Fórum témák
» Több friss téma |
Nem lehetne enélkül megoldani? Ugyanis nem találom az XP telepítőjét...
![]()
Ha már átszerelted az új gépbe, akkor is van megoldás - de ehhez is kell a telepítőlemez (méghozzá eredeti, vagy az arról készült buherálatlan másolat)
Bootolsz róla, és a licence elfogadása után (F8) - amikor a meglévő Windows telepítést megtalálta, akkor „J”-t nyomsz (javítás). A telepítő lefutása után a rendszer működni fog, és a telepített munkakörnyezet is változatlanul megmarad.
A linked jó, de az onnan linkelt letöltés már nem érhető el!
Valószínűleg azért, mert az SP1, SP2, SP3 -as XP telepítőiben már a rendszer része a Sysprep - csak az alapverzióból hagyták ki. Tehát nem kell letölteni, a telepítőlemezen megtalálod.
Egyenlőre nem látszik a SATA HDD! Mit állítsak a BIOSban?
Állítsd a SATA vezérlőt Compatibile módba.
Ha így sem jó, akkor driver kell hozzá... Illetve bocsánat, a bios mindenképpen kell lássa. Ha nem detektálja, akkor SATA kábel csere, vagy másik tápcsatlakozóval próbáld meg. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Olyat találtam, hogy "Onboard SATA/IDE RAID controller" ami csak "Enabled/Disabled" lehet. Továbbá olyan is van, hogy "Onboard ATA device First" ami csak "Yes/No" lehet. Vagy én nem találom, ami kell, vagy nincs!
![]() (Pár hozzászólással visszább csatoltam a gép adatait, az írja a BIOS-t is, ha kell...) A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
A biosban Bővebben: Link 74. oldaltól - úgy tűnik, hogy csak az IDE-s vinyók vannak felsorolva... a sata valószínű valamikor boot előtt megjelenő menüben állítható, ha állítható... láttál eddig ilyet? Egy olyan képernyőt, ahol felrosolja a talált sata eszközöket? (a vinyód típusát, méretét stb...)
mod: vagy valami feliratot, hogy mit nyomj meg, hogy belépj a SATA vezérlő konfigurációs menüjébe? A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
ASUS P4PE 2002. év Ezen hol van sata csatlakozó ?
Mert lehet csak én lem látom ?
Tessék: a LED-től jobbra fönt ez az egy!
Igen, a gépkönyvben már én is megtaláltam, de létezett több verzió is ebből a lapból.
2002. alaplap, DDR 400 MHz, Socket 478 P4 processzor, AGP videokártya, az ilyen már használatra felejtős. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Nézd meg a 90. oldalon a képernyőképet! Hozzá tartozó leírás a 91. oldalon középtájt.
Pontosan ilyen lap van a gépben, és azt kellene elérni, hogy BOOT-ként használja a SATA portot! (Vagy legalábbis előbb találja meg rajta a HDD-t.)
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Idézet: -Eddig miről bootolt a gép? Nem ez az, aminél működik a windows és kékhalálozik?„és azt kellene elérni, hogy BOOT-ként használja a SATA portot! (Vagy legalábbis előbb találja meg rajta a HDD-t.)” Idézet: „Nézd meg a 90. oldalon a képernyőképet! Hozzá tartozó leírás a 91. oldalon középtájt.” Ott van nálad a gép(ott van?), meg mostmár a leírás is, meg még meg is kerested benne a szerinted oda vonatkozó részt, mi a kérdés? És mi a válasz? Idézet: „a sata valószínű valamikor boot előtt megjelenő menüben állítható, ha állítható... láttál eddig ilyet? Egy olyan képernyőt, ahol felrosolja a talált sata eszközöket? (a vinyód típusát, méretét stb...) mod: vagy valami feliratot, hogy mit nyomj meg, hogy belépj a SATA vezérlő konfigurációs menüjébe?” A biosban ne keress semmit, mert nincs... amit ott lehet állítani az valószínű jó, mert bootol a gép, a vezérlő engedélyezve van... vagy elállítottad és nem tudod mit állíts vissza? Vagy mi a kérdés? Így nehéz válaszolni, ha nem kérdezel... Meg a kérdésekre nem válaszolsz, azt se, hogy esetleg nem érted, mert........ A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Idézet: Ez az, amit be akarok költöztetni, amiről eddig indult és kékhalálozott az egy 40GB IDE HDD. Amit be akarok költöztetni, az SATA HDD...„-Eddig miről bootolt a gép? Nem ez az, aminél működik a windows és kékhalálozik?” Közben egy unity-vel (vagy hogy írják) kezeltem (a gép ajánlotta fel) a SATA HDD-t és ott megjelent. Az IDE HDD-t egyenlőre lehúztam, hogy ne zavarjon be... Kicsivel később... Meguntam a dolgot, inkább majd másodlagos meghajtóként teszem majd elérhetővé, úgyhogy bekötöttem egy másik 40GB IDE HDD-t (nem azt, ami benne volt), és a telepítő CD helyett elindult egy kínai Millennium! ![]()
Persze ha mindent lehet telepíteni... :/
Eredetileg XP-t akartam, és most itt állok egy soron kívüli kínai Millenniummal! ![]() ![]()
Most komolyan, kéred itt a segítséget, az infókat, már kb mindent megmondanak, de közben semmid nincs hozzá. Utána meg hisztizel, hogy eleged van az egészből! Ami nem megy, azaz kb minden, bevágod a szekrénybe, duzzogsz 1 hétig, kapsz vagy szerzel egy újabb roncsot, és kezdődik minden előről.
Kicsit gondolkozz már el az egészen! ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Az elmúlt két évben írt több mint 700 hozzászólásod mindig ilyen eredményre vezetett. Arab és kínai Millenium program, nem működő készülékek sora. A kapott segítségek ellenére sem jutsz semmire, nekem ( de talán írhatom azt is, hogy nekünk ) is kezd elegem lenni az egészből.
Melyik gombot nyomjam indításnál, hogy CD-ről indítson?
Bármelyiket. Hisz írja, nyomjon meg egy gombot
Haha - az nélkül viszont mindez valójában nem igazán megy!
Ez nem egy mezei lúdtalpbetét, hogy "csak simán" áttesszük az éppen aktuális cipőnkbe! És ha már a saját véleményem a fontos - az XP még mindig SOKKAL jobb (hiába újabban nem kap gyártói frissítést), mint az utána következők - W7, W10, avagy akármelyik még újabb. Például a paint program, a számológép, vagy csak simán a jegyzetfüzet - egyszerűen sehol sem található benne! Ám ha mégis - valamelyik titkos bugyorban netán valahol benne van - nos - azt bizony nagyon eldugták! A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Minden bántani akarás nélkül...
Windows gomb megnyom, majd elkezded begépelni: paint, vagy jegyzettömb, számológép, ... Mindegyik, amit felsoroltál megvan az újabbakban is és még csak el sem dugták, ugyan ott vannak, mint előtte (kellékek alatt, de egyébként a windows és a system32 mappában vannak).
Jó, áttelepítettem XP-vel, utána feltettem a RAID drivert, hogy leglább lássam a SATA HDD-t, és most még a tuner is működik! Holnap a helyére teszem a gépet, azután PONT! (Már elegem lett az egészből...)
Idézet: Szerintem az új Paint sokkal jobb, mint volt! Például a "körbevágás" (angolul "corp") opció, amitől a kijelölt terület lesz maga a lap, a szöveg formázhatóságán is javítottak (majdnem mint Wordpad), valamint az új formák és kitöltési effektek! De ez személyes vélemény... „Például a paint program, a számológép, vagy csak simán a jegyzetfüzet - egyszerűen sehol sem található benne!” A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Köszi, de ezt valójában becsszóra NEM TUDTAM!
Ezzel csak az a baj, hogy nem azt írtad "nem tudom" hol van benne, hanem azt, hogy "sehol sem található benne".
Sziasztok! Miért írja ki mindig hogy "egy weboldal lassítja böngészőjét" és olyankor be is lassul szépen...
Miért indul újra a ma megcsinált gép, ha ~5-10 percig üresjáratban hagyom? Az 5 percre beállított képernyőkímélőt is megelőzte! Esetleg a BIOS-ban nézzek körül?
A teendőd:
Idézet: „Holnap a helyére teszem a gépet, azután PONT!” Mindannyian jobban járunk. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Gonoszkodós verzió: Talán mert nem lett megcsinálva, csak egy új windows lett rátéve? Ha nem akarod megjavítani akkor a bios-ban is körülnézhetsz, de kimehetsz a frisslevegőre is, körülnézni, vagy ülni a padon, ugyanúgy nem javul meg tőle....
Vagy végig lehet nézni a hardver részeit, kezdve ott, hogy az összes venti forog-e, a hűtőbordák tiszták/portalanok-e, a procihűtő alatt van-e paszta, vagy csak valami száraz maradvány? Aztán ha ezek jók, akkor lehet továbbmenni.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |