Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 2 erősítő egy hálózaton

Témaindító: WooHoo, idő: Ápr 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) WooHoo hozzászólása Ápr 9, 2008 /

Sziasztok! Friss technikusként dolgozom egy iskolában. A hangos bemondásra a hagyományos 100V-os iskolarádió szabványt használjuk. Felmerült az a probléma, hogy a diákok is szeretnének a szünetben zenét bejátszani, egy külön stúdióból. Tehát a hangszórókat a vezetőségi és a diák stúdióból is lehessen meghajtani.
Az a kérdés, hogy maradhat-e a két erősítő egyszerre a hálózaton, vagy bekavarnak egymásnak? Mert az alternatív kapcsolgatásuk kivitelezhetetlen.
Köszönöm, ha valaki tud infót a témában, vagy van valami ötlete a megoldásra.
(#) Kutyuli hozzászólása Ápr 9, 2008 /

Szia !

A "bemondást" miért nem lehet a studióból csináli ?
(#) Atis57 válasza Kutyuli hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Szia!
a rádiós mikrofon pont erre való , a keverők némelyikének van is ilyen üzemmódja --leveszi a hangot elsőbbséget adva a mikrofonnak.
ha rendesebbet veszel 3-400m hatótáv várható 1 műsorvevővel .
(#) ha6pc válasza WooHoo hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Maradhat,de elegánsabb ha egy egyszerű automatikával lekapcsolod az épp nem működő erősítőt.
Tehát egy relés áramkör,ami ha a 100V-os vonalon feszültséget talál,akkor a másik erősítő kimenetét átkapcsolja mondjuk egy műterhelésre.
Nem olyan kivitelezhetetlen dolog az.
(#) patexati válasza WooHoo hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Szerintem meg nem lehet két erősítő mivel ki fogják nsírni egymást!Egy időben csak egy lehet bekapcsolva de meg kell oldani na egyik megy a másik ne legyen véletlen sem bekapcsolva! Milyen messze van a két stúdió egymástól??
(#) Atis57 válasza patexati hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Sziasztok!
a kimeneti védelem tiltja le mindkettőt-- csak "huhogni "fognak .
ha régi csöves lenne mehetne-némi műteherrel,ha a vezeték impedancia elég magas a kettő között./ 20-20 m-nél több /
persze a trafó nélkülire is lehetne ilyen T osztot épiteni
némi veszteség árán kb 10W legalább
(#) Doky586 hozzászólása Ápr 9, 2008 /

Szerintem a két erősítő kimenőtrafóját simán sorbakötheted. Ezután mindkettő üzemelhet akár egyszerre is, nem lesz probléma..
(#) Doky586 válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

egy kiegészítés: kikapcsolt állapotban egy relé zárja rövidre a trafót, hogy a másik erősítő zavartalanul működhessen...
(#) WooHoo válasza patexati hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /

Sziasztok, köszönöm a válaszokat és ötleteket. A két stúdió kb 30m-re van egymástól, de nem azonos emeleten.

párhuzamosan tudom kötni őket, mivel egy hangszóró csatlakozón keresztül kapcsolódnak a hálózathoz

A mikrofonos megoldás is tetszik, csak nem tudom a vezetőség szánna-e rá pénzt.

Mehetne egy stúdióból is, de utasításba azt kaptam, hogy legyenek külön.

Köszi mindenkinek
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem