Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van nekem egy asztali gépem és azt a hibát produkálja hogy bekapcsolom felpörög minden monitor is kapcsol de már az alaplapi képernyő se jön be. Mit nézek meg rajta? Alaplap asus p5q em-do.
Szia!
Húzz le az alaplapról mindent ami a minimálistól több, azaz az maradjon csak, ami ahhoz kell, hogy lásd a legelső képernyőt, szóval vinyókat, optikai meghajtókat, a vga kártyán kívüli kártyákat, csak 1 ramot hagyj benne (a megfelelő, az alaplap könyve szerinti 1. számú foglalatban), és így próbáld indítani, feltéve, hogy a táp jó, ha van olyan tápod amit inkább jónak gondolsz, akkor próbáld azzal. Ha van több ram, akkor azt az 1-et cseréld ki esetleg próbáld meg többfélével, néha a ramok is tönkre tudnak menni egyik napról a másikra... Meg cserélj alaplapi elemet, ha látszólag a fentiek rendben vannak, hátha. VGA kábelt nézd meg, hogy jól be van e dugva, nincs-e megtörve stb... Vagy ha a fentiek még ígyse segítenek valami következtetésre jutni, akkor szerezz egy POST kártyát, és az az által jelzett hibakódból kiderülhet, hogy hol is állt meg a gép. Eddig működött? Mikor kapcsoltad be utóljára, amikor még jó volt? A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2017
Eddig müködöt 2
hete let kb bekapcsolva utoljára. winyót le huztam de ugyan az a hiba.
Kontakthibákat nézd végig, húzd ki a tápcsatlakozókat meg dugd őket vissza, nem lötyögnek-e, ha a bios foglalatban van nyomkodd meg bele stb...
Más nincs az alaplapon csak a vinyó? 1 ramod van, alaplapi vga meg stb?
Meg nézd végig külön-külön kivéve a gépből(alaplapot nem muszáj kivenni, de a cuccokat vedd le róla, hogy lásd az egészet) erős fénynél a ramot, alaplapot, videokártyát, hogy nincs-e rajtuk égett alkatrész, ha porosak, akkor pl tiszta ecsettel porold le mindet, és nézd meg, hogy púpos kondi van-e esetleg valamelyiken...
Most néztem végig egyesével a 4 ramot de semmi cd rom is le van huzva meg a winyó is
Kábelt mar cseréltem. Ugyan az a szitu.
CPU hűtőventi rendben, hűtőtönk a helyén?
Alaplapodon valamilyen sipoló visszajelzés van? Bios visszajelzés.
Sziasztok!
Windows 10 rendszerem van, Creative X-Fi Xtrememusic hangkártyával, a mai napig tökéletesen működött, ma kötötték be a netet, emiatt használom már az alaplapi LAN portot, azóta a hangkártya nem működik, eszközkezelő szerint "nem talál elég erőforrást", ilyet írt már ki, akkor kivettem a kártyát, restart, beraktam, és ment, de most nem, most merevre fagy a gép, ha benne van a kártya (mikor hogy) ez mitől lehet? Mintha valamivel nagyon összeakadna, elvileg jó, mert felismeri a windows minden további nélkül.. Előre is köszönöm!
Másik hely van, ahova tudnád átrakni a kártyát? Egy próbát megér.
Nekem egy TV-tuner csinált ilyet, amikor beszereltem: azonnal csutkára fagyasztotta a gépet, még a BIOS se bírt bejönni! Át kellett rakni másik foglalatba a kártyát, utána már működött!
Szóval szerintem először próbáld meg átrakni másik foglalatba és úgy indítani!
Próbáltam,nem volt jó, aztán kivettem, megittam egy kavet, visszaraktam, azóta jó, érdekes, mindenesetre köszönöm!
Szia! ezeknél a márkájú kártyáknál kisebb az érintkező felület és vékonyabb a nyáklap is, sokat szívtam vele én is, mire rájöttem, de volt több típusom is már, amik az általad említett testvérei. Minddel ez volt a gond. Megoldás: teljesen beletolod a helyére, majd nagyon picit kijjebb húzod a foglaltból!
Üdv!
Valamiért nem akarja nekem a p4-es gépem telepíteni a windows7-et. Van benne 160GB és egy 40Gb-os HDD, 2db 512Mb RAM. Először behozom rajta a BIOS-t. Utána a "Boot" menüponton belül kiválasztom a "Boot Device Priority"-t. Ott beállítom a bootolási sorrendben legelsőnek a telepítő pendrive-ot. Utána kilépek a BIOS-ból, és mentem a változásokat. Aztán jön a hibaüzenet: ,,A disk read error occurread". Tud valaki segíteni, mi lehet a probléma? Sürgős lenne. A válaszokat előre is köszönöm!
Lemez olvasási hiba. A pendrive olvasásnál hiba van. Alaplapi USB aljzatba van dugva vagy előlapra kivezetettbe?
Az alapiba.
Akkor mindenképpen ellenőrizni kell a pendrive-ot.
Itt van a pendrive mappája.
A pendriveot egy speciális programmal kell windows telepítésre alakítani, ha simán felmásolod a lemez tartalmát, nem fog működni. Neten beírod van rá sok videó és leírás, ha így csináltad, akkor bocsánat!
Ebből nem sokat látni. A bootolható pendrive-ot hogyan készítetted?
Ez alapján csináltam meg.
Most formáztam, és újra kiírom.
Csak jó tanácsként említem meg, a helyedben én erre a gépre nem tennék win7 -et.
Az 1Gb RAM alapból kevés hozzá (és ne gyere azzal, hogy ez a win7 rendszerminimuma), ráadásul még csak nem is 800MHz -es, hanem 266MHz -es, ami szintén lassú. Aztán ha jól látom, még a merevlemezed is csak IDE nem SATAII, szintén kevés, a cerka procit meg inkább már nem is említem. Persze menni valószínűleg fog, vagyis inkább csak döcögni. Próbáltam már hetest erősebb gépeken is, 2Gb RAM -al, hát azzal sem volt valami nagy szám. Én a helyedben maradnék az Xp -nél. De ha mindenképp szívni akarsz vele, legfeljebb egy STARTER verziót ráerőszakolhatsz, másik verzióval próbálkozni sem érdemes... A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2017
Megint nem megy.
Lehet, hogy a pendrive-val van a baj?
Lehet, hogy az egész géppel??!!
A gép len megy minden.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |