Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Itt egy hasonló szerkezet, az oldalon van egy prezentáció, vannak benne kapcsolások is. http://www.personal.psu.edu/axa943/ball_on_beam_balancer.htm Youtube-on láttam egy videót, ping-pong labdával, lego nxt, ultrahangos távolságmérővel méri a labda távolságát.
Igen, az ultrahangos távmérés már nekem is megfordult a fejemben, csak egy kicsit drágább, mint ez a megoldás...
Sőt -ahogy rákerestem- van ahol induktív módszert alkalmaznak. Láttál olyan gépet, ami ellenálláshuzalos?
Az az igazság, hogy inkább olyanokat találtam. Mást nem nagyon.
Már nem emlékszem hol találtam, de 3 perc alatt, amíg olvastam nem sikerült megértenem.
Szeretnék egy kis segítséget kérni, remélem tud valaki segíteni!
Vettem egy DRO 2M típusú helyzet kijelzőt, és egy esztergára raktuk rá, a problémám az lenne, hogy nem tudom miként lehetne megoldani azt, hogy a keresztszánnál ne a pontosan mért utat, hanem a mért út kétszeresét jelezze ki a kijelző! Ha valaki tud segíteni az kérem írjon! Előre is köszönöm!
Heló, állíts be kétszer akkora inkrementumot.
Helló
De nem tudom, hogy hogy lehet! Esetleg van ötleted?
A tizedesponttal belépsz a SETUP-ba odalápkedsz, és kiválasztod, ha van olyan. Esetleg próbáld ki a Central Find funkciót....nem tudom mire kell
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
A SETUP-ban sajnos nincs ilyen lehetőség, azt már próbáltam, de azért köszönöm!
Ha nincs hozzá kezelési utasításod, Ezt talán segít.
Idézet: „13) Resolution of length:10 μm、5μm、lμm、0.5μm” Van közötte használható? Ha a 2μm kellene, akkor nem egyszerűen oldható meg. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2017
Általában az esztergapadon hagyományosan a sugár méretét állitják meg ( a noniusz is ezt teszi), lehet, hogy emiatt nem tud mást a DRO sem, hiszen az megtéveszthetné az esztergályost.
A sugarat állítják, de nem célszerű azt kijelezni. Útmérős, nem CNC esztergákon általában esztergált átmérő értékbeadása után nem a szánelmozdulást hanem a valós átmérő értékét kell hogy mutassa.
Még a keresztszán mérőtárcsájának az osztása is gyakran átmérő változásra (dupla) van feliratozva. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |