirdetés |