Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
ha jól látom a képeken, a 8 lábú smd ic fel van robbanva, remélem nem ilyet küld az eladó ![]()
Üdv CNC guruk!
Építettem egy pici gépet. Van jó néhány dolog amit módosítani fogok, - pl. jobb, nagyobb asztal stb-stb. - de ez most a jelenlegi állapot. Az elektronika elég sötét terület nekem. Nema 24-es motorok lesznek - 1.2 Nm, max. 2,5A - mind a három tengelyen. TB 6600-as motor driverekkel. Egy olcsó mozgásvezérlő kártya kellene, USB-s! De melyik? Ebay vezérlő Erről van valakinek tapasztalata? Youtube-on elég sok video van róla.
Ez a vezérlő teljesen jó , de csak a saját szoftverével megy , a mach 3 al nem . Én vagy 2 évig használtam meg voltam vele elégedve .
Óóó. Pedig pont azért választottam mert írja hogy MACH3.
" - NVUM_SKv1.1 support Mach3 software . through USB to communicate with computer. "
Miért ragaszkodsz a mach 3 hoz ? A CNCUSB saját szoftvere teljesen tökéletes . A mach az sorosporton kommunikál ez a vezérlő usb-n .És win tízzel is működik ...
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2017
Tudok Inscape-ből ehhez a progihoz is convertálni?
Nagyon kezdő vagyok a témában. Fogok találni ehhez a progihoz leírást. PL. gép beállításhoz, teszteléshez stb. MACH3-hoz van magyar leírás pl. Mert a szakmai angolt biztos nem értem. A szakmát sem, nem még ...
![]()
Sajnos magyar nyelvű leírásról nem tudok . Ha mindenáron mach 3 at akarsz akkor az uccnc-t javaslom annak van még eternetes verziója is és kompatibilis a mach3 al .. Cserébe viszont nem olcsó , a most épülő gépen nekem is ő fog dolgozni a saját szoftverével .
Ez a vezérlés is tud menni USB ról szerintem (Mach3 ról)
Ez nem az USBCNC MK1 változat ami neked is van vagy ugyan ilyet használtál?
Tökéletesen megy Mach3 ról nyugodtan megveheted!
A képről és a címből is cncusb nek látszik és az nem tudja a mach 3 at de , nyugodtan vetesd meg vele majd ha nem boldogul átveszem tőle a következő gépemhez ..
Az nem elég hogy a képből rámondani valamire, hogy nem megy!
Először utána kell érdeklődni, hogy megy vagy sem ! A CNC fórumon is volt róla szó és egy fórumtársnak ugyan ilyen van és használható Mach3 ról mivel van hozzá USB plugin!
Jó hiszek neked , nincs kedvem vitázni . Ami nekem volt az csak a saját szoftverével működött cncusb mk1
Miért lenne vita?
Olvasd el a cnc fórumot!
És megtaláltad a hozzá való plugint?
Mert amit ott írnak az ebay az nem jó hozzá van egy oldal ahol le lehet tölteni a hozzávaló plugint!
Igazán nem is érdekel a dolog , majd segítesz beüzemelni a kérdezőnek a mach3 al . Én eladtam a gépet és az újgépem uccnc vel fog dolgozni .
Mk1 volt de ezt te tudod , akkor amikor vettem még az mk2 is csak terv volt ..
Persze tudom, de egy másikat linkeltél amire azt írod, hogy nem megy Mach3 ról.
De így már értem miért nem megy a te vezérlőd Mach3 ról, mivel nem is olyan volt ![]() ![]()
Tényleg tévedtem ! A cím és a kinézet alapján biztos voltam benne hogy ez az MK1 de most beleolvastam a leírásba .....
![]()
Ennek a gyártónak van több ilyen vezérlője !
Magyarországi cég is forgalmazza őket!
Inkscape-ből tudsz dxf-et konvertálni. Abból pedig G-kódot.
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy használ valaki CNCplot-ot? Egyszerűbbnek látszik mint a mach3. Egy marót szeretnék hajtani vele... üdv.
Én fordítva csinálom a dxf-et importálom be az Inkscape-be és azzal készítem a G-kódot.
![]()
Beavathatnál mert nem értem. Kimaradtam egy körből? Komolyan kérdezem, mert pont keresgélek - az okosabbtól nem szégyen tanulni.
Köszönöm a segítséget!
![]() ![]()
A rajzot AutoCAD-el rajzolom és a DXF2013 formátuma mentem le.
Inkscape-be importálom. Az Inkscape beépülő moduljai között (extensions) találod a GCodetools-ot. Szerintem a 4. axis-t nem lehet vele kezelni. Én kivágásokhoz, süllyesztésekhez használtam. A Youtube-on elég sok oktatóanyag van fent a kezeléséhez. Ami fontos. Az Inkscape legújabb és lehetőleg portable verzióját használd.
Gcodetools? Na ez a láncszem hiányzott. Köszönöm. Mellesleg akkor minek az autocad, ha már ott az Inkscape? Fix verzió nem jó, mert az eleve telepítve van? Megnézem a videókat. Nem a cnc-zéshez, hanem habvágáshoz kerestem free megoldást. Emiatt pont aktuális.
Napi szinten használom az AutoCAD-et. Nekem munkaeszköz. Gyorsan és pontosan lehet vele dolgozni. Ezek után az Inkscape (Coreldraw) -val rajzolni kín és szenvedés.
Szerencsére az Inkscape sok grafikus formátumot ismer. A régebbi DXF formátumokat viszont nem, ezért javaslom a DXF2013-at. A portable verzió azért jó, mert kevesebb szemetet hagy hátra. A legújabb verzió meg azért kell, mert csak a 0.91-es verziótól kezdve tették bele a GCodetoolst. |
Bejelentkezés
Hirdetés |