Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ez egy távirányítókban szokványos 3,64MHz-es rezonátor. A HQ Elektronikánál van belőle SMD, én lábakat forrasztottam rá és működik a THT helyén. (Mintha az is LG okostévé távirányító lett volna...) A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2017
Hello
Felismeri valaki a képen látható TCXO-t? 16 lába van, sajnos nem tudom melyik van bekötve, 4 rétegű PCB-n ül. Köszi!
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy nem tudjátok ennek mi a magyar neve és hol lehetne ilyet vásárolni? 1/4 inch-es szalag vágására kellene ajándékba. Valakinek van ötlete? Köszi!
Magnószalag ragasztó készlet néven keresd. Bár hogy ma is lehet-e kapni az jó kérdés.
Magnó szalag ragasztó készlet tartozéka. A vaterán szokott lenni, ha szerencséd van.
Sziasztok!
A képen látható 5v-os Remington borotva töltő csatlakozójának mi lehet a megnevezése és hol lehetne beszerezni szerelhető formában? Előre is köszönöm a válaszokat. András
Piskóta kábel hasonló méret (szemre), kb. a sarki fűszeresnél is kapható.
Hasonlít rá, de itt fontos a polaritás (DC 5V) ezt nem lehet fordítva bedugni. Vagy lehet kapni ilyen verzióját is?
Elnézést, félreértettem a kérdést. Azt hittem, hogy a képen lévő csatlakozó a töltő 230 V-os oldalán van.
Sziasztok!
Keresek egy speciális felületszerelt csatlakozót, egy 4K - s videó rögzítőn volt, ügyes ügyfélnek sikerült fordítva beledugni a kábelt legyalázva az egész csatlakozót a panelen. A kábel is kuka de azt tudok rendelni készen. Olyasmi ez a csatlakozó mint az android telefonoknál az USB "C" chg/data csatlakozó, de ez 14 érintkezővel rendelkezik, nem szabványos. Valaki csak gyártja, hát csak ki? Sehol nem találok ilyet, Amphenol, RET, SOS, LOMEX, Hobbielektronik shop, Farnell, ebay kilőve... Sehol nincs. Valami ötlet esetleg hol találok ilyet? Köszi előre is ha valaki segíteni tud, nagyon kéne... A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2017
Sajnos nem az, a mini VGA nak két sorban (alul / felül 7 - 7 PIN) vannak az érintkezői, ennek egy sorban a 14 PIN egymás mellett. Fogalmam sincs mi lehet ez. Eddig semmilyen kütyün nem láttam még ilyet.
![]()
Ha nem titok a
Idézet: pontos neve akkor talán hamarabb lenne eredmény. „4K - s videó rögzítő” ![]() Idézet: „16 lába van” A 4-es a PCB-rétegkre vonatkozott, nem a kivezetésekre. ![]()
Ha jól megnézed az adatlapját, kiosztás szerint 14 lába van ennek is csak ebből 4 van használva (#1, #7, #8, #14 -es, a többi nincs, és nincs is kivezetve), kivezetve. Hogy alulról hogy néz ki, arról nem szól a fáma, lehetnek alatta átkötések is. A kérdező ennek alapján elindulhat a gyártó hasonló termékei között keresve. Egyébként jellemzően négy kivezetés aktív, még ha több kivezetés is van. A nemhasznált kivezetések pl. SMD kivitel esetén a viszonylag nagy tömegű oszcillátor mechanikai rögzítését szolgálják.
Azért írtam, hogy ilyesmi, és nem pont ilyen, bár a kinézete is hasonló.
Ha a csatlakozó aljzatot és a kábelt is cserélni kell akkor nem mindegy mi volt előtte benne..?
Vegyél egymáshoz illőt es kész. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2017
Sziasztok!
Anno (kb 40 éve még kiscsikó koromban) építettem egy zenélő csengőt, amit aztán egy szakidani kikötött. Nemrég megtaláltam, gondoltam felélesztem és újra beüzemelem, de nem indul. A készülék "lelke" egy CIC482E chip, de a rajza már nincs meg. Nagyon kérek mindenkit ha valakinekbármilyen infoja can a chipről ossza meg velem, mert szeretném életrekelteni. Köszónóm!
Pl. itt: Bővebben: Link, Melody doorbell. CIC 4822E a lényeg.
Esetleg a lábkiosztásból gondolva, nézelődhetsz itt.:
Link 1 Link 2 Link 3 A gond csak az, hogy ha jól látom ezek is mind kétsorosak. De ha felveszed a kapcsolatot velük, talán tudnak segíteni. Egyébként készüléktípust/fényképet még mindig nem kaptunk. De gyanítom, hogy ez a csati saját gyártóspecifikus, tehát aki a készüléket gyártja saját maga gyártja hozzá a csatit is. Ennek fényében nem valószínű, hogy kereskedelmi forgalomba került volna valaha is... Első körben a szervízháttérnél érdeklődnék, mert ha valóban nincs kereskedelmi forgalomban, akkor halott ügy. Bár így is két lehetőséged van, vagy kicseréled egy szabványos csati+kábel kombóra (persze ehez jó lenne tudni a bekötést is, ami gondolom üzleti titok), de ha ez a helyzet, nagyobb esélyt látok arra, hogy elkezdesz inkább egy döglött készüléket keresni, és abból kitermeled. Szerintem erre nagyobb az esélyed, feltéve ha elérhető a szervízháttér lehetőleg magyarországon. Keresőkifejezések.: 14pin USB socket, 14pin USB connector...
Köszi!
Ezt megtaláltam én is, de mivel adatlapot nem találtam hozzá nem vagyok benne biztos hogy ugyan az. A 482E 12V-al megy, a 4822 pprdig 3V-os. Nem hiszem hogy ilyen széles tartományban feszültségfüggetlen volna. Ha valaki megerősítené hogy a 482 és a 4822 ugyan az.... Marad az hogy a korabeli nyákról megprőbálom kisilabizálni hogy van e kőze hozzá.
Helló meg vannak még?
Sziasztok nem ismeri valaki ezt a régi M.L-es tápot? bekötése vagy hogy mire való?
Csak pakolgatom őket de nincs szivem elbontani. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2017
Sziasztok! Egy gyors (és némileg OFF?) kérdés: egységsugarú kis nyomógombokat (mint pl. ez: https://www.hestore.hu/prod_10027983.html ) szeretnénk plexibe szerelni. Tekintve, hogy a plexi meglehetősen rideg, szeretnénk menetet vágni bele. M7-es menetvágót már néztünk, annak nem stimmel a menetemelkedése. Nem tudjátok, hol tudnánk megfelelő menetvágót beszerezni (illetve mi a menetszabvány neve, amit elektronikai alkatrészeknél használnak)? Köszönöm!
A hozzászólásban aláhúzott lapon van egy adatlap, amin szerepel a mechanikai rajz. Azon M7x0.75 olvashatól.
Ha több ilyen gombot becsavarsz egy előlapba, hogyan fogod cserélni őket? A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2017
Plexibe menetetvágni? Milyen vastag?
Készülj fel, hogy lehet eltörsz párat mire "belejösz" ha egyáltalán bele lehet jönni. ![]() Elvileg sima vagy finommenet. Van itt néhány táblázat.: Menet táblázat... Bár ahogy elnézem ott pont az M7 -es finommenet nem szerepel... A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2017
Hali!
Normál menetemelkedés a 6-os 7-es átmérőjű menetnek 1mm. Ez valószínű col méret 5/16-os. Ezeknek nagyobb a menet emelkedésük. Ilyen menetfúrót is lehet kapni, nem eg nagy valami.
Menet???
Kerek lyuk, és szép anya rá (régen tartozékként járt hozzá). Lassan fúrd, mert olvadni hajlamos a plexi. Menet már csak azért sem jó, mert nem tudod hol áll meg teljesen becsavarva (anya meg úgyis kell rá)... |
Bejelentkezés
Hirdetés |