Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ha jól látom, akkor MAX5406 az IC. Ez egy Audio processzor, nyomógombokkal. (adatlapot találsz róla, ha komolyabban érdekel)
Csak nem egy audioprocesszort szeretnél beforrasztani? Nem lesz nehéz, ne aggój! Egyébként ónszívó harisnya használatával szép eredményt el lehet érni!
Mi az az ónszívó harisnya, és hogy működik?
hogy kell használni? üdv.: Zoli
Hali!
Úgylátom, másnak is felkeltette a fantáziáját az üres "édességesdoboz"...
Sziasztok!
Építettem egy áramgenerátort a fehér CREE ledemhez (na jó...kettőt marattam (a piros ledhez is ), de az még nincs összerakva.)! A potival állítható az áram, a kapcsoló pedig most csak ideiglenesen van berakva, hogy lehessen kapcsolgatni, egyébként az áram mérésére kijelölt hely, vagy pedig átkötést kell a kapcsoló helyére tenni A többi nyák még nincs kész, de azért felrakom őket, mert ők lettek az én első nyákjaim! Szerintetek, milyen lett? (ahol nincs rendesen lemarva a nyák, az szerintem azért van, mert ott vastagabb lett a lakk a gyári nyákon... szórakozhattam volna vele, de inkább nem volt kedvem, elfér, úgy sem zavar bele a kapcsolás működésébe!)
kafa lett nagyon...levilágitóhoz készül?
linkelsz egy kapcsolási rajzot? üdv, KocsGab002
Hali!
Kösz az infót még sosem volt rá szükségem, de tényleg praktikus eszköz. Nem túl drága, lehet a következő nagyberuházásom ez lesz....
Hali
Igen harisnyát használtam. Tényleg jó, csak történt 1 kis baleset. Amikor felemeltem a harisnyát, hozzákötött a megszilárdult ón aminek a túloldalán meg 0.3-as vezetéksáv volt. Sajnos egy felszakadt... Na, mindegy majd kipótolom.
Hú, ez jó sűrű. Volt itt linkelve egy videó, wick nélkül forrasztott fel valaki ilyen sűrűlábút. Úgy csinálta hogy a panel függőlegesen állt, és fentről lefelé végigfolyatta az ónt, és csak alul gyűlt össze egy kicsi.
Én egyelőre csak hagyományos alkatrészekkel dolgozom, de nemsoká váltani kell. Ez itt a DCC rendszer erősítője. A mozdony dekódert viszont már felületszerelni kell majd.
ez a nyák ez gyönyörű, minden elismrésem. :eek2:
Kép: Hivatkozás
hát volt vele küzdés, de megérte. (2x töröltem le a maszkot, mire jó lett. egy vasaltat, meg egy lakkot. Nitro higitó a barátom :vigyor2: )
A fények miatt látom sárgának az ónt vagy tényleg sárga?
Hülye kérdés, remélem érthető : )
Hmm, jó kérdés. szerintem nem sikerlüt teljesen jól a gépnek a fehér egyensúly. Bár nem is, mert az egerem fehér. Akkor csak a világítás lehet, egy régi kompaktfénycsó, szép melegfehér fénye van amúgy.
Még visszatérve a dícséretekre, köszi srácok igazán jólesik. Azért van rajta 1-2 forrasztás ami lehetne szebb, meg a pozíció vasalás se lett a legjobb. És a többiek munkái sem lebecsülendőek, pl Vicsys, és Attila8x munkái. Még ha nem is írjuk le mindíg, mondjuk tőlük már ez az elvárt minőség
Hát ez remek munka ez a nyák ,bárcsak én is itt tartanék már én még kezdő vagyok ebben a témában.
Akkor ha jól olvasom a nyákot fotóztad a pozíciót vasaltad?
Ráéreztél a fotózásra? grat!
Ez inkább egy "Ki, mit fog építeni?" topicba férne bele, ezért csak linkelem:
SMPS Labortápegység III
Helló
Nem éppen építés, inkább átépítés amit csináltam. Egy jó fél éve kaptam egy rossz DVD lejátszót, amit most egy hét alatt megcsináltam. de mivel a tv-men nincs scart bemenet, ezért a lejátszóból kivettem a scart aljzatot és beleépítettem egy videóból bontott RF konvertert. Ilyet se lehet látni DVD lejátszón. Ja meg a fej szalagkábele is házi megoldás, mivel az volt elszakadva, de arról most nincs képem. :no:
Muszáj volt így megoldani, mert a 9V-os elem nem bírja a modult, a videó meg sokat fogyasztott. Így maradt a beépítős módszer.
Mintha a gyárban rakták volna össze. Észre se lehet venni az átépítést. De ötletes. Grat.
Na épp erről írtam az előbb... hát ez a táp azthiszem minden hobbysta álma.
gr89: belső képet is láthatnánk ?
Ebből majd lehet kérni egy szájbarágott cikket is? O_o
A napokban muszáj volt használható állapotra hoznom a labortápot, az áramkörök véglegesen rögzítve, bekábelezve, viszont a transzformátort addig nem rögzítem, míg el nem készül a nyomógombos DC kapcsoló áramkör a hővédelemmel együtt, mert ezt még nem tudom, hogy mekkora lesz.
Fúúú...te! ez nagyon kemény lett!
Gratula azokért a kijelzőkért (de örülnék ha ilyen kijelzőket tudnék készíteni). Nálam is fut egy ugyanilyen projekt is. Már készek a nyákok, be vannak ültetve, és működőképessé téve. Dobozolni kell, trafót neki, meg kijelzőket. üdv.: Zoli
Huh nagyon király lett! Gratulálok hozzá. Szép, precíz kivitelezés!
Szia!
Gratulálok! Nagyon szép! Mit jelent a kijelzőn az az 1kilo ohm? Mivel hajtod meg a kijelzőt? Pic-el?
szerintem miklosch nem haragszik meg, ha válaszolok...
Az nagyobb, mint 1kohm. Ohm törvénnyel számolja a kimenetre kötött eszköz ellenállását. (feszültség/felvett áram) A mikrovezérlő egy AVR. Teljes leírást, programot, nyáktervet megatlálni a neten. (ha kell linkelem) |
Bejelentkezés
Hirdetés |